El Ghazi: 'Dacht soms: daar had ik ook wel willen spelen'

BVeenstra, 19-06-2019 om 15:10, 7532 views, Voetbal International |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Sinds Anwar El Ghazi vertrok bij Ajax wist de Amsterdamse club de finale van de Europa League en de halve finale van de Champions League te bereiken, terwijl ook de landstitel en het bekertoernooi werden veroverd. De aanvaller heeft het naar zijn zin bij Aston Villa, maar toch baalt hij er ergens wel van dat hij dergelijke successen niet heeft meegemaakt in Amsterdam.

In januari 2017 vertrok El Ghazi naar Lille OSC. 'De laatste periode bij Ajax was niet leuk. Ik zat op de bank en na een aanvaring met Peter Bosz was het beter te vertrekken. Toch blijf ik Ajax vooral dankbaar voor de kansen die ik kreeg om me te ontwikkelen', zegt El Ghazi in een interview met Voetbal International.

Met meerdere jongens - zoals Joël Veltman en Hakim Ziyech - heeft hij nog contact. Bovendien heeft hij een appgroep met oud-Ajacieden Kenny Tete, Jaïro Riedewald en Riechedly Bazoer. 'Ik blijf Ajacied en heb genoten van het afgelopen seizoen. Ik dacht soms: Daar had ik ook wel willen spelen, als je ze ziet winnen in Madrid en Turijn.'

Toen Ajax tegen Tottenham Hotspur speelde in de Champions League was El Ghazi voor een paar dagen in Londen. 'We gingen niet naar de wedstrijd. De dag erna moest ik weer trainen. Ik ben professioneler dan die speler van Telstar, haha', maakt hij een grap over Jordie van der Laan. 'Ajax heeft het goed gedaan sinds ik weg ben: de Europa League-finale, halve finale Champions League, titel en de beker. En Lille naar de Champions League...Waar ik vertrek, gaat het daarna beter', lacht hij tot slot.

Denk jij dat Vivianne Miedema scoort en de Oranje Leeuwinnen winnen van Canada? Zet in en krijg 3,80 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
robinozzi
'Bovendien heeft hij een appgroep met oud-Ajacieden Kenny Tete, Jaïro Riedewald en Riechedly Bazoer.' Haha, alle vier weggegaan omdat ze moesten banken en alleen El Ghazi heeft tot nu toe ergens elders succes geboekt. Appgroep naam: De Vier Misluktiers

Al doe ik daar Anwar te kort mee, want het is een prima kerel en hij heeft zeker wel een verfijnde techniek in huis.
1 0
Web
Riedewald een naar persoon???
0 0
Web
Geniet je hier van? Deze jongens zijn gewoon te vroeg vertrokken. Ik neem het op voor ze, behalve Bazoer, nare irritant persoon. Maar Riedewald, Tete en El-Ghazi zijn nooit serieus genomen door die wonder trainer. Die zag alleen maar de elf die in het veld stonden. Totaal genegeerd en niks minder. Dat hij ze niet in de basis zet kan ik begrijpen. Alhoewel ik Riedewald ( met vertrouwen ) vele malen Beter vind dan Viergever. Bosz maakte buiten de basis elf en zijn meeloper Kruzen met iedereen ruzie binnen Ajax. Winter, Bergkamp, Spijkerman en Carlo L-Ami moesten allemaal vertrekken van hem. Terwijl de keepers erg tevreden waren. sterker nog, ze presteren ook nog eens erg goed
Onana, Cillessen, zijn heel enthousiast over deze keepers trainer, en dan moet hij weg van Bosz, snapt die man het dan? Hij had zeker weer een vriendje achter de hand
0 -1
robinozzi
Ik zeg nergens dat ik een hekel aan ze heb of dergelijke
0 0
Schwalbino
Ik kon zijn reactie bij Ajax destijds wel begrijpen. Veel fans vroegen zich in het begin af waarom Bosz het vertrouwen bleef schenken aan Traore. Pas later in het seizoen betaalde Traore dat vertrouwen uit. Bozs kende Traore al langer en ook beter dus hij had dat wel goed gezien.

Fijn voor Ghazi dat hij een echte prof is geworden. Als hij serieus aan zich blijft werken kan hij nog wel wat stappen zetten.
2 -1
Wesl
Het is voor El Ghazi een goede stap geweest naar de Championschip. Bij Ajax vond hij zich al net zo goed als Christiano Ronaldo, waar hij nu zelfs zelfspot heeft... Het kan verkeren. Ik gun hem een succesvol PL seizoen
4 -2
Wereld
Hij vond zich helemaal niet net zo goed als Ronaldo, hij nam hem gewoon als voorbeeld en imo is hij ook als linksbuiten het beste. Zijn speelstijl (en lengte etc.) lijken ook wel een beetje op elkaar. El Ghazi heeft wel iets minder een trukendoos, maar dat zien we tegenwoordig ook niet meer zo bij CR7.

Ik snapte zijn onbegrip wel, want Traoré heeft bij ons op rechtsbuiten ook veel matige wedstrijden gespeeld en dan is het raar dat een huurspeler in de basis staat op een plek van een talentvolle eigen speler. In de spits was Traoré beter, maar daar hadden we Dolberg.
Ook was El Ghazi op links beter dan op rechts imo, omdat hij daar eerder in schietpositie komt.
2 -2
Jornnn
Lekkere zelfspot. Maar ik moet eerlijk zeggen; Ajax heeft wat niveaus kunnen groeien juist doordat dit soort spelers zijn vertrokken.
2 0
Web
Dat heeft met het beleid te maken. Ingezet toen Frank de Boer trainer werd. Na Jol en van Basten.
2 -6
AjaxPassion
Volgens mij heeft vooral jouw grot vriend Peter Bosz enorm goed doorgeselecteerd. Achteraf zijn praktisch al zijn keuzes de juiste geweest.
1 -1
Web
Onder Frank is Ajax gezond geworden. Bosz kreeg zo maar even Sanchez, Traore en Ziyech. Bovendien braken De Ligt, Dolberg, Kluivert en Onana door, maar dat kwam alleen door Bosz toch?
Die had toch gezegd er loopt een Sanchez haal die, en die heeft toch die jeugd beter gemaakt, dat ze rijp waren voor een basis plaatst? Frenkie wad nog niet goed genoeg volgens Bosz. Neem van mij dat die met twee vingers in de neus mee kon.
Blijf lekker geloven in je dingen man
Aardig onderbouwd weer he.
0 -1
Web
En dat meen je ook nog? Lees even hoe ik er over denk hier boven. Alles wat niet in zijn straatje past opzouten. En dan zelf de trein pakken naar Dortmund.
0 -1
Web
Wissels heb je niet nodig?
Ten Hag staat altijd pal achter zijn wissels. Iedereen heeft het gevoel dat ze er bij horen. Kan jouw trainer nog veel van leren
0 -1
JPM
Hahaha, wat??

FdB koos juist stelselmatig voor middelmaat. Toen hij eindelijk echt wat te besteden had koos hij voor Nemanja fucking Gudelj, symbool voor betonvoetbal en middelmaat.

Zo zijn er nog wel wat voorbeelden op te noemen waaruit blijkt dat juist Frank krampachtig lang kon vasthouden aan non-voetballers, maar dat hele lijstje is al zó vaak voorbij gekomen hier.
2 -2
Wesl
Je moet iets verder uitzoomen om een genuanceerde analyse te maken over de rol van Frank de Boer in het huidige succes. Voor tijdperk-De Boer werd er slecht aangekocht, ajax was onstabiel zowel sportief als financieel. De Boer heeft samen met Overmars, vdSar een stap terug gezet. Minder met geld smijten, meer denken aan de lange termijn. Zorgen voor stabiliteit. De Boer koos niet voor middelmaat omdat hij dat op de korte termijn het beste vond, hij (of beter gezegd 'ze') kozen hiervoor om financieel en organisatorische stabiliteit te creëren. Ze creëerde daarnaast een juiste concentratie op dat wat onze UPS moest worden: talenten opleiden en ontwikkelen.

De huidige successen zijn gebouwd op het stabiele fundament dat is ingezet in de tijd van De Boer. Zonder de Boer, Overmars en vdSar zouden we nu nooit zo ver gereikt hebben.
0 0
Web
Juist, helemaal mee eens
0 0
JPM
Genuanceerd analyseren betekent niet dat je twee zaken door elkaar moet halen, wat ik vaak zie wanneer het om FdB gaat.

Ja, top dat er een nieuw beleid werd ingezet en dat Frank zonder morren met een beperkt budget heeft geopereerd, waardoor de rust terugkeerde binnen de club. Een echte Ajacied die het beste voor heeft met de club en inderdaad samen met Marc en Ed (financieel) het fundament heeft gelegd.

Dat staat volledig los van zijn visie als trainer en de aankopen die hij deed wanneer hij wél de middelen tot zijn beschikking had.

Nogmaals: hij koos voor types als vdHoorn, Gudelj en Sigthorsson, waarbij hij nog belachelijk lang vast hield aan laatstgenoemde bijvoorbeeld. Hij koos voor uitsluitend dravers/slopers op het middenveld, backs die totaal niet konden voetballen en vaak genoeg met middenvelders (Schone) op de flanken.

Staat allemaal los van de beperkte middelen die hij had. Ja, Frank heeft financieel gezien mede het fundament gelegd. Dat wil niet zeggen dat hij naarmate de jaren verstreken niet een gedrocht van een voetbalvisie ontwikkelde met dito aankopen wanneer het even kon.
2 0
Wesl
Ik ben het met je eens dat hij kwa aankopen slechte keuzes heeft gemaakt. Met vdHoorn ipv van Dijk als dieptepunt. Toch staan de beperkte middelen wel in relatie tot de mindere aankopen. Als zes miljoen je maximale budget voor een speler is (zoals ik hierboven lees) dan is de kans natuurlijk groter dat je een speler koopt die slecht uitpakt, of eigenlijk niet het Ajax-niveau heeft wat we nastreven.

Uiteindelijk, ondanks alle schaarste heeft hij vier titels gepakt.
1 0
Radie125
Terwijl de optie er ook was om van Dijk te halen van Groningen maar nee vd Hoorn was beter man man man
0 -2
Web
Achteraf is alles zo makkelijk
PSV en Feyenoord hadden ook mindere rapporten over van Dijk.
Geen topclub in Europa had hem op de lijst staan, dat zegt genoeg
0 0
FlyingDutchMan
Dat was Mike ook op dat moment, zag een blinde nog wel. Dat spelers zich vervolgens ontwikkelen kan je niet in de glazen bol vooruit spoelen..
2 -1
AjaxPassion
Dit zegt meer over jou dan over van Dijk. Ik ervaar het als ongelofelijk dat er voor vd Hoorn is gekozen destijds. Kenners zoals Gijp etc, maar ook zoals Turbo etc. en ook ikzelf vonden het destijds al onbegrijpelijk dat die keuze werd gemaakt.
0 -3
FlyingDutchMan
Tuurlijk, in die fase was Mike veel stabieler dan Virgil, die had elke wedstrijd wel zijn foutje. Kijk ook maar naar de transfersom, makkelijk om nu achteraf Ajax iets kwalijk te nemen. Zelfde discussie als Sinkgraben of Ziyech toendertijd, Ajax zijn voorkeur voor Daley was logisch. Dat de ontwikkeling anders uitpakt is voetbal. Grappig dat je Turbo erbij noemt, die Tagliafico geen goede linksback vond voor het Ajax spel.
0 0
Web
Zoek eens op, ik wil dit lezen
vd Gijp is de enige die dit gezegd heeft
Hij stond ook niet op de radar bij PSV en Fyenoord, zelfs bij geen een topclub in Europa
Achteraf is alles zo makkelijk
Turbo was ook voor Labyad, ik ook, soms zit je mis
0 0
FlyingDutchMan
Labyad voor de breedte is toch prima, meer ook niet. Al zou Lang ook zoiets kunnen brengen, maar Labyad heeft gewoon meer ervaring.
0 0
AjaxPassion
Zeker waar, maar dat de Boer niet voor voetbal koos was ook duidelijk. vd Hoorn vs van Dijk. Gudelj vs Ziyech en Pröpper terwijl Klaassen en Gudelj er al waren. Dijks terughalen. Al die spelers waren op het laatst haalbaar voor de Boer, maar door zijn inbreng werden de verkeerde opties gekozen.

En ook zijn keuzes v.w.b. opstelling waren schrijnend. Het betonnen middenveld bijvoorbeeld.
0 0
Web
Beton middenveld, wie liet Eriksen debuteren?
Jol koste Blind uit, de Boer bleef vertrouwen in hem houden, onder wie maakte hij furore? Bij Frank
De Boer wilde heel graag Propper in die tijd, maar Vitesse wilde niet mee werken. Lees maar terug
Allemaal zijn laatste twee jaar, daar voor was het gewoon goed.
Wat leverde Milik ook weer op, vergeten, of komt goed uit?
0 0
FlyingDutchMan
Typisch zo'n speler die inderdaad langer nodig had en best vroeg is gebracht
1 -1
Ajax27
Koffiedik kijken...
Ajax heeft wat niveaus kunnen groeien doordat er meer ruimte kwam voor duurdere spelers met meer kwaliteit, niet omdat andere spelers vertrokken.
0 -1
gi0vanni
Volgens mij is het eerste gedeelte van je antwoord deels de oorzaak van het tweede gedeelte van je antwoord.
1 0