'Komst Martínez leidt tot vertrek Sinkgraven'

BVeenstra, 14-06-2019 om 15:55, 12179 views, Het Parool |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De komst van Lisandro Martínez bij Ajax zorgt ervoor dat Daley Sinkgraven Ajax deze zomer mag verlaten. De Argentijn, die vooral als linker centrale verdediger speelt, kan ook als linksback uit de voeten. Hierdoor is Sinkgraven als tweede linksback, achter vaste linksback Nicolás Tagliafico, niet meer nodig, zo meldt Het Parool.

Van origine is Sinkgraven een middenvelder, maar in die linie moet Ajax ook ruimte creëren voor spelers uit de eigen jeugdopleiding, zo schrijft de krant. 'Noa Lang, Jurgen Ekkelenkamp en Ryan Gravenberch hebben afgelopen seizoen alle drie hun debuut al gemaakt. Zij krijgen in de voorbereiding op het nieuwe seizoen – dat voor de niet-internationals op 21 juni begin met een trainingskamp in De Lutte – een kans om zichzelf te laten zien.'

Sinkgraven, die de afgelopen twee jaar veelal kampte met blessureleed, wordt begeerd door Bayer Leverkusen. De speler, die nu nog op vakantie is, zou in Duitsland herenigd kunnen worden met Peter Bosz. Onder die trainer kende Sinkgraven zijn beste periode bij Ajax. De Duitsers zouden zo'n vijf miljoen euro willen betalen voor de linkspoot, die bij Ajax nog een contract heeft tot medio 2020.

Denk jij dat de Oranje Leeuwinnen met 3-0 van de Kameroen vrouwen winnen? Zet in en krijg 5,35 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AmsterdamNorthSide
Is er nooit helemaal uitgekomen bij sinkgraven wel jammer
1 0
Gonzalez75
Ik wens hem veel succes want dat verdient hij. En Leverkusen is ook een mooie carrière stap.
2 0
Oliveira
Ik vind het oprecht jammer dat Sinkgraven gaat vertrekken. Sinkgraven begon juist goed te spelen, zijn inval beurten waren goed in de laatste duels. Hij had meer inbreng dan zo'n beetje alle andere bankspelers. Maar is snap wel dat Sinkgraven niet eeuwig een bankspeler wil blijven.
2 0
MankeNelis
Je moet doorselecteren anders verzand je in 'net niet spelers'.
1 0
AsensioWillemsen
Multifunctionele back up die het niveau aan kan hoef je niet door te selecteren. Gasten als Kristensen, Labyad die het niveau niet aan kunnen moet je als eerste verkopen
3 0
4-3-3
Zeker, maar dat is nou eenmaal moeilijker.
0 0
ppierce34
Bizar dat de voorbereiding alweer 21 juni begint... Ik zit nog steeds in het rouwproces van Tottenham thuis.
5 -5
MPAjax
Man van glas gebleken helaas zeker toen Ajax meer Europese wedstrijden ging spelen, bij Heerenveen was zonder Europese wedstrijd de weerstand en belasting een heel stuk minder dus daarom konden ze het niet weten anders had je een hele goede creatieve middenvelder annex aanvallende opkomende linksback
2 -1
Adios
Ik weet niet of je met Martinez meer talent in huis haalt, maar qua overwinnaarsmentaliteit ga je er zeker op vooruit! Sinkie kwam erg onzeker over, terwijl Martinez op YouTube lekker fel en gedreven overkomt. Datzelfde kunnen Tadic, Nico, Ziyech en Donny ook goed brengen. Die onverzettelijkheid heb je nodig om prijzen te winnen!
2 -1
Web
Lijkt mij een uitstekende aan koop, een paar van die jongens met gif er bij, heb je hard nodig, al moeten ze ook goed kunnen voetballen ( Tagliafigo )
Temperament heb je nodig in een team
1 0
Ar
Volgens mij zag je die onverzettelijkheid ook bij de hier vaak afgezaagde Viergever en bij Sinkgraven, in het jaar onder Bosz.
3 0
Adios
Sinkgraven ben ik niet met je eens, Viergever zeker! Heeft er mede voor gezorgd dat de EL finale gehaald kon worden!
0 0
Web
Viergever wel, maar Sinkgraven niet, had hij dit maar
1 -1
Ar
Ik blijf het een onverstandige zet vinden van Ajax. Sinkgraven zou een prima vervanger van Frenkie zijn. Kan die rol op een vergelijkbare manier invullen, vanaf half de linksback positie zoals we Frenkie dit seizoen vaak hebben zien doen. Kan daarnaast in de linkerflank komen, en tactisch en positioneel heeft ie zich wel bewezen onder Bosz. Ik denk dat ie zou verbazen in die rol.
2 -4
Sirius666
Waar baseer je op dat Sinkgraven een aanvulling op het huidige elftal is?
0 0
Web
De technische staf heeft daar meer zicht op dan ons.
Sinkgraven vergelijken met Frenkie, typ fout?
Man waar heb je het over, leuke speler maar nog geen 30 procent de kwaliteiten van Frenkie
1 -1
Ar
Dat ie niet kan tippen aan Frenkie ben ik geheel met je eens.
Net zoals geen speler die je hebt of aantrekt ooit van hetzelfde niveau zou kunnen zijn als De Ligt.
Veltman, Sinkgraven zijn redelijke vervangers dan. En een aankoop zou zich eerst maar eens beter moeten vertonen, voordat je ze al te gemakkelijk van de hand doet.
0 0
PeterVKV
Overdrijven is ook een vak. Voetballend is het verschil niet eens zo heel groot, het verschil zit hem wel in de persoonlijkheid. Frenkie is een persoonlijkheid, Sinkie meer een boertje uit Drenthe. Toch vind ik het jammer.
1 0
Raydo
Ik denk het ook, maar dan nog heb je ermee te maken dat hij een aflopend contract heeft. Als hij zou blijven en hij doet het goed, kan hij volgend jaar gratis naar het buitenland.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Hij heeft het toch te weinig laten zien, maar 5 miljoen vind ik wel heel karig...
0 -1
Gecko
Nog een jaar contact
1 0
Gecko
Niet veel gebracht. Terecht afscheid
5 -3
DanverAFCA
noa lang, ekkelenkamp en gravenberch zijn goede spelers. Ik hoop dat ze de basis halen aankomend seizoen. Hoe meer eigen jeugd hoe beter.
5 0
Ar
Het moet geen doel op zich zijn, als je daarvoor betere spelers laat gaan.
0 0
Hollister
Ekkelenkamp moeten ze verhuren.. Traore, Lang en Gravenberch erbij houden en heel voorzichtig brengen... De Wit, Cerny (Utrecht?) Ekkelenkamp, Sierhuis moeten vlieguren maken en ondergebracht worden bij eredivisie clubs als Sparta, RKC en Wilem 2
1 0
TomAjaciedd
Boeie
0 -3
TomAjaciedd
Haha!
1 -2
Ozymandias
Ik vind Sinkgraven (mits fit) een goede speler voor Ajax maar ik kan goed begrijpen dat Ajax hem laat gaan. Dit is een mooie kans voor Sinkgraven en bij Ajax zou hij zeer waarschijnlijk toch geen basisplaats hebben. Ik heb veel vertrouwen in Marin en Martínez en door hun komst is Sinkgraven eigenlijk overbodig geworden.
6 -2
Hans Kraay Jr.
Ben altijd wel gecharmeerd geweest van Sinkgraven en vind het uitermate jammer dat mede door blessures hij het nooit helemaal heeft waar kunnen maken.

Snap dat de wegen van Ajax en Sinkgraven scheiden komend seizoen maar had hem er zelf graag bij gehad, denk dat hij wel van nut had kunnen zijn aankomend seizoen.
0 0
gi0vanni
Dubbel gevoel, naast een goede basis is een sterke bank ook wel prettig. Een prima middenvelder die helaas vele blessures heeft gehad. Had hem er als back-up middenvelder bij gehouden waarschijnlijk. Als we maar niet te veel naar spelers als de Wit moeten kijken komt het goed.
0 -1
Ozymandias
Inderdaad, Sinkgraven is een goede back-up speler om erbij te hebben maar ik denk dat Ajax met Eiting, Lang en Gravenberch nog genoeg geschikte back-up middenvelders in huis heeft om zijn vertrek op te vangen. Daarbij denk ik dat Schöne volgend seizoen ook geen basisspeler meer zal zijn.
1 0
ram
Dat van Lasse denk ik ook. Dus we zullen het allebei wel weer fout hebben ;)
1 0