Koeman hoopt op 'creatieve' doorstroom in voorhoede

JesseTH, 09-06-2019 om 23:35, 6407 views, NOS |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Ronald Koeman is trots op zijn spelersgroep, maar zondagavond vooral teleurgesteld in de nederlaag in de Nations League-finale. De bondscoach zag zijn ploeg tegen Portugal vooral falen in balbezit en hoopt dan ook dat er de komende jaren een goede doorstroom plaatsvindt in de voorhoede.

Koeman benadrukt tegenover de NOS dat de teleurstelling vooral voortkomt uit het verliezen van een finale, maar ziet er ook het positieve van in. 'We weten waar we nog in moeten verbeteren. Verdedigend staat het goed en ook het middenveld staat goed, met heel veel keuze. Laten we hopen dat we voorin de komende jaren nóg meer krijgen, waardoor we ook meer creativiteit krijgen.'

Het lagere tempo aan de bal wijt de trainer vooral aan de tactiek en kwaliteiten van de tegenstander. 'We verwachtten wel zo’n wedstrijd. Ik vond dat we heel onnauwkeurig waren en af en toe de lange bal speelden terwijl dat niet kon. We hadden veel langer balbezit moeten houden en moeten zoeken. Je moet heel veel creativiteit aan de bal hebben, vast zijn en op het juiste moment inspelen. Dat was allemaal minder.'

Na de 1-0 zag Koeman de tegenstander van zondagavond nóg verder inzakken. 'Als zij de goal maken, gaan ze niet meer aanvallen. Dan kun je risico’s nemen, wat wij gedaan hebben. Er zijn een aantal gevaarlijke momenten geweest, maar we hebben niet echt een grote kansen kunnen creëren. We waren aanvallend zelf niet goed genoeg en zij hebben heel goed verdedigd.'

Ondanks al het negativisme zag de bondscoach zondag ook een wedstrijd met leermomenten. 'De momenten dat ze eruit kwamen, deden ze dat heel slim. Ik heb Dumfries gezien die een duw in zijn rug kreeg, niet ging liggen, maar toch een bal terug gaat koppen die bij Portugal eindigt. Als je ziet hoe zij dat bespelen, is dat slimheid en kunnen wij daar een hoop van leren.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
WZAWZDB14
Nu is het toch echt balen dat Ziyech en Mazraoui niet voor nederland hebben gekozen.
0 0
Cupmetgroteoren
Ik vind het een ontzettend kleurloze generatie. Zitten ook geen echte karakters meer, iedereen loopt in de pas. Als je een wijnaldum ziet, één van de meest kleurloze spelers die er is. Zit echt geen kraak noch smaak aan.
0 -1
Nieuwelichting
Ronald Koeman heeft gewoon gefaald in zijn tactiek. Ik vind het onbegrijpelijk dat er met dezelfde opstelling werd gestart, want afgelopen donderdag moest er ook eerst worden gewisseld voor het iets beter ging lopen. Nederland was misschien sterker, maar werd natuurlijk wel flink geholpen door geklungel achterin bij Engeland. Dat Ronald hier geen lering uit trekt, wat hier ook door anderen is aangegeven, is volledig te wijten aan hemzelf.
Het mag voorin misschien wat mager zijn, maar wat verwacht je dan van een middenveld met Wijnaldum, de Jong en de Roon? Daar zit gewoon heel weinig diepte in en bieden onvoldoende steun aan de voorhoede. De wissels tegen Portugal waren onverklaarbaar en toonden een gebrek aan tactisch inzicht.
Ook kunnen er vraagtekens worden gezet bij het selectiebeleid. Spelers als Huntelaar en Veltman hadden niet misstaan gezien hun vorm op dit moment.
Toen Koeman werd aangesteld als bondscoach leek het de ideale keuze. Nu Nederland weer aan aanvallen en domineren kan gaan denken, vraag ik mij af of hij de juiste man is om dat vorm te geven.
2 0
Ajaciedvooraltijd1434
Depay zo slecht. Tegen Engeland ook al kut.
0 0
talent020
komt er dan nog een snufje tactisch inzicht van jou kant bij Koeman? begin eens om een echte spits op te stellen en afscheid te nemen van Babel, De Roon en Dumfries, Koeman is echt een overschatte trainer
2 0
debarbaar
Koeman zijn hele beleid is gericht op geloof, hoop en vermoedens. Koeman is een zeer matig tacticus. Zijn selectie beleid is lachwekkend. Waarom wordt Babel opgeroepen? De man is al tien jaar lang niet goed genoeg meer voor het Nederlands elftal. Het enorme aantal aan werkgevers zegt voldoende. Hij past nergens in het pulletje. Dan Dumfries. De man komt nog geen lantaarnpaal voorbij. Hij wordt gekozen over Veltman, die Ronaldo wel keurig uitschakelde omdat hij er bij zat toen het redelijk liep en hij net als andere PSV'ers ver bioven zichzelf uitstak. De hele tweede seizoenshelft hebben wij de echte Dumfries gezien. Matig tot zeer slecht. Dan Memphis die door Koeman gezien wordt als Tita Tovenaar. De man laat het hele jaar niets zien, zit gewoon tip de bank of de tribune maar in oranje mag hij blijven staan. Zet daar die koekenbakker van Wolfsburg neer en hij is tien keer gevaarlijker. En dan hebben we het nog niet gehad over het neerzetten van zijn spelers en het vinden van diepte. Koeman wordt nooit de trainer van Barcelona. Hij heeft er de capaciteiten niet voor. Niet creatief genoeg, geen moed genoeg en tactisch te slecht.
1 0
Juichtoon
Het ligt meer aan het gebrek aan creativiteit bij Ronald zelf. Een europese topper als Donny vd Beek, de specialist in tussen de linies spelen, op de bank laten zitten en dan Van Roon laten staan. Dat is meer de oorzaak van het falen.
Door de BBC werd dit in woord en beeld duidelijk gebracht. Donny is de aanvallende verbinding tussen middenveld en aanval waardoor 2 linies beter gaan functioneren. Koeman hoopt op een creatievere aanval terwijl hij dit met vd Beek ook had kunnen creëren.
1 0
Adam24
Ik snap niet zo goed waarom er zo wordt vastgehouden aan het 433. Nederland heeft het perfecte team om met 3 achterin te spelen. Of als je niet genoeg aanvallers hebt die het niveau aan kunnen dan zou je er voor kunnen kiezen om er maar 2 op te stellen bijvoorbeeld of met VdBeek als valse spits. Of zet een middenvelder rechtsback zoals Kimmich bijvoorbeeld.

Het probleem bij het Nederlands elftal is dat niet de beste spelers spelen. Dumfries en Babel beginnen iedere wedstrijd terwijl VdBeek, Propper, Promes en Ake op de bank zitten. Daar moet toch wat op te verzinnen zijn?

Overigens als ik een modale eredivisie middenvelder zou zijn, zou ik mij onmiddellijk op de rechtsback positie gaan richten.
1 0
AFCAsphere
Promes heeft bij Sevilla ook al eens de back posities en als rechtermiddenvelder ingevuld, dus die optie heb je ook nog.
0 0
Ar
Helemaal mee eens. We hebben er de spelers voor om ouderwets met drie man achterin te spelen.
En als je weet dat je zoals gisteren tegen Portugal heel veel ruimte op rechts krijgt voor de back, stel daar dan gewoon een middenvelder op. Donny heeft bij ons ook wel eens in de Kristensen rol gespeeld, dus die kan dat prima.
Ook blijf ik Huntelaar missen. Die Babel stelt weinig voor.
Ook Veltman en Sinkgraven vind ik erbij horen. Veltman is een betere back dan Dumfries, en Sinkgraven is de beste linksback van de eredivisie op Tagliafico na, en kan ook als middenvelder of valse hangende buiten spelen.
0 0
Ajaxtrouw
Hosanna is gelukkig weer even voorbij. We hebben een paar topwedstrijden gespeeld omdat de voorhoede toevallig even in vorm was maar nu het weer normaal is, is het allemaal niet echt geweldig
0 0
Joseph
Ik hoop vooral op een coach die wat aanvallender durft te spelen. De Roon en Wijnaldum is gewoon om te huilen naast Frenkie. Donny dan voorin zitten is echt knudde.

Ik hoop op ten Hag of Bosz, trainers die niet bang zijn om druk te zetten en aanvallend te spelen.
2 0
AFCAsphere
Bosz heeft volgens mij al aangegeven geen heil te zien in een job als bondscoach, omdat hij de te weinig tijd heeft om zijn speelstijl er bij de selectie in te slijpen.
0 0
Ar
Misschien Frenkie maar eens voorin proberen. Speelde onder Keizer ook eens linksbuiten.
1 0
WZAWZDB14
Hij is te belangrijk op het middenveld
0 0
b.hulshof
Lammers, Brobbey, El Ghazi, Kluivert en Malen. Misschien ook een idee om Klaassen eens als spits te proberen.
1 -1
AsensioWillemsen
Wat doen die eerste 4 namen in dit lijstje?
0 -1
Chesterson93
Lammers heeft genoeg potentie, Brobbey al helemaal en Kluivert is zeer logisch, gezien de potentie die hij al heeft laten zien. Begrijpelijke lijst imo.
1 0
Juichtoon
Lammers....nee joh dat is een subtopper maximaal. Niet goed genoeg.
0 0
Causio
Hield bij ons heel lang Sneijder op de bank omdat Sneijder niet net Van der Vaart zou kunnen spelen, waardeloze coach!
2 0
Multi
En als je weet dat je team creativiteit mist, dan probeer je dat toch ergens op te lossen, bijvoorbeeld door iemand op het middenveld te zetten die dit wel bezit. Ik had persoonlijk met Pröpper gespeeld in plaats van de Roon, dan win je sowieso al aan creativiteit.

Nee Koeman het is niet alleen de aanval, maar ook je behouden speelstijl door te kiezen voor de Roon, waardoor de Jong de enige creatieve middenvelder is.
1 0
ram
Een controleur (De Roon), een creatieve man (Frenkie) en een loper (Wijnaldum) is vrij normaal hoor...

Ik snap dit gezeik echt niet. Je speelt tegen een topploeg en dan wil iedereen ineens vol op de aanval. En als Portugal dan met 4-0 wint noem je het natuurlijk weer naïef.

Echt bizar dit gezeik.

1 -5
Adam24
Dat klopt inderdaad maar zo een soort middenveld is er volledig op gericht dat de goals bij de voorhoede vandaan komen. Dat kan bij het Nederlands elftal niet omdat daar niet genoeg kwaliteit loopt.
0 0
Sneijdertje
Gelukkig zijn er nog mensen met een realistische kijk, zonder dat hysterische negatieve ge-galbak..
2 -2
Multi
Ook als je aanval creativiteit laakt? Niet echt hé. Het is geen gezeik, maar gewoon de realiteit hij geeft het zelf ook aan in zijn interview dat de aanval beperkt is.

Daarnaast heeft Frenkie mensen nodig die de diepte inlopen, maar zowel Depay als Babel doen dat zo goed als niet. En met Propper heb je direct iemand naast hem waar hij combinaties mee kan maken, iets wat met de Roon amper gaat.
1 -1
ram
Ongelooflijk wat een haters hier zeg. Ga je schamen.

Oranje doet het gewoon heel goed en Koeman is een extreme verbetering. Beste in langs tijd.

Gezeik op spelers snap ik ook totaal niet. Dit is gewoon de best mogelijke opstelling op het moment. Ook met De Roon voor de balans. Niks mis mee! Alleen Dumfries valt een beetje uit de toon maar goed... Koeman moet wat. Op die positie is alles helaas net niet goed genoeg.
1 -6
Sneijdertje
Ik word er ook doodziek van ja. Mensen kunnen niet meer relativeren. Vroeger hadden wij Nederlanders de naam dat we een beetje hoog van de toren blaasden en te positief waren met Oranje en onszelf te geweldig vonden. Maar tegenwoordig, man man, wat een stelletje zelfhatende aan minderwaardigheidscomplex lijdende galbakken zeg. Echt totaal doorgeslagen al dat commentaar. Misschien ken je gewoon ff niet beter en lukt het niet, misschien worden er eens verkeerde keuzes gemaakt voor spelers waar je het niet mee eens ben, maar slaat toch eens niet zo door allemaal. Het maakt die jongens, of de coach, nog geen crimineel hoor. Lijkt er op alsof men gewoon wilt dat ze verliezen om vervolgens te kunnen galbakken. En dan ook echt gewoon uitspreken dat je hoopt dat ze verliezen he, hoe triest ben je dan. Gewoon indekken is dat, bah, wees eens trots op je land. 2010 finale, 2014 halve finale, nu finale, tussendoor wat mindere periode, jeugd Oranje alleraardigst dacht ik zo, zo slecht is het echt allemaal niet hoor, man man wat een hysterie als je weer eens verliest...
1 -6
trainer
ziyech.. gemiste kans. was de perfecte speler geweest
1 0
FrankBeton
Jep. Mazraoui ook.
0 0
Middenweg401
Spijker op de kop die uitspraak van Koeman. Creatief aanvallend is het nog erg mager.
1 -1
Aad82
Wout Weghorst heeft 17 Bundesliga goals gemaakt dit seizoen en is 197 cm groot. Een gigantisch beest met scorend vermogen. Waarom Babel wel selecteren en Weghorst niet?

In de laatste 15 a 20 minuten zowel Luuk de Jong als Weghorst in de spits zetten, met daar omheen Depay, Bergwijn en Donny. Frenkie En Gini controlerend op het middenveld. Wat een oorlog had je dan kunnen maken zeg tegen die Portugezen die verdedigend achterin heel sterk waren. Heb zelden zo'n domme randdebiel gezien als Ronald Koeman.
2 0
Cupmetgroteoren
Omdat zowel Babel als weghorst er geen reet van kunnen.
2 -3
AFCAsphere
Je had meer aan Weghorst gehad in deze wedstrijd dan aan Depay of Babel hoor. Dat Wout niet de ideale Oranje spits is, dat klopt. Maar gisteren konden we hem goed gebruiken.
0 0
MPAjax
De Ligt maakte de fout door ineens naar voren te rennen, waardoor er gescoort kon worden en de Roon is bepaald niet een technische speler die tegen Portugal potten kon breken. Het ging niet om creativiteit alleen, de discipline in de verdediging was ineens weg.
1 -3
de-Ajacied
Ik hoop op doorstroming van een goede coach
Pas toen de Roon eruit ging en vd Beek erin kwam er weer wat lef in de ploeg
Het duurde ook erg lang voordat Koeman óók doorhad dat Frenkie veel beter was dan Strootman

1 -5
MPAjax
zoveel lef dat er een gat kwam in de defensie waardoor gescoort werd
0 0
ajax4ever01
De voorhoede een drama, doorselecteren.
1 0
Ajaxxxisdebeste
De Roon = niks
Depay = niks
Dumfries = niks
Koeman = ramp
4 -6
RayJordaan
Babel ook niks
0 0
Middenweg401
Memphis heeft heel wat meer te bieden dan Babel.
Bergwijn moet nog veel beter worden (hopelijk zit dat er in). Promes was deze 2 wedstrijden redelijk (vorige zelfs goed) maar moet mij nog steeds overtuigen.
Verder hebben we helemaal niks. En qua aanvallende echt creatieve middenvelders ook niet op Vd Beek na.
0 0
Danielafca1505
Wat had Ziyech in dit team een verademing geweest zeg. Iemand met creativiteit, vernuftigheid gekoppeld aan werklust. Mijn inziens hetgeen waar het bij dit Nederland aan ontbreekt. Met Bergwijn (aan het begin van zn carriere) aan de ene kant en Babel aan de andere kant zou Ziyech een verademing zijn geweest.
4 0
Bensco
Ziyech had nooit zo gevochten voor dit Oranje als dat hij voor Ajax wel doet. Bovendien was het toen een middenvelder, hij is pas later in de aanval gaan spelen.
0 -2
Bensco
Ziyech had nooit zo gevochten voor dit Oranje als dat hij voor Ajax wel doet. Bovendien was het toen een middenvelder, hij is pas later in de aanval gaan spelen.
0 -2
Bensco
Ziyech had nooit zo gevochten voor dit Oranje als dat hij voor Ajax wel doet. Bovendien was het toen een middenvelder, hij is pas later in de aanval gaan spelen.
0 -2
31xAjax
Tadic en Onana ook, maar ja ook dat zijn geen Nederlanders....
0 0
Dondy
Leuk dat je er op ingaat maar je weet zelf ook wel dat Ziyech in tegenstelling tot Onana en Tadic wèl de keuze had om te kiezen voor NL...
0 0
31xAjax
Klopt, maar als zij Nederlanders waren hadden ze voor Nederland gekozen....
0 0
Dazoo
Vergeet Nous ook niet op de plaats van Dumbofries
1 0
Ajaxbrl
Unuvar, Brobbey!
3 0
Redrum
En wij hopen op een bondscoach met ballen. Mazzel Ronnie.
2 -3
Gonzo
Sorry Koeman, jij bent de zwakste schakel
4 -5
Joodhannus73
Precies. Wat een nit-wit coach. Absoluut de zwakste schakel in heel Oranje... Tactisch onbenul..!!!
3 -3
Ajaxxxisdebeste
Schijtbak altijd geweest... nooit gespot op een tactische briljante zet... en als die er was kwam die van note bene Dwight Lodeweges
1 -2
Murtagh
unuvar op zn 16e in de basis dan maar
1 -1
MaxBorggreve
Haha inderdaad
0 0
3*stars*3
Laat ze in Eindhoven en Rotterdam zuid maar overuren draaien.
Het zijn de Ajax talenten die weer zijn opgestaan en toegevoegde waarde hebben voor oranje.
Het mooie en zure is dat de andere talenten die dichtbij zitten of al debuut hebben gemaakt, ook Ajacieden zijn; Kluivert, Dilrosun, Bergwijn en Malen.

Verder is het schaars en vooral uit die opleiding van Wim Jansen.
1 -2
Redrum
Er speelden vanavond welgeteld 2 spelers mee die zijn opgeleid door Feyenoord of Psv. Dat alleen moet die clubs toch al goed aan het denken zetten zou je zeggen toch?
1 0
MichelAngelo66
Hij wil combinaties aan de bal en creativiteit. Waarom stel je dan in godsnaam de Roon op?
4 0
Rik428
Maakt geen zak uit wie er doorkomt als je toch niet voor de beste voetballers kiest
3 0
3*stars*3
Spelen om niet te verliezen (Gio, Cocu en Koeman) vs spelen om te winnen (Bosz/Ten Hag).
Je kan met dat schijtvoetbal op korte termijn wat mee winnen maar je moet aan langere termijn denken en ontwikkeling van team en spelers.
Koeman is vooral gefrustreerd omdat hij al jaren niets heeft gewonnen als coach.
Niet bij Az, Feyenoord, Southampton en Everton.
Hij was weer eens aan et geilen op een prijs, om weer een stap te maken.
Hij kan Depay een hand geven, ook zo’n overschatte egoïst.
2 0
Cupmetgroteoren
In elke linie komt Oranje tekort. Men gaat me namelijk niet wijsmaken dat je met wijnaldum en de Roon de oorlog wint. De rechtsbackpositie wordt ingevuld door dumfries en cillesen kan beter handtassen wegslaan.
0 -4
ram
Daar is ie weer: het nieuwe AS-gekkie.
0 0
Dazoo
Hahaha mafkees
0 0
FrankBeton
Kom op zeg ...
0 0
Redrum
Wat maakt het uit als je toch niet in staat bent de juiste spelers op te stellen Ronnie?
2 -2
FrankBeton
Kluivert
Zirkzee
Chong
Malen
Gakbo
Lammers
Boadu
Stengs
Brobbey
Redan
Dilrosun

Dat zijn denk ik de jonge talentvolle aanvallers die eraan komen
2 -1
JordyAjacied
Gaan er vast wel een paar slagen.
1 0
GrandMasterFlex
Denk ik ook en dan zou ook Ajax er goed aan doen om bijvoorbeeld Redan en Dilrosun terug te halen naar Ajax
1 0
M.Olsen
Misschien beginnen met het niet opstellen van De Roon en Domfries?
3 -2
Godenzoon24
DE Roon vind ik prima speler maar die Dumfries en eerlijk ook Bergwijn waren verschrikkelijk. Dan heb je Babel nog en als t dan bij Depay niet loopt heb je echt geen abgel om terug te steken.
3 -1