Oranje Vrouwen bereiken achtste finales na zege

ArthurV, 15-06-2019 om 16:50, 33271 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De Oranje Vrouwen hebben zich weten te plaatsen voor de achtste finales van het WK. Nadat er afgelopen dinsdag met 0-1 gewonnen werd van Nieuw-Zeeland, wist de ploeg van Sarina Wiegman zaterdag met 3-1 te winnen van Kameroen.

Nederland begon scherp aan het duel, maar werd naarmate de eerste helft vorderde steeds slordiger. Ondanks het lage tempo, wist Vivianne Miedema vijf minuten voor rust de bal in het net te koppen. Lang kon de ploeg echter niet genieten van de voorsprong, nadat Gabrielle Onguene amper twee minuten later profiteerde van een fout in de Nederlandse verdediging.

Het tweede bedrijf was nog maar net begonnen, of de bal lag alweer in het net. Dominique Bloodworth kon de bal simpel binnenschieten, nadat Micheala Abam een voorzet van Jackie Groenen compleet verkeerd raakte bij het wegwerken. Het bleef nog lang spannend gedurende het tweede bedrijf, maar vijf minuten voor het laatste fluitsignaal zorgde Vivianne Miedema voor de bevrijdende derde treffer.

Opstelling Nederland:

Van Veenendaal; Van Es, Bloodworth, Dekker, Van Lunteren, Spitse, Groenen, Van de Donk (Roord 71'); Van de Sanden (Beerensteyn 66') , Miedema, Martens.

Wissels Nederland:

Van Dongen, Pelova, R. Jansen, Kaagman, Kop, E. Jansen, Kerkdijk, Roord, Beerensteyn, Van der Most, Geurts.

Opstelling Kameroen:

Ngo Ndom; Meffometou, Johnson, Manie, Leuko, Feudjio; Onguene, Mbeleck (Meyong 66'), Yango, Abam (Nchout 60'); Enganamouit.

Wissels Kameroen:

Nchout, Ejangue, Ngono Mani, Awona, Meyong, Abena, Sonkeng, Mambingo, Akaba, Ndoumbouk, Takounda.

Doelpunten:

1-0 Vivianne Miedema (41')
1-1 Gabrielle Aboudi Onguene (43') 
2-1 Dominique Bloodworth (48')
3-1 Vivianne Miedema (85')

Bijzonderheden:

- Nederland won de eerste groepswedstrijd met 1-0 van Nieuw-Zeeland. Kameroen ging onderuit tegen Canada: 1-0.
Denk jij dat de Oranje Leeuwinnen met 3-0 van de Kameroen vrouwen winnen? Zet in en krijg 5,35 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cruijffthebest
Gefeliciteerd vrouwen, hoop dat het spel steeds beter gaat worden, want als jullie echt in vorm zijn, dan kunnen jullie het echt ver schoppen!
0 0
Willamys
Het Braziliaanse team is erg zwak. Ik zal Nederland aanmoedigen!
1 0
Stroeve
Ben benieuwd of De Grote Drie - semiprofs, shaggie in de rust, matige conditie - nu in de basis zouden staan bij Ajax. Of is het niet eerlijk om voetballers uit de jaren 70 te vergelijken met voetballers van nu?
0 0
flodder
miedema.......nou echt niet. en van hooydonk vindt die echt goed..???? Pierre ga vissen
0 0
ETM
Zo.. wat een topic.
Maar dat is ook niet vreemd.
Een aantal zaken maken vrouwenvoetbal op hoogste niveau idd een aparte gewaarwoording.
1. Het wordt sinds relatief kort commercieel interessant gemaakt. Maw het is nieuw voor mensen.
2. Het niveau ligt niet een beetje maar mijlen achter op de mannen. Geen probleem, maar het stuit mensen daarom toch tegen de borst.
Waar ik overigens weinig mee kan.
3. De extreem conservatieve perceptie die nog altijd heerst: nl dat vrouwen niet thuis horen in de wereld van het voetbal.
4. Het feit dat er momenteel een feministische stroming aan de weg timmert, ook internationaal gezien. Iets waar ik in de kern zeker niet tegen ben, hoewel velen uitingen vermoeiend zijn. In argumentatie en motivatie halen mensen namelijk van alles door de war.
2 -1
Simpelishetmoeilijkst
Ze moeten Ten Hag maar eens uitnodigen, om te leren hoe te spleen. Leek nergens op.
0 0
Mocrodammerr
mag ik meedoen met de discussie?
2 -1
Puurvoetbal
Er gaat meer fout dan bij het mannenvoetbal. Dat is zo natuurlijk. De 1-0 van Nederland was gewoon een heel goed doelpunt. Het spel van Miedema was sowieso zeer goed. Goede aannames, goed kaatswerk.
1 -7
AFCA020!
Alles is relatief. Voor een vrouw speelde ze misschien goed, maar naar maatstaven van het echte voetbal zal ze nog niet meekunnen in de 2e divisie.

Dus ja wat is goed?
0 -1
edalm
het echte voetbal? serieus?
0 -1
ajaxwestland09
Ja hoor weer Lilian Marijnissen moet overal opduiken met voetbal en maar roepen over 010
3 -5
Puurvoetbal
Ja hoor, jij moet misschien wat minder zielig reageren. Ajax staat lichtjaren voor of volg je het allemaal niet zo.
1 -4
ajaxwestland09
Gaat niet om dat wij lichtjaren voor staan dat is en blijft zo heb ook een seizoenskaart. Maar dat zij overal moet opduiken om punten te scoren voor der partij en denkt ik ga bij alle voetbalprogrammas zitten dan scoor ik wel nieuwe stemmers.
3 -3
jaribombari
Dit is geen niveau joh. Ik kan hier max. 5 minuten naar kijken, daarna ga ik me ergeren aan het gepruts en tempo. Elke willekeurige mannen 4e klasse zondag team wint met 7-0 van deze beste Nederlandse vrouwenprofs. Ik snap de hype verder wel hoor. Leuk voor het vrouwelijke deel van Nederland. Het Oranje gevoel creëren. Trots op je landje mogen zijn. Gezellig. Niks mis mee verder.
6 -4
Ajax4proud
Dan hou je nog lang vol met 5 min..
Ik hou het helemaal niet uit, maar ik ben ook gewend om naar Ajax te kijken ^^.
0 0
..::Rootje::..
Je kijkt één wedstrijd en denkt meteen dat dit het algehele niveau is? Daarnaast is het niveau van een willekeurige mannen 4e klasse zondag team gelijk of zelfs slechter, maar daar ga je wel naar zitten kijken, en zeg je niets van. Hierop reageer je alleen gefrustreerd omdat het vrouwenvoetbal is.
Meelijwekkend.
1 -7
jaribombari
Neenee gekkie. Ik kijk alleen 5 minuutjes. Wel goed lezen hè? Een volledige wedstrijd trek ik totaal niet! 4e klasse mannenvoetbal kijk ik trouwens ook niet voor mijn plezier. Dat heb ik zelf gespeeld. Daarom had ik vergelijkingsmateriaal en vind ik dat ik hier over mag oordelen.
2 0
OpaVerteld
Onthutsend laag niveau.
Vermoed dat ze kansloos zouden zijn tegen een 4de klasse heren team.
Op zich niks mis mee, zal vast leuk zijn als doe-sport voor de dames, maar vanwaar al die media aandacht voor dit geploeter?
5 0
Boer Gijs
Dit deed gewoon aan het Oranje van Koeman denken. Gevoel dat het spel stuk beter kan als team normale niveau haalt en de beste elf in het veld staan. Wel lekker dat ze nu al door zijn.
1 0
DeMeervanweleer
Ik gun iedereen zijn beleving en plezier, maar ik vind er niets aan vrouwenvoetbal. Het contrast met de heren is zo groot dat er niet veel te genieten valt. Er zit wel een puike marketingmachine achter, want duidelijk is: vrouwenvoetbal moet worden verkocht, of we het willen of niet.
4 -1
MichelAngelo66
Heb de wedstrijd nog niet gezien, maar kijk nu naar het interview met de bondscoach. Een opmerking zegt voor mij alles. Verslaggever: “die bal had er wel eerder in gemoeten”, coach “ja, maar hij zit er alsnog in en dat is belangrijkste”. Speler Bloodworth maait een meter van het doel eerst finaal over de bal en krijgt bal met geluk weer voor de voeten door bar slechte Kameroen actie. Waar is de kritische noot van de coach dan? Dat mis ik sowieso, het lijkt alsof je niks kritisch mag melden omdat het Oranje dames zijn. De hype is ongelofelijk.
4 0
ETM
Mij viel Lieke Martens tegen omdat zij dacht ik de sterspeler is. Duidelijk handig met de bal, maar steeds matige of foutieve keuzes.
2 0
fujaka
Las ergens dat ze sowieso een slecht seizoen doormaakt en zelf al aan gaf dat het beter moest.
1 0
OpaVerteld
Haha...same here.
Begon vol goede moed te kijken, maar wat een ongelofelijke kut speelster.
Probeerde in te schatten voor welk niveau amateur voetbal deze dame contributie zou mogen betalen.
Denk dat ze een zware dobber zullen hebben aan de veteranen van Bloemenkwartier 10.
1 -1
AjaxPassion
Omdat jij als graadmeter nu nog steeds het mannenvoetbal gebruikt. Bloodworth is overigens een CV en geen aanvaller, die je het kwalijker zou kunnen nemen.

1. Het is een gegeven dat het vrouwen nooit zo goed kunnen gaan voetballen als mannen, puur op basis van fysieke eigenschappen.
2. Vrouwenvoetbal is nog lang niet zo professioneel qua opleiding en training als de mannen, dus er valt nog genoeg te winnen.
3. Vrouwenvoetbal loopt financieel mijlenver achter op mannenvoetbal, semi-profs zie je niet meer in het mannen profvoetbal. Met die 50 jarige achterstand is het logisch dat het niveau veel lager ligt.
1 -1
MichelAngelo66
Prima, maar waarom wordt het dan allemaal zo geforceerd door onze strot geduwd? Waarom wordt je als dikke vrijgezel weggezet, als vrouwenhater of iets anders idioots als je het matige gewoon benoemt? Ik erger me niet zozeer aan het gebrek aan kwaliteit in het veld als wel over die idiote media hype die er is en de zogenaamde correctheid van mensen die daar achteraan hobbelen.

Overigens, waar moet ik het dan aan meten? Aan het plaatselijke jeugdteam van O-10? De dames willen zelf toch de gelijke behandelingen als hun mannelijke medemens?
3 0
Aetim
Je bent gewoon een dikke vrijgezel
0 0
MichelAngelo66
Hahahahaha, ik zal het zeggen tegen mijn vrouw
0 0
AjaxPassion
Afgelopen dinsdagmiddag (een werkdag) waren er toch 1,6 miljoen kijkers in NL. Dat wil zeggen dat er vraag naar is volgens mij? In acht nemend dat het vrouwenvoetbal minstens 50 jaar achter ligt op het mannenvoetbal is er volgens mij meer dan voldoende potentie?

Je begint weer over het niveau, maar dat heb ik hierboven al uitgelegd. Als het je niet aanstaat, dan kijk je het toch gewoon niet? Des te sneller is het weer van de buis.

"als wel over die idiote media hype die er is en de zogenaamde correctheid van mensen die daar achteraan hobbelen."
De vrouwen zijn Europees kampioen geworden, wat verwacht je dan? De vrouwenhype stelt toch niks voor in vergelijking met de CL campagne hype van Ajax?

Tja dat ergeren aan correctheid is misgunnen. Vrouwen hebben simpelweg nooit de kansen gekregen die mannen hebben gekregen. Dat kun je ontkennen, maar dat is een feit.
0 -2
Mocrodammerr
net ook op de radio. verslaggever zei "jullie maken er wel een positief verhaaltje van he".. dit omdat er na iedere semi kritische vraag een positief riedeltje werd afgespeeld. en dan zegt die chick "we moeten gewoon lekker voetballen".
3 0
Mocrodammerr
vind et wel geinig. ze praten over laag baltempo etc. ze moeten al blij zijn als zij de bal fatsoenlijk kunnen aannemen en van A naar B krijgen.
2 -2
Knalpot
Tja het is wachten op de eerste Hakima in het nederlands vrouwenelftal misschien wordt het dan nog leuk voor je. Moeten de pappies natuurlijk wel wat minder bekrompen worden om dochterlief op een mannensport te sturen.
1 -2
AFCAjax
niveautje.. en dat wil 12 miljoen per jaar verdienen.
3 -5
ram
Toch een beetje jammer hoe mensen hier reageren.
Ik heb niks gezien (zit in Azie) maar heb het EK wel e.e.a. gezien en vond dat gewoon leuk.

Ik begrijp ook echt niet waarom de vergelijking met de heren steeds gemaakt wordt. In vrijwel iedere sport winnen mannen keihard van dames. En het heren Oranje zou met 25-0 winnen van dit dames Oranje als ze op volle (duel-) kracht zouden spelen... Ja... dat weten we allemaal wel.

Kijk. Of kijk niet. En natuurlijk mag je kritiek hebben als het voor dames-maatstaven slecht is. Maar ga niet lopen zeiken omdat deze spelers geen pik hebben. Dan kun je Daphne Schippers en Kiki Bertens ook gaan uitlachen omdat ze er absoluut geen reet van kunnen.
8 -4
ETM
Zit ook in Azie en heb het wel gezien :)

Verder heb je natuurlijk helemaal gelijk.
1 -1
ram
Ja, okay, laat ik het zo zeggen:

"Ik vind het best leuk maar ga geen moeite doen om het te kijken. Misschien de finale wel, indien mogelijk; al hoor ik dat de kans klein is dat we die halen".
1 0
ETM
Ja zelfde. Stond hier op request op in een bar. Ik vond ze aan de bal zeker beter dan Kameroen. Een behoorlijk verschil. Maar verdedigend kwetsbaar. Hoe Nederland zich verhoud met andere landen weet ik niet.
0 0
ETM
Dit was mijn eerste hele wedstrijd ooit qua vrouwenvoetbal. Ik vond t 2de helft best vermakelijk. Eerste helft heeel saai. En ja dat komt omdat er bij beiden partijen zoo veel mis gaat.
Maar alle negativiteit snap ik dan weer niet echt. Lijkt uit een sentiment voor te komen. Mij boeit t niet echt, maar als k een vrouw zou zijn geweest misschien wel. Dit is dan vrouwenvoetbal, t is wat t is, het zijn ongeveer de beste vrouwelijke spelers van de betreffende landen. Snap t gezeur dan dus niet zo.
3 -2
Bobbaasje
Ik ben trots op onze NL'se dames!
8 0
Mocrodammerr
mooi, we kunnen we over tot orde van de dag.
4 -8
Bobbaasje
Het is niet verplicht om ernaar te kijken kerel.
3 -1
Mocrodammerr
heb ik ook niet gedaan. leven is tekort man. ik luister radio.
4 -3
DeBaarsjes
Die jantje Smit loopt ook overal vooraan
3 -1
TontoKarnaggel
Mijn vrouw wilde dat ik met haar mee naar deze wedstrijd ging..
Gelukkig had ik vandaag een onverdoofde dubbele wortelkanaalbehandeling en kon dus niet mee.
Lucky me....
5 -7
Puurvoetbal
Kan je een iets originelere grap bedenken. Deze heb ik al 85x voorbij zien komen. Man, man, man.
6 -2
f*ck010
We hebben wel altijd zieke ultras bij het Nederlands elftal.
2 -2
stefanwillem
Duitsland Frankrijk en vooral Amerika vernietigen dit Nederland. Qua techniek en tempo een wereld van verschil.
4 -8
amthree
Eigenlijk bizar dat een land als amerika nederland gewoon kan wegspelen, een land waar basketbal of american football de nummers 1/2 zijn. Alleen bij de vrouwen daar is voetbal immens populair..
3 -4
AjaxPassion
Je spreekt jezelf voor de volle 100% tegen xD. Daarnaast heeft Amerika 20x zoveel inwoners en is voetbal al jaren een grote sport daar (voor vrouwen).
2 0
DeBaarsjes
Klopt. Maar het vrouwenvoetbal leeft daar al jaren.. eind jaren 90 heeft het enorme boost gekregen dankzij het WK in dat land (ruim 95.000 bij de finale die de Amerikanen wonnen) en velen vinden de Amerikaanse Mia Hamm nog steeds 1 van de beste speelsters aller tijden
1 0
johnantoni
Heb 10 minuten gekeken, het is lachwekkend
6 -7
Superjan
Voetbal met een lach en een traan
0 -5
Boer Gijs
Wat een keuzes soms in balbezit. Spitse gaat schieten van grote afstand terwijl rechtsvoor helemaal vrij staat
3 -3
talent020
Spitse is de vrouwelijke Gudelj zowel qua uiterlijk als is voetbal capaciteiten
1 -5
TontoKarnaggel
Hahaha, helaa helaa helaa hooolala.... ik hoor het echt!!!!
7 -3
stefanwillem
Avond vierdaagse
4 -1
DeBaarsjes
'Het was even stil geweest...' ook veelzeggend over dat publiek
3 -1
TontoKarnaggel
Het is dat hij per toeval door de benen gaat anders schiet die miedema gewoon vanaf 1 meter keihard tegen een speler aan die recht voor haar staat.
2 -2
Superjan
Die bal ging tenminste harder dan ze zelf kan hollen.
1 -1
witchmaster11
10 10 10 10 10 10
0 -1
DeBaarsjes
Leuk om mee te doen aan het toernooi. Maar ik zie ze geen wereldkampioen worden. Heb Frankrijk (thuisvoordeel dat dan weer wel), Amerika (altijd een favoriet) en Duitsland dat 2x minimaal wint wel beter zien spelen. Andere kanshebbers als Brazilië, Japan en Engeland vallen me ook tegen.
2 -1
3*stars*3
Deed Berenstein goed hoor.
Slimme speler, lekker afgemaakt door Luuk Miedema.
4 -2
Ajax95Duivendrecht
Ja, die vergelijking is wel treffend. Lijken qua speelstijl ook wel veel op elkaar. Allebei kopsterk, allebei een beetje sleuren en duels uitvechten rond de 16 en allebei op hun best als ze voorzetten vanaf de zijkant krijgen.
2 -1
MPAjax
Leuko!
0 -1
Ginoajax1
Schanulleke in het doel stond weer eens op het verkeerde been, komen ze goed weg.
2 0
Ajax95Duivendrecht
Die Bloodworth is echt om te janken, zo slecht. Leidt balverlies, speelt mensen telkens in de drukte aan en laat zich nu kinderlijk uitspelen randje 16.
3 0
Ginoajax1
Van Es!!!
0 -1
Ginoajax1
Wiegman is gestoord Spitse te laten staan. Dan begrijp je er niet veel van.
3 -1
stefanwillem
Die Spitse voetbalt als een bejaarde. Waardeloos.
7 -1
witchmaster11
ze kan ook ongesteld zij he ??
2 -5
stefanwillem
De minnetjes die je krijgt doen mij vermoeden dat er vrouwen actief zijn hier. Pas op wat je zegt hè.
1 -2
Superjan
Hihihi, een menstruatiegrapje. Jij durft.
0 -1
Boer Gijs
Martens speelt ook echt als een krant. Laat niks zien. Jill Roord bevalt me veel beter.
7 0
sjaakthenler
Ligt het aan mij of gaat alles in slowmotion
2 0
witchmaster11
als je meerdere malen op de vrouw speelt en je hebt niet de intentie de bal te spelen maar door hard spel je tegenstander te ontregelen dan is zeer zeker rood op de plaats
3 0
Ginoajax1
Wat is Koeman toch een slechte trainer. Nou, hier hebben we er ook een.
3 0
Ginoajax1
Wiegman, muts, haal die Spitse eraf.
3 0
witchmaster11
gewoon rood volstaat als waarschuwing dit heeft niks met voetbal te maken een uiterst zwakke scheids
1 -1
MankeNelis
Sjeses beide krijgen het niet voor elkaar om naar dezelfde kleur te spelen.
2 0
Ginoajax1
Ze willen serieus genomen worden. Dan beoordelen wij ze ook zo. Als het goed is zeggen we het ook.
Groenen balt goed. Spitse bakt er niks van.
5 -1
Ajax95Duivendrecht
Mooie voorzet, maar man man man wat staat Miedema daar een partijtje vrij zeg. Echt schrijnend om te zien dat Kameroen gewoon helemaal niet dekt.
1 -1
AjaxPassion
Waar speel je zelf? Vergelijk het eens met dat niveau zou ik zeggen.
1 -2
AFCA0492
waarom zou hij vrouwenvoetbal moeten vergelijken met bal op het dak 5? die vrouwen willen toch evenveel verdienen als de mannen? dan mogen we het toch zeker wel met elkaar vergelijken om te constateren dat het niveau bij 70% van de teams gewoon heel erg slecht is?
1 0
AjaxPassion
Omdat het op basis van fysieke eigenschappen nergens op slaat om vrouwensport te vergelijken met mannensport.

Er zijn altijd feministische bewegingen, maar de markt bepaalt. Het vrouwenvoetbal ligt echter zo'n 50 jaar achter op het mannenvoetbal, dus het verschil is inderdaad te groot.

In Nederland zijn er toch ook veel mensen verzot op schaatsen, dat het niveau daar geen zak voorstelt (alleen in NL is het een grote sport), dat doet er daarbij ook totaal niet toe. Zie vrouwenvoetbal hetzelfde. Sport is veel meer dan alleen niveau.
0 -1
BrandjeXL
Dus het niveau moet hetzelfde zijn wil je evenveel mogen verdienen?
0 -1
Rik428
Ik speel 5e klasse, daar is het prima mee te vergelijken. We zouden puur verliezen op fitheid, dit is echt te slecht voor woorden
2 -1
AjaxPassion
Waarom kijk je dan en neem je bovendien de moeite om erop te reageren?
1 -1
Rik428
Ik ben op vakantie met mijn vriendin die groot fan is van de leeuwinnen, ik kijk mee omdat zij dat gezellig vindt. Ik stoor me echter geweldig aan het niveau. Het is niet erg dat het slecht is, maar de wereld doet alsof het geweldig is en dat is irritant
0 0
AjaxPassion
Wie doet er alsof het geweldig is? Je doelt op het feit dat het wordt uitgezonden? Er is gewoon enorm veel vraag naar. Zelfs jij kijkt ernaar.
0 0
Ozymandias
Waarom wordt er toch zoveel over het niveau gezeurd?
2 -7
AjaxPassion
Ik denk omdat ze iets moeten compenseren.
1 -1
PJK54
omdat ze veel beter kunnen dat hebben ze vorig jaar in de EK laten zien
1 -2
SjaakWolfs
Omdat je naar voetbal kijkt om vermaakt te worden met technisch en tactisch verzorgd voetbal, gespeeld door atleten die de sport beheersen.
2 -3
Ozymandias
Dus jij kijkt alleen naar wedstrijden van bepaalde Europese (sub)topclubs? Mensen kijken toch ook naar wedstrijden van clubs als Roda JC zonder constant te zeuren over het niveau?

Ik vind persoonlijk veel Championship wedstrijden veel leuker om naar te kijken dan bepaalde Premier League wedstrijden terwijl het niveau in de Championship duidelijk een stuk lager is.

Een wedstrijd tussen Vitesse en FC Utrecht is een verschikking als je het vergelijkt met een wedstrijd tussen Barcelona en Real Madrid maar als je die wedstrijd kijkt zeur je toch ook niet steeds over het niveau?
0 -4
PJK54
wat een 100% kans en dan over schieten
3 0
***1900***
Volley op die hoogte is nou ook weer niet zó makkelijk he..
1 -1
Ajax95Duivendrecht
Martens heeft ook de aanname van een garnaal...
1 0
MankeNelis
Het is gemiddeld niveau Dumfries
5 0
PJK54
ach dat Kameroen is niets beter
0 -1
Toon meer reacties