The Mirror: 'Ajax vraagt 35m voor Ziyech'

BartVeenstra, 15-06-2019 om 10:15, 16480 views, Daily Mirror |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax verlangt naar verluidt een bedrag van 35 miljoen euro voor Hakim Ziyech, zo meldt The Mirror. De creatieve middenvelder staat niet onwelwillend tegenover een transfer, maar dan moet - zoals hij al vaker aangaf - het plaatje bij een volgende club wel helemaal kloppen.

Eerder deze week gaf Marcel van der Kraan, journalist van De Telegraaf, aan dat er meerdere clubs interesse hebben in Ziyech, maar dat de ideale club nog niet in dat rijtje stond. De verslaggever gaf aan dat Ziyech graag naar een club als Arsenal zou willen vertrekken, maar vooralsnog lijkt het erop dat de Londenaren zich nog niet in Amsterdam hebben gemeld.

Tot nu toe zouden AS Roma en enkele clubs in Duitsland en Spanje wel interesse hebben getoond, maar klaarblijkelijk wordt Ziyech daar niet 'warm' van. In 2017 gaf Ziyech tijdens een Q&A met Ajax TV aan dat hij in het buitenland twee droomclubs heeft. 'Dat zijn Arsenal en FC Barcelona.'

 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Willamys
Ziyech voor minder dan 50 miljoen is onaanvaardbaar. Ziyech is de speler die het meeste doelkansen creëert in ajax. verkopen voor 35 miljoen is hetzelfde als gratis bezorgen.
0 0
Rdk1983
Bizar zeg dat er zo weinig lijkt te gebeuren rondom hem. Had verwacht dat hij en Matthijs op dag 1 vd transferwindow weg zouden zijn.
0 0
TheRiviera
Als ik heel eerlijk moet zijn verbaast het me niet. Zoals we weten schuift De Ligt het besluit over zijn toekomst ver vooruit. De speler heeft sowieso al een aanbieding van Barcelona op zak maar dit schijnt financieel niet goed genoeg te zijn. Dat ziyech nog niet vertrokken is verbaast me juist nog minder. Hij speelt bij Ajax geweldig in het huidige elftal maar we hebben kunnen zien dat hij wisselvallig is. Hij zou een risico aankoop zijn voor clubs denk ik. Of hij zal geweldig passen bij de club of hij zal zwaar floppen.

Hier komt ook bij kijken dat zowel Barcelona als Arsenal hoogstwaarschijnlijk niet zullen aankloppen voor hem. Zoals we weten heeft Barcelona pas Frenkie gekocht en zijn er veel opties voor hun op het middenveld. En Arsenal schijnt Yannick Carrasco te willen hebben maar niet kunnen betalen. Zijn Chinese club verlangt 35 miljoen precies wat Ajax ook schijnt te willen voor Ziyech en ik las dat Arsenal maar 45 miljoen te besteden heeft.
0 0
14AJAX14
bayern, bvb, arsenal, tottenham, atl madrid, inter
0 -1
Ajax27
Ik vind het super goed van Ajax dat ze geen absurd bedrag voor m vragen. Nadat de interesse vorig jaar niet goed genoeg was heeft ie z'n rug gerecht, vol ervoor gegaan, z'n voeten laten spreken en was ie 1 van de spelers die Ajax tot grote hoogte liet spelen. Natuurlijk wil je m voor de rest van z'n carrière behouden, maar dat is niet zijn wens en dat Hij verdiend een staande ovatie en een geweldig avontuur bij een mooie club als Arsenal. Hulde voor deze held!!
1 0
Schip
Eens. Maar als hij dan nog niet vertrekt, ben ik nog blijer.
0 0
michaellaudrup
Tis wel lekker dat ze die idiote vraagprijzen nu ook voor Ajaxspelers betalen,het is een beetje gaan rollen toen Sanchez is verkocht. Maar kijk je puur naar de skills dan kan Ziyech voor een vet Engels bedrag bij echt elke Europese ploeg van waarde zijn.
0 0
433metdepuntnaarlinks
Ik vind het allemaal wel prima. Waarschijnlijk is er met Ziyech een afspraak gemaakt dat hij nog een jaar bleef en daarna voor een redelijk bedrag weg mocht. Het afgelopen seizoen, toen hij bleef, dat is me veel meer waard dan die 35 miljoen. Want wat zou je er nu voor kunnen vragen? 40/45 miljoen? 50 miljoen? Nou die 10/15 miljoen extra, laat lekker gaan. De echte winst is dat hij nog een jaar bleef en meehielp om Europese harten te veroveren, om de dubbel te pakken.
1 0
JanBiesbos
Die gaat nergens heen, Marc gewoon contract updaten en lekker bij Ajax blijven spelen en mr Ajax worden!
1 0
BGB
Transfersom van Mats Hummels zou zo’n 15 miljoen bedragen. Zou geen gekke geweest zijn voor Ajax, los van zijn salariseisen en waarschijnlijke voorkeur voor BvB uiteraard.
0 0
Mocrodammerr
het zijn niet de hamsterweken bij Ajax. wie een speler van ons wilt hebben, zal heel diep in de buidel moeten tasten.. En soms moet marcus een nee verkopen.
0 0
AFCAjaxMidNineties
Per been. Gekke spiegel..
0 0
Bean
Ik vind 35 wel wat magertjes.. voor zo’n bepalende speler kun je best 50 vragen
0 0
Aad82
Alles wat je leest over Ziyech is 100 % fake news, oa met die onzin over Arsenal. Zowel Hakim als zijn zaakwaarnemer Mustapha laten helemaal niets los en het enige wat Overmars hierover had te melden is dat een flink aantal Europese topclubs staan te popelen om Hakim in te lijven.

That's it.

De rest is totale fake news.
1 0
31xAjax
Er is nog nul interesse....
0 0
Van Reenen
Hoezo Horror, hebben jullie Marc gesproken? Ik wel toevallig, maar het bedrag ligt iets hoger. Ik heb Marc belooft het bedrag niet openbaar te maken, dat doet Marc zelf wel.
0 0
Joodhannus73
Als dit waar is, moet Overmars écht oprotten! De enige TD van een (op dit moment) Europese topclub die al zijn spelers voor een fooi weg doet. Hoezo afspraak? Welke dan? Hij zou naar AS Roma gaan, maar die lieten niets meer van zich horen. Met andere woorden, er was vorig jaar géén club voor Ziyech (waar hij naartoe wilde). Als er geen club voor hem was, hoe kan je als TD dan een afspraak maken dat je het volgende jaar voor een fooi weg mag? Leg mij dat eens uit... Dan ben je toch een absolute prutsers als je dan zo'n afspraak maakt. Naar welke club had hij dan gemoeten? Welke club had vorig jaar dan 35-40 miljoen neer willen leggen? Wat ook al veel te weinig was. Welke? Noem maar... Geen! En als bijvoorbeeld een club als Sevilla dat had betaald, dan wist Ziyech ook wel dat hij daarna niet meer naar een gewenste club kon. Als hij zou excelleren bij Sevilla en Arsenal zou dan aankloppen, wat zou hun TD dan vragen? Denk even na. Dan kan hij zijn carrière in Sevilla afsluiten met een vijfjarig contract en daarna naar een kutclub. Dus hoe kan je als TD dan in die situatie zo'n afspraak maken?
1 -12
Hollister
Doe jij ff je kop houden Jood
2 0
JSF
Weet jij welke afspraak de TD heeft gemaakt? Gelukkig dat Overmars nergens op reageert, mogelijk ook niets leest, hij zou stapelgek worden van al deze onzin.
2 0
ram
Doe normaal joh...
2 0
Rentokill
Wat een hysterische reactie. Het is heel simpel. Ziyech heeft voor Ajax gekozen omdat oa is afgesproken dat hij na 2 jaar makkelijk weg zou kunnen. Toen dat vorig jaar mislukte wilde hij graag blijven. Ajax wilde niet dat hij daardoor gratis de deur uit zou lopen en dus zijn ze overeengekomen zn contract te verlengen. Met min of meer de dezelfde voorwaarden: Als een droomclub komt doet Ajax niet lullig. Hierdoor is Ziyech een jaar langer bij ons gebleven. Prima deal. Anders was er überhaupt geen Ziyech bij Ajax.
4 0
Knalpot
Zo zit het, is gewoon een prima akkoord geweest, zeker gezien wat Ziyech ons het afgelopen seizoen allemaal gebracht heeft.
1 0
Joodhannus73
Anders was er geen Ziyech? Naar welke club dan? Noem dan?
0 -1
jaripettersson
Beetje dramatisch ben je wel.
4 -1
BrandjeXL
Blijf het verbazend knap vinden van al die kranten en andere media dat ze keer op keer weten wat Ajax voor haar spelers wil hebben.
0 0
BGB
Wie is die van der Kraan? Die weet ineens overal van blijkbaar..
0 0
donpedroh
Hij blijft .
0 0
makaveli
schijntje voor zo'n klasse voetballer. maar ik denk dat hij afspraken gemaakt heeft en dan moet je je daar aan houden. maar blijf nog maar een jaartje bij ons
2 0
Frank1978
Van mij mag hij zijn hele verdere carrière bij AJAX blijven!
1 0
Knalpot
Precies als de droomclubs voor zo'n schijntje nog niet voor hem langskomen dan zou ik als ik hem was gewoon een contract voor het leven afsluiten bij Ajax. Hebben ze dan volgend seizoen ineens spijt dan mogen ze de absolute hoofdprijs betalen.
1 0
Hollister
Ik denk zelfs dat Ziyech blijft, en Neres en Van de Beek vertrekken
0 0
zlatanibr
Uit alle interviews met Donny komt naar voren dat Donny nog op zn plek zit. Enkel de vage geruchten geven een ander beeld. Dus niet zo bang dat hij vertrekt
0 0
Hollister
Mensen, geloof deze onzin toch niet.. voor dat geld was hij allang vertrokken.. Geloof mij maar.. Overmars heeft na het verbeterde contract met Hakim de minimale verkoopprijs op 50 miljoen vastgezet exclusief bonussen.. Neres en vd Beek minimaal 60 excl.. dus samen 170 excl.
Je mag mij aan deze uitspraak herinneren indien ze dit niet minimaal hebben opgeleverd.
0 -2
ram
Ik vind dit een vermoeiende post.
1 0
BrandjeXL
Tuurlijk mijn jongen.
2 0
Raoul14
Onbegrijpelijk, maar het zal wel met een afspraak met Ziyech te maken hebben. Gun hem het beste, maar wie weet als zijn 'droomclub' zich niet meldt. Hij maakt echt het verschil.
1 0
MankeNelis
Ziyech begint beetje een miskend talent te worden. Hakim blijf lekker in Amsterdam bij de mooiste club van allemaal. Veel risico in het spel, maar dat mag, dat is leuk om naar te kijken. Eenheidsworsten zijn er al genoeg.
3 0
DeMeervanweleer
Is er ook maar een geldige reden te bedenken om Ajax spelers, onder de transferwaarde te verkopen? De Ligt, het grootste verdedigende talent ter wereld met heel veel ervaring voor minder dan Coutinho of Dembele? Ziyech, al jaren geweldige statistieken en bepalend in de CL voor een fooi ?
Kom nou niet aan met: ' afspraken' Ajax betaalt Ziyech een zeer goed salaris en kan in ruil daarvoor echt een hoge transfersom vragen.
0 -1
Knalpot
Die Coutinho en Dembele bedragen moet je niet serieus nemen. Barca heeft zich daar gewoon een poot uit laten draaien omdat ze net een belachelijk bedrag voor Neymar hadden gekregen.
1 0
BGB
Het maakt Ajax voor spelers van de categorie Ziyech een stuk aantrekkelijker wanneer er mee gedacht wordt over een vervolgstap en er concrete afspraken na worden gekomen. Doet een club extreem moeilijk bij uitgaande transfers dan schrikt dat spelers af.
1 0
Cruijffthebest
VEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEL TE WEINIG!!!!!!!!!!!
Zie het liefst dat Ajax die 20 miljoen die ze voor Odegaard willen uitgeven spenderen aan het blijven van Ziyech, Neres en Van de Beek en als het even kan nog minimaal 1 jaar De Ligt.
2 -1
AFCA1510
Over een buitenkansje gesproken, dit is peanuts voor de kwaliteiten van Hakim
0 0
Joseph
Ik zou het wel weten, is een geweldige speler. Zou bij elke club passen die een gooi wilt doen naar het kampioenschap. Een Liverpool, Arsenal, Tottenham, Dortmund, Atletico.. Dat soort clubs, een City, Barca, Bayern of Real lijkt me te hoog gegrepen.
4 -1
markk
Dus Liverpool moet kunnen maar Real Madrid of Bayern is te hoog gegrepen? We hebben het hier wel over het team dat de CL gewonnen heeft en net niet de PL en de CL vorig jaar.
2 -1
Mokum31
Koopje voor beste voetballer van Nederland
0 0
johnantoni
Ziyech is 70 miljoen euro waard, heeft zijn stempel gedrukt in de Champions League.
0 0
Adam24
Koopje!
0 0
PJK54
Ik ben toch bang dat de uittocht van spelers niet te stoppen is zeker weg zijn de Jong, de Ligt en Sinkgrave, twijfelgevallen (maar met stip weg) Tagliafico, Neres, Ziyech, van de Beek en Onana en op de korrel bij andere clubs Dolberg en Veltman. Dan heb ik het nog maar niet over spelers die weg mogen zoals Labyad, Kristensen enz.
Al met al vertrekt er zeker een half elftal wat op kan lopen tot 2/3 en dat moet even aangevuld worden met aankopen welke er dan ook nog direct staan! Ik ben bang dat we weer in een "tussenjaar" komen met een moeilijke voorronde CL en terugvallen naar de EL.

Helaas zal Ajax nooit meer enige rol van betekenis gaan spelen in Europa daar we meer op een verkoophuis gaan lijken, spelers die komen spelen een jaartje goed en gaan vervolgens weer weg of worden weggekocht.
1 -7
Knalpot
Ach ja dat zeiden we 2 jaar geleden ook toen Sanchez, Klaassen , Traore etc vertokken. Zie waar je het afgelopen jaar stond. In golfbewegingen kan Ajax echt wel doorgroeien naar de europese top maar niet door mee te doen met het transfergeweld van de grote clubs nu.
0 0
JanBiesbos
In 3 jaar een finale en halve finale een golf beweging tja
0 0
NotForSale
Ga lekker naar FR12 met je doomsday voorspellingen.
0 -1
PJK54
We gaan het afwachten en zullen dan zien wat het uiteindelijk gaat worden natuurlijk hoop ik ook dat we ze binnenboord houden maar zie en lees de media waar rook is is vuur.
0 0
Rdk1983
Wat een onsamenhangend negatief gelul
2 -1
PJK54
Natuurlijk kan je je kop in het zand steken en denken het gaat wel over maar het verleden heeft nog steeds aangetoond dat spelers die weg willen ook weggaan, genoeg "geluld" we zien wel wat het gaat worden!!!!
1 0
ambtenaar
Voor 35 miljoen is elke club geïnteresseerd.
0 0
ajax4ever01
Zelfs PSV lol maar dat kunnen ze nu niet betalen
0 0
PetervanAmsterdam
Er is destijds door Overmars een afspraak met Ziyech gemaakt dat hij op een gegeven moment voor een bepaald bedrag mag vertrekken. Dus die 35 miljoen euro zou best ongeveer kunnen kloppen.
4 0
Ardoe
Zou niet vreemd zijn, want Ajax heeft aangegeven mee te willen werken aan een transfer. Misschien zijn er zelfs afspraken gemaakt over een minimale transfersom. Niet dat ik verder enige waarde hecht aan de tabloids.
0 0
Talent
Ik neem toch aan dat dit verhaal onzin is. Deze voetballer is minimaal het bedrag A la de jong waard.
1 -3
Dwergje48
De Jong is jonger, internationaal populairder, en Ziyech zou vorig jaar al weg gaan.

Dus zelfs als we het met elkaar eens zijn over talent en kwaliteit zijn de situaties niet met elkaar te vergelijken.
3 0
ram
Mwah. Iets minder.

Frenkie is minstens zo goed, is jonger en heeft potentie om veel beter dan Ziyech te worden. Daarbij heeft hij iets unieks.

Ik zou Hakim inschatten op 45/50 maar aangezien er beloften zijn gemaakt - Ajax gaat een vertrek nu niet in de weg staan - zou dit bedrag best kunnen kloppen.

Uiteraard hoop ik dat Ziyech kiest om te blijven maar Overmars heeft de 'plicht' coulant te zijn richting hem.
1 0
KingJames23
Waar is dat op gebaseerd?
1 0
Bocarra
Volledige onzin. Ajax zal nooit een vraagprijs noemen. Als clubs belangstelling tonen mogen ze kenbaar maken wat ze voor een speler over hebben. Als dit in de ogen van Ajax niet voldoende is gebeurd er verder niets. Als het bod interssant is en Ajax wil meewerken zal Ajax vragen om een nieuw en hoger bod te doen. Dit gaat net zolang door tot het voor Ajax aantrekkelijk wordt om een speler te laten gaan.
0 0
MosesD
Nou, die riep Overmars destijds ook over Sanchez en weg was die. Ik vind 35 een bizarre vraagprijs voor mogelijk onze beste speler.......
1 -2
AFCAsphere
Was 40, toch? Vond ik een mooie prijs voor iemand die er net een jaar was.
0 -1
MosesD
Ging mij er even om dat Bocarra beweerde dat Ajax nooit een vraagprijs zal nomen, deden ze bij Sanchez dus wel. Ging toen voor dat bedrag. Had dus vermoedelijk meer in gezeten.....
0 0
31xAjax
Toch zal hij niet veel meer opbrengen. Vorig jaar schakelde Overmars 2 makelaars in en lukte her nog niet om hem weg te brengen. Dit seizoen was hij opnieuw erg grillig met magistrale dingen maar ook wedstrijden met >40x balverlies. Nog geen enkele club heeft echte interesse getoond en zelfs geruchten zijn er nauwelijks. Dus 35M lijkt mij een faire prijs.....
2 -1
MosesD
Ziyech was juist in de CL fantastisch en dat hebben de clubs vooral gezien. 35 is totaal krankzinnig natuurlijk, een koopje voor elke grote club.
0 0
31xAjax
Vandaar dat de (top)clubs zich om hem verdringen....
0 0
ajax4ever01
Not for sale. De tijd van koopjes is voorbij.
1 -4
JSF
Dacht het niet. Voor deze regisseur minimaal het dubbele. Niemand zit bij Ajax meer voor een dubbeltje op de eerste rang
2 -3
GvanderK
Minimaal 45 miljoen
2 -4
Caparzo
Hoop voor hem dat Arsenal komt. Hem voor die Özil, want dat kan echt niet meer zeg, wat speelt die als een draak, die finale, pfff. Zou hem als Arsenal snel zien te verpatsen aan die club van de democratische sultan en Ziyech halen.
3 -1
ambtenaar
Waarom zou hij naar Arsenal willen ?
1 -1
AFCAsphere
Dat staat letterlijk in de tekst.
0 0
ajax4ever01
Voel jij je wel lekker?
0 0
ram
Hoezo? Ben jij zo'n grote Ozil fan?

Ik totaal niet. 1 op de 25 wedstrijden is hij geniaal maar meestal een ongelooflijke lapzwans. Eén van de meest overschatte spelers die ik ooit gezien heb.
0 0
ajax4ever01
Ajax moet gewoon hem proberen te behouden en zeker niet verkopen.
0 0
ram
Ja, tuurlijk.. Maar hij heeft het steeds over wat hij zou doen als hij Arsenal was... Dus dat is niet zo "voel je je wel helemaal lekker".

Verder hoop ik dat Ziyech kiest om te blijven maar Overmars heeft de 'plicht' coulant te zijn richting hem.
0 0
Caparzo
Ajax heeft met hem afgesproken mee te werken aan een mooie transfer, afspraak is afspraak. Daarom hoop ik voor hem dat Arsenal komt, omdat dat een droomclub van hem is, en ik gun hem dat.
1 0
Bky
Lijkt me logisch, zou wel een afspraak gemaakt zijn met Ziyech toen hij nog een jaar bleef.

Coulant zijn naar spelers is ook wat waard.
2 0
AFCA-B93
Zeker, maar betwijfel of dit voordelig is voor Hakim zelf. Voor €35 miljoen worden tegenwoordig wisselspelers gehaald bij topclubs. Met een hoger prijskaartje heb je toch iets meer zekerheid op een vaste basisplek imo
1 -3
Mikee
Dat klopt. Dat is inleg om überhaupt om tafel te mogen zitten.
0 -1
Bjorn
Lijkt me een erg lage vraagprijs.
0 -1
Redlum
Onder de 50 miljoen gewoon niet doen!
1 -1