Twee Ajacieden in beste team Nations League

GinoHaverkamp, 10-06-2019 om 10:10, 4219 views, UEFA |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt mogen zichzelf tot de elf beste spelers van de Nations League rekenen. De UEFA heeft het Ajax-duo opgenomen in het beste elftal van het toernooi.

De Jong en De Ligt zijn twee van de vier Nederlanders die deel uit maken van het beste elftal. De andere twee zijn middenvelder Marten de Roon en spits Memphis Depay, die met twee officiële assists tegen Engeland erg belangrijk was voor zijn land.

Met vier spelers is Oranje gedeeld hofleverancier van het elftal van het toernooi. Nations League-winnaar Portugal levert namelijk ook vier spelers af: Cristiano Ronaldo, Bernardo Silva, Raphäel Guerreiro en Rúben Dias. Manuel Akanji en Kevin Mbabu vertegenwoordigen Zwitserland, terwijl doelman Jordan Pickford de enige Engelsman is in het team.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
anrejane
Het is inderdaad te veel eer voor De Roon en hij was niet in een goede vorm maar het is ongelofelijk hoe negatief hier over hem wordt geoordeeld. Geen enkel elftal kan alleen uit technisch sterke spelers bestaan, maar de onmisbaarheid van dit soort spelers, die talloze keren per wedstrijd de bal veroveren en gaten dichtlopen, ontgaat blijkbaar velen.
1 0
HStorm
Zeker tegen sterke tegenstanders heb je hem nodig. Je kunt helaas niet alleen maar aanvallend spelen, dat bleek tegen Engeland en Portugal nog maar eens en was hij dan ook belangrijk. Hoopte erop dat zijn schot tegen Portugal stijf in het kruis ging waardoor er verlenging of een overwinning kon volgen. Dat had de critici hier wel doen zwijgen.

Van de Beek zal moeten duelleren met Wijnaldum I. Dit soort wedstrijden en zal mogelijk tegen zwakkere tegenstanders een betere keuze zijn dan de Roon al zal dat nog moeten blijken.
0 0
AFCAjax
de roon lol.. maar ik kan me de groepsfase wedstrijden al niet meer herinneren (ook niet gekeken, geef doorgaans niks om interland voetbal), misschien was ie daar uitblinker ofzo kan het me niet voorstellen
0 -1
geronimo
Koeman was niet de beste trainer, das wel duidelijk
0 -1
Patje2011AJAX
Ze zijn lief voor Oranje.
0 0
Kokakola
De Roon. Haha.
5 -2
afcano1
whaha de roon zijn ze wel helemaal lekker daar bij die uefa
2 -2
Adam24
Ik had persoonlijk Dumfries er wel bij gezet.
4 -2
trodat4030
De Roon................... Wauw..
3 -3
ajacied93
Memphis wauw... die heeft op die assist na niks goed gedaan 2 wedstrijden
1 -1
anrejane
Mee eens, maar ze kijken natuurlijk naar het hele toernooi. Daarin heeft hij wel degelijk geweldige wedstrijden gespeeld, maar dat ben jij alweer vergeten.
0 -1
ChrisEriksen8
Het is het team van de Finals, dus ik betwijfel of ze naar de rest vh toernooi hebben gekeken..
0 -1
OKP-AFCA
Alleen zorgen die twee assists er wel voor dat je de finale haalt.

Misschien moeten we er nog wat randzaken bij halen om je punt wat sterker te maken... wat voor kleren had hij aan?!
2 -1
Ardoe
Dat dacht ik ook. Best degelijk gespeeld, maar toch.
0 -1