Gravenberch: 'Ooit WK winnen, ook voor Suriname'

BVeenstra, 08-06-2019 om 14:20, 7530 views, ELF Voetbal |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Ryan Gravenberch hoopt in de toekomst, samen met enkele andere Nederlanders van Surinaamse komaf, wereldkampioen te worden met Oranje, zo vertelt hij tegenover ELF Voetbal. De vader van de talentvolle middenvelder vertelt zijn zoon thuis veel over Suriname.

Vader Ryan emigreerde in 1995 van Suriname naar Nederland. Hij weet zeker dat zijn zoon verkocht zal zijn zodra hij het vliegtuig op Zanderij (het dorp waar het vliegveld van Suriname ligt, red.) uitstapt. 'Dat gebeurt met iedereen van Surinaamse afkomst. Zodra de deuren van het vliegtuig opengaan en je naar buiten loopt, voel je je thuis. De warmte, de vochtigheid, het uitzicht, de kleuren. Vraag het na, ze hebben het allemaal. Het is een uniek gevoel. Of het komt omdat je net acht, negen uur in een vliegtuig hebt gezeten, haha.'

Gravenberch kijkt uit naar dat moment. Hij hoort vaker de verhalen over Suriname en daarbij hoort hij ook over de trots en het gevoel dat er heerst dat Gravenberch zelf misschien het nieuwe boegbeeld kan worden van het Surinaamse voetbal. 'Dat lijkt me best mooi. Maar er zijn meer talenten, zoals Daishawn Redan en Ian Maatsen, die bij Chelsea spelen. Hopelijk kunnen we ooit samen dragende spelers bij Oranje zijn, het WK winnen. Ook voor Suriname dan.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
HStorm
Al doet hij het voor Canada. Als het maar gedaan wordt!
0 0
markk
Gravenberch is steeds vrij vroeg naar het volgende team doorgeschoven. Dit jaar wordt het jaar van de waarheid. Hij moet echt grote stappen maken als hij eind volgend seizoen of het seizoen daarop bij Ajax 1 aan wil sluiten, wat je zou verwachten van een "groot" talent op zijn 18e.
2 0
Ozymandias
Hoe oud was De Jong toen hij daadwerkelijk definitief bij de wedstrijdselectie van het eerste aansloot? Het zou mij niet verbazen als Gravenberch (zoals ik geloof trotdat al eens schreef) eerst door zal breken als hangende linksbuiten. Hij komt het beste tot zijn recht in een vrije rol als linkshalf en in de speelstijl van het afgelopen seizoen komt de rol van hangende linksbuiten (zoals Ziyech op rechts speelde) daar het dichtst bij in de buurt.
0 -1
geDaante
Ik snap heel goed je punt over half spaces door de buitenspelers te laten benutten, maar dan wil je daar toch ook zeer technische en handige, explosievere spelers met wat snelheid hebben? Zelfde als met naar binnen trekkende buitenspelers bij de punt naar achter.

Ik was en ben dan ook geen fan van Tadic op linksbuiten, dan krijg je teveel voorzetten, en wordt er alsnog weinig van die halfspace gebruik gemaakt. Al duikt Frenkie daar dan wel in.

Doe mij maar een type Kühn op rechtsbuiten, en links ook zo'n type, Lang bijvoorbeeld, qua type. Dus een dribbelaar die ook makkelijke combineert, een versnelling heeft, en oog voor de steekpass, en de kunde daarvoor natuurlijk.
En het liefst met ook een goede voorzet, om dat zo nu en dan eens te doen, dus meer gedoseert.

Maar is allemaal wel een persoonlijke voorkeur. Zie graag nog wat meer acties, explosiviteit en combinaties.
1 0
altijdwelwat
Mist wat mij betreft explosiviteit om op die positie te kunnen spelen, heeft niet echt een versnelling in de benen en doet veel in 1 tempo. Als zijn duelkracht toeneemt en hij minder slaap momenten gaat krijgen zie ik hem het liefst op de 6 positie...
0 0
Ozymandias
Tja, Ziyech heeft die explosiviteit ook niet en iemand als Mahrez van City ook niet. In dat soort rol wordt dat eigenlijk ook niet van een speler verlangt. Het is belangrijker dan een speler zijn acties en combinaties aan kan gaan in de kleine ruimte en Gravenberch kan dat.
0 0
wolterx
Ik zie hem zich niet tot een geweldige 6 ontwikkelen, iets dat hij als LCM of LAM in vrije rol wel zou kunnen. Heeft daar buiten zijn lengte echt helemaal niets voor, hij is niet zuiver genoeg in zijn passing, wilt veel te veel dribbelen (meeste dribbels in KKD afgelopen seizoen trouwens) zonder echt idee vooraf, is in 1 v 1 te makkelijk te passeren en lijkt weinig oog te hebben voor defensieve organisatie als er omgeschakeld moeten worden. Dat kan best verbeteren maar denk dat hij qua type meer naar Pogba moet kijken dan naar Frenkie bijvoorbeeld. Laat hem lekker creatief zijn in een meer aanvallende rol, dit seizoen 1g/a per 2 wedstrijden als CM, dat is voor zijn leeftijd belachelijk veel aanvallende output terwijl hij verdedigend niet niveau van KKD heeft, laat staan Ajax 1. Ik zou hem als LAM zoals Tadic best kunnen zien debuteren, speelde vaker op zo'n positie en kon daar vrijuit dribbelen, kort naar binnen snijden en spel voortzetten of gekruld schieten (zoals in EK finale tegen Italië vorig jaar met Oranje o17 bijvoorbeeld). Laat hem 30 wedstrijden op LCM spelen en hij gaat 15+ g/a halen in Jong Ajax, ben ik van overtuigd.
1 0
Koningtoto
Ik wil hem wel eens een vol seizoen in jong Ajax zien. Er is nu geen hoogte van te krijgen.
0 0
Ajax#1900
Hij heeft bijna alles gespeeld bij JA afgelopen jaar. Was nogal wisselvallig maar dat was te verwachten.
0 0
Sanalologo
Voor de kenners, kunnen we meer Gravenberch verwachten aankomend seizoen?
0 0
Champy
Ze hebben hem steeds heel snel doorgeschoven naar een hogere lichting.
Hij speelt daarom al jaren zoals Eriksen in z'n eerste half jaar in Ajax 1. Het is allemaal net niet maar je ziet het talent wel.

Op een gegeven ogenblik moet de bevestiging komen dat hij een goede speler is die zeer goed kan spelen voor iemand van z'n leeftijd. Die kans heeft hij al jaren niet gekregen omdat ze hem daar de tijd niet voor geven, door het snel doorschuiven.
0 0
Ajax4life16
duurt nog minimaal 1 jaar voordat hij echt deel gaat uitmaken van Ajax 1, tenzij hij zich opeens heel snel gaat ontwikkelen
0 0
AppieForever
Staat een beetje stil in zijn ontwikkeling, we zullen zien
1 -2