Koeman: 'De Ligt kan Ronaldo ook afstoppen'

ThijsZwagerman, 08-06-2019 om 19:20, 4423 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Bondscoach Ronald Koeman heeft veel vertrouwen in Matthijs de Ligt en Virgil van Dijk als het op het afstoppen van Cristiano Ronaldo aankomt. Op de persconferentie voorafgaand aan de Nations League-finale van zondagavond werd Koeman gevraagd of Van Dijk de enige verdediger ter wereld is die Ronaldo zou kunnen verdedigen, maar daar was de bondscoach het niet mee eens.

'Nog niet zo lang geleden speelden we een vriendschappelijke wedstrijd tegen Portugal en toen stopte De Ligt Ronaldo ook af. Van Dijk is dus niet de enige die Ronaldo kan stoppen, De Ligt kan dat ook. Zelfs tegen hele goede verdedigers is Ronaldo echter nog goed genoeg om iets te creëren, maar dat maakt het voetbal juist zo leuk. Je kunt alles doen om Ronaldo te verdedigen, maar hij is van zo'n hoog niveau dat hij altijd iets kan forceren. Desalniettemin weten we dus dat Van Dijk en De Ligt hem kunnen afstoppen', zo legde Koeman uit.

De keuzeheer van het Nederlands elftal ging vervolgens in op de route die Oranje heeft afgelegd om in de Nations League-finale te komen. 'Toen we de loting zagen voor dit toernooi verwachtte niemand dat we de groep zouden winnen. Nu staan we in de finale. Er is geen druk. We weten wat we moeten doen. We zullen goed moeten spelen. We hebben Duitsland, Frankrijk en Engeland verslagen. Het zou ongelooflijk zijn om ook Portugal te kloppen in eigen huis (de finale wordt in Portugal gehouden, red.)', aldus Koeman, die weet waar de krachten van de Portugezen liggen. 'Ze zijn sterk in defensief opzicht en beschikken over individuele kwaliteiten, dus moeten wij op ons best zijn. Het is een finale en daarin is alles mogelijk.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Robbie en de Kock
Ronaldo heeft toch twee keer gescoord tegen Ajax. We zijn dus gewaarschuwd. Laat hem niet weglopen! En laat Dumpertfries in godsnaam niet in de weg lopen ala Veltman.
1 -2
Toekomst1900
Nog nooit verloren DeLigt van Ronaldo. 3x gespeeld, 2x met Ajax, 1x met Oranje.
0 0
xstaniox
En 2x gewonnen 1x gelijk.
Maar ook met een gelijkspel kunnen we verliezen, namelijk na strafschoppen.
0 0
gi0vanni
Juist, C. Ronaldo afstoppen in topwedstrijden is onmogelijk maar van Portugal winnen is mogelijk. Om de een of andere reden doet Orange het meestal niet goed tegen Portugal gelijk Nederlandse clubs het niet goed tegen Portugese clubs doen. Maar dit is een mooi moment om daar verandering in te brengen. Mag dan wel een onzinnig tournooi zijn met een B prijs maar elke prijs is er een dus gewoon winnen om het aantal te verdubbelen.
0 0
trodat4030
Nu noemen we het misschien een B prijs, maar wie weet hoe we het over 20-25 jaar noemen. Alle internationale toernooien moesten in den beginne aan populariteit winnen. Aan het 1e WK voetbal deden slechts 12 landen mee (0 uit Azie, Afrika en Australie en de 4 Europese landen moesten overtuigd worden, die hadden er eigenlijk geen zin in). Real is ook nog steeds trots op hun 1e EC1 winst, ook al deden clubs uit (bijv) Engeland niet mee. Het 1e EK werd ook gespeeld zonder landen als W-Duitsland, Italië en Engeland en Spanje (lees: Franco) weigerde om politieke redenen de kwalificatiewedstrijd in de USSR te spelen. In dit toernooi doet iig iedereen al vanaf het begin mee.
0 0
xstaniox
Ik dacht dat dit een reactie zou zijn op het wel of niet moeten oproepen van Ekkelenkamp.
Niet dus.
1 0