Pierie: 'Overmars zat nog met een blikje energy'

JesseTH, 07-06-2019 om 17:55, 28670 views, FC Afkicken |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Kik Pierie kreeg bij Ajax niet de creatieve aankondiging die Kjell Scherpen - hij moest strafregels schrijven - wel kreeg, maar dat blijkt een reden te hebben. De verdediger tekende in Amsterdam toen de selectie net terugkwam van een Europese trip en dus ging alles wat anders dan normaal.

'Toen ik tekende, kwamen ze volgens mij net terug uit Turijn', vertelt de centrale verdediger in de Voetbalzomerpodcast van FC Afkicken, waarna hij lachend spreekt over het onderdeel van de Ajax-directie. 'Overmars zat nog met een blikje energy en half slapende ogen aan tafel toen ik mijn contract tekende.'

Pierie gaat ook in op serieuzere zaken. De jongeling maakt de overstap naar Ajax en heeft daar in de verdediging iemand aan wie hij zich goed kan spiegelen: Daley Blind. 'Ik denk dat ik qua type speler gelijkenissen heb. Ik ben centrale verdediger en linksback, net als Blind. Mijn hoofdpositie is links centraal. Als Blind links centraal zou staan, zou ik daar meer naar kijken', doelt het talent op het kijken naar Matthijs de Ligt en Virgil van Dijk bij Oranje.

Een andere Ajacied bij Oranje is Frenkie de Jong. De middenvelder kreeg in het verleden nog weleens kritiek op zijn bij vlagen risicovolle uitverdedigen, maar Pierie is blij dat hij dat niet uit zijn spel weg heeft gehaald. 'Waarom zou hij? Hij kan het en hij weet dat hij het kan. Waarom zou je het dan niet meer doen als je één foutje maakt? Hierdoor maakt hij het verschil en gaat hij naar FC Barcelona. Anders wordt hij veel te vlak. Dat moet hij helemaal niet doen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Wesl
Zal Overmars fijn vinden deze beeldvorming...
0 0
Redrum
Die buikschuiver blijft toch wel echt legendarisch. Wie had dat ooit gedacht? Overmars en van der Sar werden hier jarenlang verguisd, maar zijn samen toch voor een groot deel verantwoordelijk voor het afgelopen seizoen. Het kan verkeren zullen we maar zeggen he.
1 0
Pheadrus
En ook die schop voor zijn kont die hij daarna van Sar kreeg! Net de dikke en de dunne. Heerlijk stel. Zo gaaf dat ze zelf ook voetballend aan de top stonden. Je geeft het terecht aan; een jaar geleden toen Ajax met lege handen stond waren de teksten hier onder de noemer "optieffen" niet van de lucht. Dat vond ik echt heel erg.
0 0
ratje
Watskeburt met de comments?
2 0