'Waarde Ajax-selectie stijgt met 260 miljoen'

ThijsZwagerman, 12-06-2019 om 17:55, 20559 views, Transfermarkt |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Volgens de nieuwste berekeningen van transfermarkt.nl is de waarde van de Ajax-selectie met maar liefst 260 miljoen euro gestegen ten opzichte van afgelopen zomer. Middenvelder Donny van de Beek steeg het meest in waarde: van vijftien miljoen euro naar een geschatte waarde van 40 miljoen euro.

Felix Keuerleber legt namens Transfermarkt Nederland uit hoe dat kan. 'Van de Beek is uitgegroeid tot een moderne mix van een 8 en een 10 op het middenveld, die bij bijna alle Europese topclubs hoog op het lijstje zal staan na de prestaties en belangrijk doelpunten in de Champions League. Met slimme loopacties zonder de bal creëert hij ruimte voor zijn teamgenoten en zorgt hij ook voor dreiging voor het doel en is daarom zeer waardevol voor Ajax.'

De meeste waardevolle Ajacied is de naar FC Barcelona vertrekkende Frenkie de Jong. Zijn waarde wordt geschat op 85 miljoen euro. Aanvoerder Matthijs de Ligt is volgens Transfermarkt iets minder waard, namelijk een slordige 75 miljoen euro. Achter De Jong en De Ligt is David Neres de Ajacied die de hoogste waarde vertegenwoordigt. Het prijskaartje van de Braziliaan wordt geschat op 45 miljoen euro, terwijl Hakim Ziyech veertig miljoen op zou moeten brengen. 

Check hier alle alle geschatte transferwaardes van de Ajax-selectie.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Lazell
Vraag me af wat De Ligt en De Jong waard zouden zijn als we in de vCL eruit zouden zijn gevlogen. Ik denk 40, max 50.
0 0
WZAWZDB14
Toen was spraken ze ook al over bedragen van 60 miljoen voor de ligt toch?
0 0
PJSM
Minimaal 500 mln dus. Uitgaande van de werkelijke waardes meer dan 600 mln. Serieus geld.
0 -1
JSF
Voorzichtige schattingen. De werkelijke waarde ligt dus hoger.
1 0
AmsterdamNorthSide
Daar kunnen ze dan nog wel een goede rechtback van kopen want die kristensen achter mazraoui en veltman is echt om te huilen
1 0
gerard
En volgend jaar kan het maar zo 150 miljoen minder waard zijn!! Wat een onzin allemaal!
0 0
Hollister
Daarom moet je dit succes deels verzilveren... 300 miljoebn verkopen.. max 4 a 5 spelers..prima.. meteen goed van de doorstroing.. dat is Ajax
0 0
JanBiesbos
zeker voor eredivisie spelers absolute gekke prijzen
0 0
MPAjax
wat de gek ervoor geeft
0 0
Ozymandias
Berekeningen van Transfermarkt.nl? Er komen geen berekeningen bij te pas. Je kan als lid van Transfermarkt zelf suggesties insturen en het zijn twee/drie mensen die samen met natte vinger werk de waardes van spelers verzinnen.
5 -6
Hollister
Nog veel te laag.... voor deze bedragen zal Overmars deze jongens echt niet laten gaan.. tel daar maar rustig 20 tot 30% bij op
1 0
Freddy Al
Slag in de lucht lijkt me.
0 0
Tscheu
Bla bla bla
0 0
mgtow
Dubbel zoveel marktwaarde dan PSV. Daarbij komt dat veel van onze spelers meer gaan opleveren dan de marktwaarde die transfermarkt aangeeft. Psv daarentegen maakt veel gebruik van duistere transferconstructies dus verdienen ze op veel spelers nauwelijks.
4 0
Gecko
Die bubbel gaat daar een keer barsten
Bah. Enge club met een enge coach
2 0
mgtow
De lijken zullen nog wel uit de kast komen. We moeten wel zorgen dat we volgend seizoen kampioen worden. Anders is het harde werken in Europa voor niks geweest.
0 0
Ajax#1900
En dan te bedenken dat er hier nog wel eens gekkies roepen dat Overmars moet worden ontslagen wanneer hij de Ligt niet voor 120 miljoen verkoopt... Echt een gigantisch waardevolle selectie.
5 -3
Gecko
Frenkie te goedkoop verkocht?

Wat een geld

Trots op Ajax
6 0
3*stars*3
Wat een goed CL seizoen kan doen.
Zo belangrijk dat we komend seizoen weer kampioen worden en profiteren van de EU punten, die Ajax heeft gepakt en direct CL in gaat.
3 0
Ajaxxxisdebeste
Hou ze liever zelf bij Ajax
1 0