Ajacieden Oranje krijgen krappe voldoende

BVeenstra, 10-06-2019 om 09:25, 2420 views, Voetbal International |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

De drie Ajacieden die zondagavond namens Oranje in de basisopstelling stonden - Matthijs de Ligt, Daley Blind en Frenkie de Jong - hebben een voldoende gekregen voor hun optreden in de Nations League-finale tegen Portugal. De eindstrijd ging met 1-0 verloren.

De Ligt, Blind en De Jong krijgen van Voetbal International-beoordelaar Freek Jansen allen een 6. Slechts twee spelers deden het beter: Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum scoorden beiden een 6,5.

Verder zijn er opvallend veel onvoldoendes te constateren in het team van Oranje. Zo geeft Jansen doelman Jasper Cillessen een 5, terwijl rechtsback Denzel Dumfries een 4 krijgt. Volgens de verslaggever lag het probleem echter vooral in het aanvalsblok. Steven Bergwijn (5,5), Memphis Depay (4,5), Ryan Babel (4,5) en invaller Quincy Promes (5,5) scoorden allen niet hoog. Donny van de Beek en Luuk de Jong kwamen niet lang genoeg in actie voor een beoordeling.

Cijfers Oranje (Voetbal International):

Jasper Cillessen 5,0
Denzel Dumfries 4,0
Matthijs de Ligt 6,0
Virgil van Dijk 6,5
Daley Blind 6,0
Marten de Roon 6,0
Frenkie de Jong 6,0
Georginio Wijnaldum 6,5
Steven Bergwijn 5,5
Memphis Depay 4,5
Ryan Babel 4,5
Quincy Promes 5,5

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kokakola
Cillessen een 5, hou toch op. Houdbare bal, maar geen blunder. Laat zien dat hij gewoon onder de lat hoort bij Oranje iedere keer.
1 0
Schip
Tja, eens. De verdediging werd uitgespeeld en dan mag Cillessen het rechtbreien.

Verder vond ik Blind wel een 6,5. Maar goed, het was een hele matte, slechte wedstrijd van oranje. Portugal terecht gewonnen. Voorin was het echt om te janken. Babel, Bergwijn, Depay. Er was een ongelooflijke idioot bij VI die vooraf durfde te zeggen dat er niet veel aanvallen als die van oranje in Europa waren. Nou, dat klopt. Compleet tandeloos.
0 0
Ajax#1900
Wijnaldum hoger dan Blind. Wauw.
0 0
Adam24
Vond Daley Blind verreweg de beste gisteren. Maar goed die kun je natuurlijk nooit hoger dan een 6 geven, stel je voor dat je positief wordt over deze onpopulaire speler.
0 -1
Chesterson93
Bergwijn komt er wel. Had het gisteren lastig, maar was wel vaak in de beweging. Met een goede ontwikkeling is hij over 2 jaar de vaste rechtsbuiten van Oranje. En als jongens als Groeneveld, Dilrosun, Kluivert en Malen zich ontwikkelen - heerlijk dat 3 daarvan hun opleiding genoten bij Ajax - heb je nog een extra blik met wapens. Veel diepte, snelheid en scorend vermogen.
0 -1
Aspers73
Bergwijn komt in alles te kort om van meerwaarde voor AJax te zijn, dat valt meteen op.
1 0
AsensioWillemsen
Stengs
0 0