'Schöne raakt basisplek bij Denen mogelijk kwijt'

BartVeenstra, 08-06-2019 om 13:15, 4884 views, TV2 |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Het is nog maar de vraag of Lasse Schöne maandagavond in de EK-kwalificatiewedstrijd van Denemarken tegen Georgië in de basis mag beginnen. Bondscoach Age Hareide van Denemarken heeft namelijk laten weten enkele wisselingen te gaan doorvoeren.

'Er zijn geen blessures na de wedstrijd, hooguit wat vermoeidheid. De komende dagen zullen we kijken wat we moeten veranderen in onze voorbereiding', stelt Hareide tegenover TV2. 'We zullen geen spelers wisselen vanwege fysieke redenen, maar mogelijk doen we dit wel op basis van tactische redenen.'

Een van de spelers die kans maakt op een basisplek is Pierre-Emile Højbjerg. De middenvelder van Southampton kwam vrijdagavond tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Ierland (1-1) in het veld voor Schöne en om die reden moet de Deense Ajacied misschien vrezen voor zijn basisplek. Hareide is bovendien lovend over Højbjerg. 'Als je moet concurreren met middenvelders van Ajax, Borussia Dortmund (Thomas Delaney, red.) en Tottenham Hotspur (Christian Eriksen, red.) is dat moeilijk, maar Højbjerg heeft erg goed voor ons gespeeld in de laatste wedstrijden. Hij kan overal op het middenveld spelen, omdat hij sterk aan de bal is. Daarnaast heeft hij veel loopvermogen, dat heeft hij laten zien in de Premier League.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Joseph
Zal heel zwaar worden voor Schone om zijn positie vast te houden zonder Frenkie er naast. Maar goed, misschien kan hij opnieuw een enorme stap zetten..
0 0
BrandjeXL
Nu bij Ajax nog.
2 -5
ram
Ga je schamen.
0 0
falonso
Mensen als jij mag je eigenlijk geen supporter noemen. Respectloze reactie. Schöne heeft ons veel gebracht en een aantal prijzen gewonnen waarin hij een belangrijke rol heeft gespeeld. Het allerbeste is er wel vanaf, maar hij is nog steeds een erg nuttige speler.
2 0
Ajax#1900
Kanloos idd. Dat gebash moet echt eens ophouden.
1 0
FerdiZ
lekker dankbaar...
natuurlijk zal schöne komend seizoen zijn basisplaats bij Ajax ook gaan kwijt raken. Zeker als Pröpper komt.
Maar hij heeft ons al die jaren veel moois gebracht.
Hopelijk blijft hij net als Huntelaar nog heeeel lang bij Ajax betrokken
2 0