[Update] Aksit vertrekt naar Vitesse

GinoHaverkamp, 14-06-2019 om 22:55, 18159 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

In navolging van enkele andere Ajax-jeugdspelers vertrekt ook Nuri Emre Aksit bij Ajax. Waar de verdediger naartoe verhuist, is nog niet bekend. Ajax Showtime sprak hem alvast over zijn toekomstplannen en zijn tijd bij de club.

‘Ik heb samen met Ajax besloten om uit elkaar te gaan’, verklaart de Turkse jeugdinternational. Wat zijn volgende bestemming wordt, weet hij echter nog niet zo vlak voor het nieuwe seizoen. Vitesse wordt genoemd als een mogelijke optie en dat erkent Aksit ook. ‘Het kan dat ik daar naartoe ga, want ze hebben interesse. Maar er is ook interesse van andere clubs’, vertelt hij.

Die interesse komt niet alleen uit Nederland,  maar ook uit het buitenland. ‘Er is interesse vanuit Turkije, Italië en ook vanuit Spanje.’ Een keuze heeft hij nog niet gemaakt, al heeft hij wel bepaalde voorkeuren. ‘Ik zit nog te kijken, maar ik denk misschien Italië of Nederland. Het is nog niet zeker.’

Aksits dienstverband bij Ajax komt deze zomer na acht seizoenen ten einde. In die tijd heeft hij vele mooie momenten meegemaakt. ‘Het is zo’n lange tijd. Ik heb mijn hele jeugd doorgemaakt daar, echt een fantastische tijd. Ik kijk er met een goed gevoel op terug. We hebben toernooien gepakt, zijn kampioen geworden, maar we hebben ook verloren. We hebben van alles meegemaakt. Het heeft me wel gevormd als persoon.’

In al die jaren in Amsterdam heeft Aksit ook veel vriendschappen opgebouwd met ploeggenoten en andere mensen bij de club, waaronder Ian Beelen. ‘Hem ga ik zeker missen. Hij gaat naar Vitesse, misschien ga ik ook. Abdallah Aberkane en Nordin Musampa ga ik ook zeker missen.’

Update - 22.55 uur (14 juni 2019) - Aksit vertrekt naar Vitesse

Nuri Emre Aksit vervolgt zijn loopbaan bij Vitesse. De jeugdspeler van Ajax genoot interesse van meerdere clubs, maar de keuze viel op Vitesse, zo laat de speler weten aan Ajax Showtime. Zodoende komt hij zijn oud-ploeggenoot Ian Beelen tegen. De middenvelder verlaat Ajax deze zomer eveneens voor een avontuur in Arnhem.

Gino Haverkamp (e-mail: redactieas@live.nl)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
OntlastendeMiddenvelder
Exit Aksit.
0 0
Shardo
Alle spelers die niet de kwaliteit en niveau hebben om Ajax 1 te halen verlaten het schip voor ze de stempel mislukt bij Ajax krijgen. Heeft ook alles te maken dat het basis niveau van Ajax 1 de afgelopen jaren structureel hoger is geworden.
0 0
AjaxPassion
Nee, daar heeft dit niks mee te maken. Dit heeft enkel met het in hen gestelde vertrouwen en de concurrentie in hun eigen lichting te maken.
1 0
Bky
We HaDdEn ToCh HeReNaKkOoRd?
1 -6
Gecko
Leegloop. Jammer
0 -5
Ajaxadept
Allemaal spelers die net te kort komen,zo simpel is het! Echte talenten blijven of worden vroegtijdig weggekocht,maar gaan niet zelf weg bij Ajax!
6 0
ram
Wauw.. Hoe kun je zijn post zó serieus nemen...
0 0
Tomajax1990
Tot nu toe wel, ik hoor wel eens via via ( niet echt heel betrouwbaar dus ) dat het aardig rommelt binnen de jeugd door trainers die het niet overal mee eens zijn, een groot aantal trainers denkt eraan om te vertrekken. Geen goed signaal naar de jeugdspelers
( als dit waar is ).
0 0
Pheadrus
Het is allemaal niet verkeerd dat er ook op O19 niveau veel beweging is.
2 0
JopieCruijff
Behalve als bv Gravenberch of Ünüvar gaan
2 0
Caparzo
Gravenberch zit bij Riaola. Eind volgend jaar nog één seizoen onder contract dus helaas, die speelt nog één jaar voor Ajax, net als Kluivert. Het is jammergenoeg niet anders, de talentenkiller gaat zonder mededogen door voor zijn stallingsfee en met zijn mooie beloften van het grote geld voor zijn speler. Aan de rest heeft hij shit, dat de speler er na een jaar of 2, 3 jaar achterkomt dat hij weliswaar wat geld heeft maar dat z'n carrière naar de kloten is, interesseert hem ook geen f*ck, zijn geld is binnen.
5 -4
Pheadrus
Wat ik er van heb gehoord is dat Gravenberch het naar zijn zin heeft bij Ajax en veel perspectief ziet. Hij zou zo maar kunnen bijtekenen.

Maar in het algemeen; als ik een huis koop maak ik zelf uit welk huis ik wil, niet mijn makelaar. Mijn makelaar toont mij het aanbod en ik bepaal. Zo is het ook in het voetbal. De speler bepaald wat hij wil, niet de makelaar. Kluivert wilde zelf naar Roma en Riaola heeft de beste deal voor hem er uit gesleept.
1 -2
Tinus
Het is niet zoals bij het kopen van een huis. Raiola weet de speler steeds verder af te laten drijven van de club tot een speler niet anders meer kan dan vertrekken. Juist bij Justin is dit zo gegaan. Het is toch droevig dat meer dan de helft van de supporters die jongen zo ongeveer uitkotst? Dat is toch echt grotendeels het werk van raiola.
2 0
Ajax#1900
Vind dat een rare vergelijking. je koopt geen huis op je 18e maar op je 28e, dan ben je veel onafhankelijker in je denken.
2 0
Wout1988
Ünüvar heeft net getekend
2 0
Pheadrus
Gravenberch en Unuvar blijven o.a. omdat ze hele goede vooruitzichten hebben. Er wordt een geweldig team gebouwd rond Unuvar. Dat is voor hem ook stimulerend. Van AZ komen de beste 2, een Deense verdediger is gehaald, van Feyenoord en Sparta komen ook de besten. Prima toch?
5 0
appeltje
Deense aanvaller
1 0