Sint vertrekt naar NEC: 'Het Groeneveld-proces'

BartVeenstra, 17-06-2019 om 19:20, 15819 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Na negen seizoenen De Toekomst is er voor Venitchio Sint onlangs een einde gekomen aan zijn avontuur bij Ajax. De rappe rechtsbuiten kiest voor zijn eigen ontwikkeling en maakt om die reden een transfer naar NEC. In gesprek met Ajax Showtime vertelt hij over zijn vertrek en zijn tijd bij Ajax.

Sint legt uit waarom hij vertrekt bij Ajax. 'Ik denk dat het voor mij beter is om de stap te maken om zo ergens het eerste te bereiken en mezelf te ontwikkelen tot een betere speler', zegt de buitenspeler. 'Dit seizoen ben ik aan veel minder speelminuten gekomen dan in de jaren die ik ervoor bij Ajax heb gespeeld. Dat is de reden waarom ik vertrek.'

De achttienjarige aanvaller had bij Ajax mogen blijven, maar na overleg met de Amsterdamse club bleek een vertrek het beste. 'Het is een keuze van Ajax en mij geweest. Tijdens het eindgesprek zeiden ze dat een stap naar een andere club voor mij het beste zou zijn', aldus Sint, die vindt dat hij in het afgelopen seizoen wel gegroeid is. 'Mentaal ben ik wel sterker geworden. Het heeft me sterker gemaakt als persoon.'

Transfer naar NEC

'Ik ga nu spelen bij NEC Nijmegen. Ja, dat is al helemaal rond', vertelt Sint vervolgens, waarna hij uitlegt wat de plannen zijn van de Gelderse club. 'Ik begin de voorbereiding bij Jong. Dan ga ik twee weken op vakantie en daarna sluit ik aan bij O19. Het ligt er ook gewoon aan hoe het gaat', zegt de jeugdinternational, die het idee heeft dat hij bij NEC meer kans heeft om het eerste elftal te halen. 'Het Arnaut Groeneveld-proces. Dat is het doel en daar gaan we voor. Dat hebben ze mij voor geschetst.'

Terugkijken op periode bij Ajax

Toch moet het voor Sint ook wel een beetje raar zijn als hij aan zijn nieuwe avontuur bij NEC begint. Negen jaar lang kwam hij op Sportpark de Toekomst en daar komt nu een einde aan. Echt enorm balen doet hij ook weer niet. 'In het begin wel een klein beetje, maar daarna is het snel weggevaagd uit mijn hoofd. Ik dacht meer aan mezelf dan aan wat andere mensen denken of vinden', geeft hij aan.

Wel heeft hij 'hele mooie jaren' gehad bij de club, zo vertelt hij. 'Ik heb veel geleerd, veel mooie trips gemaakt en door Ajax heb ik ook het Nederlands elftal gehaald. Ik heb me ontwikkeld als voetballer en daar ben ik Ajax dankbaar voor. Ik ben blij dat ik bij een club als Ajax heb mogen voetballen, dat blijft me altijd bij.'

Sint gaat vooral zijn teamgenoten missen. 'En dat ik het Ajax-shirt heb mogen dragen en ook de sfeer in de kleedkamer en tijdens de trainingen. Welke teamgenoten ik het meest ga missen? Liam van Gelderen, Brian Brobbey, Kenneth Taylor en de Timbers (Jurriën en Quinten, red.).'

Track met Sevn Alias

De fanatieke hiphopluisteraar was het vast al opgevallen. Onder de naam 'Cinco' is Sint te horen op het nieuwe album (Oakland) - de single heet 'Why' - van rapper Sevn Alias. 'Voetbal komt op 1, de hiphop op 2. Ik vind het gewoon leuk om te doen, maar het is inderdaad meer voor de lol. Of het een hit gaat worden? Ik hoop het. Ik laat het op me afkomen en zie wel hoe het loopt.'

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Volgens geruchten lag Sint overhoop met Piet. De onenigheid was begonnen zo begin december 2018.
1 0
Ajax#1900
Je maakt hem gewoon hoor haha
0 0
Nieuwelichting
Het was klaarblijkelijk nog te vroeg voor een transfer naar Spanje.
0 0
FlyingDutchMan
Ging mis toen al die teletubbie kleurpieten erbij kwamen!
0 0
wolterx
Hij plaatst het uitgaan op zijn story, net als zijn rapnummer etc. Is niet bepaald besloten informatie. Is hier in een ander topic bij vertrek van een andere speler ook al besproken. Iemand als Redan is hier ook geschoffeerd om deze dingen en die was stukje jonger nog. Met Sint is van laatste deel van seizoen, was laatste wedstrijden bij o19 al nietmeer erbij. Of hij geschorst is omwille van uitgaan zou ik niet met 100% zekerheid kunnen zeggen maar niets van wat er staat heeft hij niet gedaan sinds hij 18 is. Denk kijkende naar wat er over gezegd is hier in andere topics dat het nog meevalt. Als je filmpjes online zet met ballonnen in je mond en alcohol erbij, ook op zijn verjaardag nog eerder deze maand.
2 0
vodin424
Ik ben het met Ozy eens, sterker nog. Ik kan er nog 13 opnoemen van Jong Ajax en O19 die dit doen en daar hoor ik niemand over.

En daarbij, lachgas voel je hoogstens een minuut. Heb liever dat ze dat doen dan dat ze roken, blowen of aan de pillen zitten. Zelfs heel de Arsenal selectie doet het op trainingskamp. Wat ik bedoel aan te geven, doe niet zo scheinheilig, heel veel gasten doet dat en geloof mij dat doen ze echt niet een dag voor de wedstrijd. Maak je geen zorgen:)
1 -1
Stevan
Meneer Wolters’

Zoals je net al is medegedeeld door ozymamdias dat je iemands privé leven er bij haalt is niet netjes. Tegenwoordig gebruiken alle jeugdspelers ballonnetjes en dergelijke en gooien dat op sociaal media en daar hoor je niks van, maar blijkbaar heb je het persoonlijk op Sint gemunt omdat hij moet vertrekken kaart je dat even aan. Dat je niet overtuigt bent van zn voetbal kwaliteiten is jouw mening maar noem mij maar eens een betere rechts buiten van ajax van zijn team. Hij had bij ajax kunnen blijven, naar waarom zou je dat doen als ze je toch maar alleen voor se bank Willem hebben. Je moet een Man zijn om ajax vaarwel te zeggen, de meeste zouden ja knikken en opende bank plaats nemen alleen maar omdat het ajax is. Maar aangezien jij nooit op dat niveau hebt gespeeld weet je ook niet hoe het er aan toe gaat. Ik wens die gozer alle geluk toe bij NEC waar ze hem bljkbaar wel waarderen op zn voetbal kwaliteiten.
0 -8
wolterx
Ik zeg dat ik het niet jammer vind dat een speler die naar mijn mening niet leeft voor het voetbal en einde van seizoen al 'geschorst' is vertrekt. Ik heb zelf persoon geen probleem met Sint, ga er alleen niet slechter om slapen dat hij vertrekt. Zijn meer spelers die mochten blijven maar zelf kiezen om te vertrekken omdat hij denkt zich elders beter te kunnen ontwikkelen zoals Beelen bijvoorbeeld. Maar omdat je het wilt weten, heb zelf tot o17 bij een BVO gespeeld, in Nederland en België zelfs. Maar na 2 knieblessures gestopt met zelf spelen past jaar geleden. Ik had ook ploeggenoten die vaker in de VIP te vinden waren met flessen, precies 1 ervan speelt nu hoogste divisie in België en lag zeker niet in alle gevallen aan hun talent. Heb nooit bij niveau Ajax gespeeld nee maar heb denk ik wel een aardig idee hoe het eraan toe gaat. Wens hem ook het beste, hoop dat hij succesvol gaat worden. Maar jammer dat hij vertrekt? Nee. Omdat je vraagt naar een betere rechtsbuiten, de jaar oudere Kühn (al vind ik dat meer een 10) en jongere Hansen (ook meer centraal) vind ik als rechtsbuiten beter. Ook Tasci heeft op mij meer indruk gemaakt toen ik hem zag.
2 0
MK77
Grappig dat ze zo vallen over jouw opmerking. Als je ziet wat er hier allemaal gespuid wordt als een Kluivert of Redan vertrekt voelt het een beetje selectief. Is misschien ook een teken hoe hoog men jou hier heeft zitten.
2 0
appeltje
"noem mij maar eens een betere rechts buiten van ajax van zijn team"
Hansen is veel beter. Zelfs Maddy werd boven Sint gekozen. Komt gewoonweg te kort.
1 0
Stevan
Je heb het over Hansen die veel beter is, als je goed hebt opgelet kwam Hansen pas in beeld weken nadat Sint zelfs al niet meer speelde of niet eens bij selectie zat. Wat Maddy betreft zover ik weer stond Sint altijd basis in de elftallen daarvoor en Maddy op de bank. Is ajax hun gied recht om op te stellen wie ze willen, je hoort mij niet zeggen dat hij het eerste zou halen. Zoals je zegt als je vindt dat hij tekort komt, zijn ze wel laat om dat im te zien als ajax zijnde. Ik heb vaak het gevoel dat er hele andere dingen spelen en niet alleen bij Sint, maar ik kan het mis hebben.
0 -1
FlyingDutchMan
Doorselecteren noemen ze dat, maar dat lag nog niet eens zozeer aan de prestaties van Sint. Hansen als spits zijnde heeft nog meer kwaliteit dan Sint en kwam daarom op rechtsbuiten..
0 0
appeltje
Als Sint zo goed is volgens jou, waarom wordt hij dan niet opgepikt door een betere club dan NEC?

Sint heeft dit seizoen 3 wedstrijden in de basis gestaan als rechtsbuiten
Maddy 7. Hansen 12. Hansen is ook nog een jaar jonger dan die andere twee.

"Ik heb vaak het gevoel dat er hele andere dingen spelen en niet alleen bij Sint, maar ik kan het mis hebben."
Wat is dit nou weer voor vage beschuldiging?

"Zoals je zegt als je vindt dat hij tekort komt, zijn ze wel laat om dat im te zien als ajax zijnde."
Denk je dat er na de O17 niemand meer af hoort te vallen dan? Dat je dan al je selectie voor het eerste bij elkaar hebt spelen?
0 0
Stevan
Blijkbaar is begrijpend lezen voor jou moeilijk, heb jij ergens zien staan dat ik Sint zo goed vindt: Nee

2: Als je vanaf de jeugd altijd Basis hebt gestaan boven Maddy wat houd dat in. Vergeet niet dat Sint op de bank kwam toen Heitinga het roer overnam.

3: waarom zou je een speler jarenlang houden die toch niet het eerste zal halen, terwijl ze allang hadden kunnen doorschuiven met Hansen die jonger en beter is zoals je zegt. En waarom doen ze dat wel met Naci.

4: Met je domme redenering dat er niemand meer afvalt, blijkbaar kijk Jij puur door een ajax bril. Als je commentaar wilt leveren op zulke forums, moet je objectief zijn en dingen zeggen zoals ze zijn. Ik weet dingen die jij niet zal wat er bij ajax speelt, maar ik laat je in je waarde en blijf door je ajax bril kijken.
0 -1
appeltje
"Als je commentaar wilt leveren op zulke forums, moet je objectief zijn en dingen zeggen zoals ze zijn."
Nou begin dan daar maar eens mee. In plaats van vage insinuaties.
0 0
afcas
535 minuten in 18 wedstrijden afgelopen seizoen vind ik toch echt niet veel hoor... Je kunt hem moeilijk een basisspeler noemen dan...
1 0
Web
NEC of Ajax? Zie je het verschil?
1 0
VinAmsterdam
altijd jammer als een mooi talent de club verlaat
0 -2
Mikes
Hahha wat? Als we dit mooie talenten gaan noemen....
1 0
wolterx
Tja, ik vind het minder jammer als je voor einde van seizoen al "geschorst" bent omwille van gedrag buiten voetballen om. Als je profvoetballer wilt worden moet je ook zo leven, dat je een rapnummer opneemt mag maar dat je regelmatig uitgaat, zuipt en ballonnen doet past niet echt erbij.
10 0
Ozymandias
Hey wolterx ik ben een groot fan van jouw bijdrage hier op AS maar persoonlijk vind ik dat je dit soort details eigenlijk niet moet vermelden. Ik weet dat Sint inmiddels 18 jaar oud is maar de dingen die jij hier benoemd heeft hij gedaan toen hij nog officieel een kind was en zolang iemand nog een jeugdvoetballer is vind ik dat hij recht heeft op een grotere privacy dan die we professionele voetballers geven. Je kan aangeven dat iemand bepaalde gedragsregels van Ajax heeft overscheden zonder er bij te vermelden wat hij precies heeft gedaan. Ik kan begrijpen dat veel mensen het niet met mij eens zullen zijn maar laten we niet vergeten dat we het naast jeugdvoetballers voor Ajax ook vooral over kinderen hebben.
2 -9
DaishRedan
Nee als je een speler bent van Ajax doe je topsport, dan zijn dit soort dingen niet toegestaan anders kan die lekker naar AFC. En als je 17 bent of 18 dan weet je heel goed waarmee je bezig bent.
6 -1
Ozymandias
Nee, als je een jeugdspeler van Ajax bent doe je niet aan topsport. Topsport is wat professionals doen en jeugdspelers tellen nog niet als profs, daarom krijgen ze ook jeugdcontracten. Daarbij gaat het om kinderen. Die maken fouten en dat hoeft niet in het openbaar naar buiten te komen.
1 -2
trodat4030
Ik ben het wel met je eens dat je bepaalde terughoudendheid kunt tonen mbt details (ik houd ook vaak genoeg bepaalde details voor me, ik vind dat de speler daar zelf moet beslissen om daarmee naar buiten te komen, het zijn zijn fouten, niet de mijne), maar zeggen dat 6 dagen per week bezig zijn met voetbal bij een BVO geen topsport is, ben ik het niet mee eens. Die jongens spelen gewoon op topniveau bij hun club én land, in mijn ogen is dat gewoon topsport. Topsport heeft niet veel te maken of je in de jeugd speelt of als senior en ook niet met leeftijd. Als je in de top speelt, mag je het van mij gewoon topsport noemen. Voetballen bij Ajax is gewoon topsport.
1 0
willieovertoom
Goed. Vreselijke speler die zwaar tekort komt voor Ajax. Mocht in 2017 gewoon starten in de Future Cup finale, tussen allemaal exceptionele talenten.
1 -3