De Jong zelfkritisch: 'Had veel meer kunnen doen'

JesseTH, 09-06-2019 om 23:15, 2864 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Frenkie de Jong is zelfkritisch na de 1-0 nederlaag van het Nederlands elftal tegen Portugal. Oranje bleek in balbezit niet daadkrachtig genoeg op de helft van de opponent en dat neemt De Jong zichzelf kwalijk.

'Zij hielden het goed compact en wij deden in de opbouw vandaag niet genoeg. Ikzelf ook niet', klinkt een zelfkritische De Jong tegenover de NOS. 'Ik had vandaag veel meer kunnen doen. Ik heb te weinig een man meer gecreëerd en te weinig een oplossing gevonden tussen het verdediging en het middenveld van hun.'

'De wedstrijd tegen Engeland was zwaar, maar dat moet geen excuus zijn', weerlegt de Ajacied vervolgens het argument van vermoeidheid. 'Het zijn allemaal goed getrainde profs, dus daardoor hebben we zeker niet verloren. Maar we waren ook niet helemáál okselfris.'

Al met al is De Jong teleurgesteld over de verloren finale, maar ook trots op de prestaties van Oranje. 'Ik denk dat we hebben laten zien dat we er zijn als Nederland. Iedereen houdt nu rekening met ons. We hebben grote landen verslagen en ervaring opgedaan met een halve finale en een finale. We moeten ons eerst kwalificeren voor het EK, maar dit nemen we zeker mee als we ons plaatsen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JanBiesbos
Was cillisen maar eens zelf kritisch, laat hem ook maar eens leren penalities stoppen, beetje psychologie , beetje uit het midden stappen wijzen naar de lange hoek
0 0
MickS
Frenkie jongen, je bent gewoon toe aan vakantie. Je lijf is vooral toe aan vakantie. Je hebt keihard gewerkt gister, en was gewoon erg goed, maar het extra stukje felheid en snelheid wat je normaliter excellent maakt, ontbrak. En dat is geen schande. Diegene die verwacht dat jij met jouw leeftijd en eigenlijk nog weinige ervaring 'wel eventjes' het elftal op sleeptouw neemt snapt het gewoon niet.

Oh en Koeman, wil je alsjeblieft dat driesende paard van PSV genaamd Dumpfries aan de kant laten? Hij heeft een balcontrole van een paasei. Elke fatsoenlijke pass die hij kreeg kan hij he-le-maal niets mee, stuiterde alle kanten op etc. Daarom dat men over links bleef emmeren en zelden over rechts kwam. Enige wat die jongen kan is een goede (dat wel!) voorzet geven, voor de rest is het gewoon een onintelligente draver.
1 0
SnifferClarke
Jammer dat zo een mooie, creatieve voetballer de laatste tijd als een simpele verdedigende middenvelder acteert op het veld. De Engelse pers was lyrisch over hem afgelopen donderdag, maar ik vond het niets bijzonders. Gisteren gingen 90% van zijn passes over 5 meter. Hij heeft in de tweede helft 1 bal gegeven, ja 1 bal, die in aanvallend opzicht gevaar stichtte. Hij kan zoveel beter. Hopelijk krijgt hij bij Barcelona wel de kans om dit te laten zien. Hij zal wel een lange (cross) pass moeten ontwikkelen en van afstand leren schieten, wil hij tot de wereldtop behoren. Een speler die op eigen helft continu, na een kleine vertraging en een paar leuke schijnbeweginkjes, de bal geeft aan de speler naast hem, daar raakt men gauw op uitgekeken.
0 -1
Zuiderling
Finale was gewoon een wedstrijd te veel voor hem dit seizoen .
1 0
rafael32
Ja, Frenkie moet eens goed bij zichzelf te rade gaan. Hoe kan het nu dat hij er niet voor zorgt dat we Portugal van de mat spelen. Ok, Engeland en Frankrijk, maar met zulk geweldig materiaal moeten we ieder land volledig van de mat spelen. Een Dumfries, De Roon, Babel etc, lopen echt niet in andere elftallen rond.

En ok, tegen Juventus, Real en Tottenham ging het wel aardig, maar als je ziet hoe een Rakitic negentig minuten lang over iedere bal struikelt, wordt het nog moeilijk om bij Barca dit niveau aan te tikken.
0 -1
Dennis1964
Wordt lastig genoeg om volgend jaar basisplek te veroveren bij Barca.
1 -2
Gecko
Topper!,
2 -1
Simpelishetmoeilijkst
Frenkie heeft altijd de juiste mentaliteit, hopelijk die Koeman ook.
2 0
Cello
Misschien wel de juiste mentaliteit, echter was zijn commentaar na de uitschakeling tegen Tottenham bijna 1-op-1 vergelijkbaar met het commentaar nu na de finale van de Nationsleague. Leuk dat ie zelfkennis heeft en ziet wat er beter moet....maar jhopelijk blijven het niet alleen maar woorden, maar doet ie er ook daadwerkelijk iets mee, zodat een volgende keer het niet meer voorkomt/gebeurt.
4 -1