'De Ligt is op vakantie, gaat nu helemaal niks gebeuren'

BartVeenstra, 15-06-2019 om 13:00, 14797 views, NH Nieuws |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Een snel vertrek van Matthijs de Ligt bij Ajax ligt niet in de lijn der verwachting. Dat stelt Keje Molenaar, de vader van de vriendin van De Ligt, tijdens NH Sportcafé. Wel heeft Molenaar zo zijn mening over wat de volgende club voor de verdediger van Ajax zou moeten zijn.

'De Ligt is op vakantie, er gaat nu helemaal niets gebeuren. Hij is ver weg', zegt Molenaar, zonder daarbij te noemen waar De Ligt op vakantie is. De Volendammer ziet De Ligt het liefst naar FC Barcelona vertrekken. 'Barça is een mooie club, dat is nog steeds mijn kijk erop. Dat je nog steeds samen met Messi kunt voetballen, zou voor mij een belangrijke drijfveer zijn. Maar voor advies heeft hij andere mensen. Zijn zaakwaarnemer, zijn ouders en Barry Hulshoff. Dat zijn zijn adviseurs.'

Henk Hoijtink, journalist van dagblad Trouw, denkt dat De Ligt bij Paris Saint-Germain eerder aan spelen zal toekomen dan bij FC Barcelona. 'Het is allemaal wel leuk dat mensen praten over welke club bij De Ligt past. De Ligt past namelijk bij elke club, die jongen kan overal voetballen. Hij kan overal zijn weg vinden', is Hoijtink lovend over de negentienjarige aanvoerder van Ajax.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
debarbaar
De ligt en zijn entourage zijn wel ongelofelijk door het ijs gezakt. De fatsoensnormen die door de Ligt, Raiola, Molenaar in acht worden genomen zijn die van kleine criminelen. Vergelijk dat maar eens met die van de Jong en zijn zaakwaarnemer. Gewoon tot een akkoord komen een snor salaris uit onderhandelen en elkaar een hand geven. Bij de Ligt is het bijna tot een akkoord komen, naar de volgende club gaan met je akkoord, daar tot een bijna akkoord komen waarna het circus zich herhaalt. Als ik Barcelona was kwam ik et een statement dat ik geen zich onfatsoenlijk opstellende spelers contracteerde. Als nog drie clubs dat doen kan PSG het salaris halveren en de provisie aan Raiola schrappen. Er is een moment dat het handelen of niet handelen mensen de keel uit beginnen te hangen en dat moment is nu inmiddels wel aangebroken. Zet 'm lekker het hele eerste jaar op de tribune dan kan de Ligt volgend jaar mee gaan staken met die andere Raiola vlegel Pogba.
0 -2
Rust
Tot de deal rond is geen berichtgeving omtrent de Ligt s.v.p.
2 0
Finidihoho
Molenaar is een goede gast. Heb samen met Johan. Ajax terug gebracht waar het nu is. En die geef de ligt echt wel info over de juiste club. En dat zijn natuurlijk niet die klote Fransen.
0 -4
BrandjeXL
Wat heeft Molenaar gedaan dan? Het enige wat ik mij herinner is elke keer als ie ergens voor gevraagd werd dat ie "nee" zei en dus geen enkele verantwoordelijkheid wilde.
5 0
MichelAngelo66
Mag ik aannemen dat Ajax aan degene die vertrek wensen heeft wel een deadline heeft gesteld? Dat we niet in augustus weer spelers zien vertrekken.
2 0
Ar
Ik denk dat het sowieso wel eens een paar rustige weken kunnen gaan worden. Een hoop geruchten natuurlijk, maar verder niets tot weinig.
Halen hoeft Ajax op dit moment niemand. Behouden is belangrijker.
Zonder De Jong, De Ligt, Ziyech bestaat je basiskern uit:
Onana;
Mazraoui, Veltman, Blind, Tagliafico;
Schöne, Van de Beek, Sinkgraven;
Neres, Dolberg/Huntelaar, Tadic

Waarbij opgemerkt dat Veltman ook rechtsback kan en Sinkgraven ook linksback en buiten kan, vandaar dat ik deze twee in de basiskern heb staan.
Daarnaast zijn de aankopen Schuurs, Magallan, Martinez, Marin, Pierie vooralsnog niet bewezen beter dan Veltman en Sinkgraven. Ook de talenten Gravenberch, Ekkelenkamp, en de inmiddels al wat oudere Eitingh zijn minder ver dan. En laten we wel wezen: Siem de Jong is natuurlijk nog altijd beter dan Dani de Wit.

Net als iedereen wil ik weer zo’n Europese campagne.
Maar juist dat vereist dat je minimale basiskern minstens goed genoeg moet zijn voor het kampioenschap, voor een bepaalde standaard kwaliteit. Aankopen moet beter zijn/blijken, jeugd moet er tegen kunnen concurreren.
Vandaar dat ik heel erg hecht aan spelers als Veltman, Sinkgraven en Siem de Jong. Ook omdat het een deel van je Nederlandse kern is en geen jonkies meer zijn. Daarom heen moeten aankopen en eigen jeugdspelers zich ontwikkelen. En mochten ze dan overbodig blijken, of veelal wissel, dan kun je ze altijd nog een leuke transfer gunnen.
0 -1
ajax4ever01
Geen duidelijkheid geven dan ook niet meenemen op trainingskamp
0 0
AFCAjax
Gozer, of zet er wat vaart achter zodat wij verder kunnen of blijf gewoon nog een jaar. typisch raiola net zolang bezig blijven en dan op de laatste dag van de transferperiode weg.
1 0
Radie125
De Ligt blijft gewoon nog een jaar bij Ajax. Dat willen zijn pa en ma. Abcoude ligt zo lekker dichtbij de Arena 25 minuutjes fietsen.
2 0
Mokum31
Hou gewoon je snavel paling
0 -1
mallerd
Geen podium meer geven die Molenaar, mediageil mannetje.
1 -1
amthree
Molenaar kruip zelf lekker in messi zijn kont, echt hoor dat geslijm bij die gast wtf..
2 -4
geDaante
Lijkt mee te gaan in de spelletjes van Raiola, jammer, komt zo toch een beetje over als een geldwolfje.

Clubs willen ook verder en duidelijkheid, als je bij Barcelona 12 miljoen kan verdienen, en bij PSG 20, kies dan gewoon waar je het liefst speelt, 5 x 12 miljoen kan je niet eens opmaken in je leven.

Tenzij hij werkelijk kijkt waar hij sportief het beste terecht kan, en de meeste speeltijd verwacht, maar daar mag je onderhand dan wel uit zijn, dus dat lijkt me niet.

Is ook pas 19, dus hoeft ook niet meteen basis te staan bij Barca. Alleen al trainen met die gasten en geregeld invallen helpt hem door ontwikkelen, en binnen no-time kan ie het stokje overnemen.
En basis zit er gewoon in. Pique - De Ligt is een heerlijk centraal duo natuurlijk.
1 -4
MosesD
Volgens mij is het verschil groter, 20 vs 7. Maar goed, bij PSG traint hij ook met o.a. Mbappe en Neymar. Bovendien heeft hij daar de garantie in de basis te komen. Hij kan altijd nog Barca. Als hij 3 van de 5 jaar daar speelt is hij nog altijd maar 22.
0 0
geDaante
Maar het is een zielloze club, een rijkeluisspeeltje, in een niet aansprekende competitie, waarin al vast staat dat PSG kampioen wordt.

Bij Barcelona kan ie nog met Messi spelen, met zijn maatje De Jong (ook buiten het veld mee omgaan), mooie stad/fijn leven/klimaat, mooie club met een mooie historie en sterke link met Cruijff en Ajax, de Cruijff visie is alweer voor een deel weg, maar het altijd de bal willen hebben, het spel willen maken en domineren zal er altijd in blijven. Bij PSG is het afhankelijk van de trainer.
0 0
JariJari
Als je kan kiezen tussen 5x12 en 5x20 kies jij voor 5x12?

Rekenwonder ...
0 0
geDaante
Begrijpend-lezenwonder...

Lees het nog eens rustig na.
0 0
MichelAngelo66
Niet alles draait alleen om geld. En dan laat ik maar ff buiten beschouwing dat je met 60m salaris niet onder de ophaalbrug hoeft te wonen. Plezier, dromen, leefomstandigheden, etc etc. Er zijn meer zaken die gelukkig maken kan ik je vertellen.
2 0
geDaante
Precies, mensen zijn zo geobsedeerd door geld, snappen totaal niet meer waar het om draait. Echt heel sneu.
0 0
Amsteraaij
die foto. Wat een klerenkast. toen ik 19 was woog ik met mn 1m82 denk ik 70 kilo na het avond eten en voor het schijten..
1 -1
Ajacied33
Irriteer me echt aan zijn schoonvader, ene Molenaar....
3 0
AFCA1510
Giga lamlul echt, kickt lekker op z'n dochter die met Matthijs gaat klaarblijkelijk. Zou er goed aan doen om gewoon z'n bek te houden.
3 0
AlexIbarra
Winterstop: De media lult veel maar Matthijs wil eerst het seizoen afmaken.
Maart: De media lult veel maar Matthijs is te druk met strijden op 3 fronten.
April: De media lult veel maar Matthijs en Ajax hebben ff geen tijd voor transfers, eerst CL.
Mei: De media lult veel maar Matthijs wil gefocust blijven op het kampioenschap.
Begin juni: De media lult veel maar Matthijs moet eerst nog presteren met NL.
Half juni: De media lult veel maar Matthijs is op vakantie.
Begin juli: De media lult veel maar Matthijs wil zich richten op de voorbereiding met Ajax.
Eind juli: De media lult veel maar Matthijs wil CL halen met Ajax.
Augustus: De media lult veel, Matthijs wil nu niet meer verhuizen & shit en blijft bij Ajax.

So far, so good...
1 0
Raoul14
Een lovende Hoijtink? Wat dit jaar wel niet allemaal teweeg heeft gebracht....
0 0
RobbertAjax32
hij blijft gewoon nog een jaartje
0 0
niquedegraaff
Fijn mathijs, man, hak die knoop toch eens door. Het begint behoorlijk irritant te worden
0 -1
ajax4ever01
Dat heb je met Raiola als zaakwaarnemer.
1 0
zaalberg
Je ziet alles al aankomen... allemaal transfers weg bij Ajax als voorbereiding en meer alweer begonnen is.
1 -2
BGB
Beetje klaar mee
4 -1
ram
Ik ook.

En ik met al die berichten dat hij en Frenkie geweldig zijn. Ja... Dat zijn ze en dat weten we.

Mathijs gaat weg. Ik hoor het wel als het zover is. Maar al die berichten... Beetje vermoeiend.
4 0
dianaajax
maar ook de ligt begint me te irriteren / neem een besklissing en ga ervoor

ajax moet GVD wachten /
0 -2
de-Ajacied
Mooi zo. Gewoon nog een jaar bij Ajax blijven
Nog een jaar verlengen en zijn salaris nog even verviervoudigen. Nog een keer veel CL wedstrijden winnen en dan is hij volgend jaar nog maar 20
0 0
gi0vanni
Uistekend idee. Bij Ajax kan het geld niet op dus gewoon meer bieden als die arme sloebers uit Parijs. :d
0 0