'Raiola duwt zijn cliënt rechtstreeks richting Frankrijk'

GinoHaverkamp, 14-06-2019 om 07:15, 6011 views, Algemeen Dagblad |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Het lijkt er steeds meer op dat Paris Saint-Germain de strijd om Matthijs de Ligt gaat winnen. Een volgens het Algemeen Dagblad opmerkelijke keuze op sportief gebied. 'Maar zaakwaarnemer Mino Raiola duwt zijn cliënt rechtstreeks richting Frankrijk.'

Het blad ligt de rol van Raiola uit. In tegenstelling tot voetbaldier Barry Hulshoff, die De Ligt in zijn (nog) jongere jaren zakelijk begeleidde, is Raiola een keiharde onderhandelaar die niet vies is van topclubs tegen elkaar uitspelen. 'Daarmee opende De Ligt voor zichzelf de deur naar de grote internationale voetbalwereld. Maar hij kleurde er ook min of meer zijn eigen toekomst door. Een toekomst die onder bijna alle omstandigheden fraai is, maar met de ene club kan Raiola nu eenmaal een betere deal sluiten dan met de andere', schrijft de krant.'

Daarom zou Paris Saint-Germain dichter bij een handtekening van De Ligt zitten dan FC Barcelona, de club waar de Ajacied maandenlang mee in verband werd gebracht. De relatie tussen Raiola en de Catalanen is hooguit zakelijk. 'Dat kwam mede door trainer Pep Guardiola, die nu aan het roer staat bij Manchester City. Daardoor staat die club ook niet sterk in de strijd om de felbegeerde handtekening. En bij Manchester United schopte de zaakwaarnemer voortdurend verbaal stennis met clublegende Alex Ferguson.'

Bij Paris Saint-Germain en Juventus werken (voormalige) cliënten van Raiola in de personen van Maxwell (PSG) en Pavel Nedved (Juventus). 'Dan is het voor Raiola fijner zakendoen met Juventus', haalt het AD aan. 'Raiola kan zodoende zijn favoriete spel spelen: met de van Ajax vernomen vraagprijs de boer opgaan, om straks de club te kiezen met het aantrekkelijkste aanbod. Zo heeft de beste pokeraar van het internationale zaakwaarnemersgilde het altijd al gedaan.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PJK54
Dat is typisch die rioolrat die zoekt clubs die het hoogste salaris betalen en natuurlijk zijn commissie voetbal komt pas op de 2e plaats. Jammer dat Matthijs voor deze geldwolf heeft gekozen maar, als het allemaal doorgaat en hij hier mee akkoord gaat, is natuurlijk niets minder!!

Ik heb altijd het idee gehad dat Matthijs de nuchterheid zelf was en een uitgestippeld plan had over het vervolg na Ajax maar heb me, hopelijk, erg vergist.
0 0
Welja
Frankrijk is een compitie zonder weerstand. Doe er nog wat CL partijtjes bij en de situatie is hetzeldfe als bij Ajax nu. Kan hij beter naar Engeland gaan of desnoods Spanje/Duitsland
0 0
Ajax114
Daar ga ik hem niet horen klagen over te weinig weerstand hoor zoals hij hier wel deed. Die bankrekening maakt alles goed hahahahha.
0 0
Pierre Heno
Hoogmoed komt voor de val. Ook voor Riola. Met de spelers heb ik geen medelijden want ze weten precies met wie ze in zee gaan wanneer ze Riola in dienst nemen.
0 0
Gecko
Geldwolven. En de supporters maar dure seizoenkaarten kopen
Waar is het eind?
0 0
Red Devil
Dat levert die rioolrat zelf het meeste op.
3 0
Amsteraaij
ongelofelijk. dat die bolle vetzak dus bepaalt waar Matthijs heen gaat. kan niet waar zijn toch dit
1 0
Leprechaun
Heel eerlijk heeft Matthijs dit zelf veroorzaakt door met Raiola in zee te gaan. Hetgeen ik overigens nog steeds onbegrijpelijk vind.
6 0
Babangida83
Precies hoe Raiola te werk gaat. Gaat puur om t hoogste salaris. Niets anders. En de Franse competitie moet t hebben van zijn fysiek. Dat kan De Ligt wel aan, maar daar zal hij dus niet meer in opvallen. Terwijl zijn voetballende kwaliteiten erop achteruit zullen gaan, want minder gewenst. Sportief zijn Barça, City of Bayern de enige juiste keuzes. En als je prijzen wilt winnen, Barça.
0 0
Rood Gevaar
Frankrijk heeft al jaren aangetoond een onveilig land te zijn.
Ook voor de aanslagen wilde je al niet in steden als Marseille of de buitenwijken van Parijs lopen.
Met alle aanslagen de laatste jaren zou voor mij al een reden zijn om niet meer naar dat land te gaan. En zeker niet nog eens mijn geliefden meenemen
2 -1
jaribombari
Jij stapt ook niet meer in de auto? En je eet ook geen kankerverwekkend vlees meer? Dat was jij toch?
0 0
RusselWestbrook
De kans dat je om het leven komt door een aanslag is kleiner dan dat je meerdere keren door de bliksem geraakt wordt.
2 -3
JohnnyD
Volkskrant 07-06-2019: "....In totaal hebben zelfmoordaanslagen aan 72 duizend mensen het leven gekost, van wie velen in de afgelopen tien jaar.....". Wiki: "...Een blikseminslag is een gebeurtenis die ongeveer een op de twee miljoen mensen per jaar persoonlijk treft.....".
0 0
Rdk1983
Vreselijk eng mannetje die Raiola.
2 0
MH1988
Tuurlijk is de Franse competitie saai en is PSG een koopclub. Toch kom je terecht in de hoofdstad van Frankrijk bij de grootste club van het land. Je verdient een boel geld en komt vooral terecht in een super getalenteerd elftal. Als PSG de Ligt erbij weet te halen en de toptalenten de komende jaren bij elkaar weet te houden gaan ze komende 5 jaar 2 of 3 keer de CL winnen. Ze werken daar aan een uitstekend project, afgelopen jaar waren ze al 1 van de betere. Heel veel pech tegen ManU en blessures stond ze in de weg. Met de Ligt erbij staat daar een geweldig elftal! Daarnaast is PSG echt niet viezer dan Barca, City of Madrid. Is toch allemaal 1 pot nat, hou toch op man.
0 0
Jaridebeste
Tja je laat je duwen of niet.
2 0
Stephen
PSG symboliseert alles wat vies, fout en corrupt is aan het moderne voetbal, al helemaal in combinatie met Raiola. Het internationale sprookje dat Ajax dit jaar was inruilen voor PSG is je ziel verkopen aan de duivel.
3 0
Ajax114
Precies kies dan nog voor een echte club als Barcelona of Bayern.
0 0
Middenweg401
Dat is wel de laatste club waarvan ik hoop dat hij heen zal gaan.
Is er iemand die naar die competitie wil gluren?
1 0
Hagmag
Het gaat hier dus duidelijk, kennelijk alleen maar om één ding......
En....dat was te verwachten met deze zaakwaarnemer.
Eurogeil.
1 0
MáximaZorreguieta
Ik vind psg toch zon saaie rotclub in een saaie competitie. Jammer als hij daar naar toe gaat.
3 0
MankeNelis
Als hij daar voor 5 jaar tekent dan is hij verzekerd van 5 kampioenschappen. Ook fijn om te weten. Armoe van de welvaart.
1 0
BokkieBokstra
De Ligt moet toch gaan voor een mooie club in een grote competitie? Dat zou het doel moeten zijn met zoveel belangstelling. Barça City Bayern Liverpool. Je gaat voor het sportieve zeker op zijn leeftijd. Als geld nu al het belangrijkste zou zijn dan zou dit heel triest zijn. Je wordt overal vorstelijk betaald. Of het nu 20 15 of 10 miljoen is dat maakt allemaal niets uit.
0 0
jollie18
bah bah vind paris geen mooie club
1 0
Bocarra
Ajax zal nooit een vraag prijs noemen. Dat klopt dus niet in dit verhaaltje vol aannames. Ajax wil wel weten wat clubs voor een speler over hebben. Het enige wat Overmars over een bieding communiceert is dit is niet of wel voldoende om verder te praten.
2 -1
WestlandforAjax
psg rond met Ajax over een transfersom van 90 miljoen. 1 dag later Barca doet een alles of niets poging van 110 miljoen. Prima zo

Had pas nog een sprankje hoop dat Mathijs misschien nog wel een jaartje zou blijven maar dat is nu wel een utopie.
2 0
Keizer11
Financieel had ie overal onafhankelijk kunnen worden.
Nu mag ie dit jaar naar Dijon, Angers, Rennes, Nimes, Amiens.
Wordt 100 procent weer kampioen.
Vrijwel niet te volgen op de voetbalzenders, Fox, Ziggo.
Dus uit zicht voor de liefhebbers.
Over twee jaar ontevreden want er is geen uitdaging en dan gaat die Graaier weer de boer op met de Ligt en kan weer cashen.
Ik had de Ligt slimmer verwacht.
Zijn schoonvader weet ook hoe de hazen lopen, die had hem ook weg kunnen brengen.
2 0
Hans Kraay Jr.
Even hypothetisch gezien, maar stel dat PSG hem echt een salaris heeft geboden van 20 miljoen en de Ligt kiest hiervoor op 19 jarige leeftijd.

Hij tekent dan een contract voor 4-5 jaar en dient dit uit. Dan heeft hij op zijn 23-24ste 80-100miljoen op zijn bank staan en nog de beste jaren uit zijn carrière voor zich.

Sportief gezien allerminst de mooiste keus, kan je beter bij Ajax blijven. Maar financieel zou mij dat persoonlijk toch wel doen twijfelen.

Ieder mens zou zo een aanbod op zijn minst overwegen.
4 0
Middenweg401
Bij elke andere topclub wordt hij ook miljonair. Ook bij Ajax!
Wat is het verschil tussen te veel geld en veel te veel geld? Of is de ambitie om straks een land te kunnen kopen?
0 0
JariJari
100 miljoen is een behoorlijk ander bedrag dan 6 miljoen ;)
1 0
kale61
wel ieder jaar zeker van CL (wat bij AJAX ook niet altijd zeker is)
ik denk dat de onvrede bij vele ook komt door het feit dat Frans voetbal niet overal te volgen is..... ook de Spaanse competitie heeft bagger wedstrijden met clubs als Girona, Huesca, Rayo Vallecano, Levante e.d.
en dat Barca hem nu ziet als iets te zelfverzekerd..... jankers
als wij een meijer meer per maand kunnen verdienen bij een bedrijf wat beter betaald doen wij het ook, dus als je 7/8 mil. meer kan verdienen per jaar, is het helemaal niet gek dat je daar voor kiest....... mochten alle geruchten/aannames waar blijken te zijn.
1 0
Middenweg401
Ik vind het wel gek. Hoeveel heb je nodig dan?
Je kunt maar in 1 zwembad tegelijk zwemmen. Als je alles hebt kies je natuurlijk voor het sportieve.
0 0
behangdelul
Zijn schoonvader zal ook denken: 10 of 20 mio per jaar, graaien wat je graaien kan. Geloof tot op heden dat het nog steeds barca wordt
0 0