Vier Ajax-fans veroordeeld in Londen

BVeenstra, 07-06-2019 om 16:20, 6264 views, Het Parool |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Vier Ajax-fans zijn naar aanleiding van supportersrellen in Londen bestraft met gevangenisstraffen. Een supporter is veroordeeld tot 28 weken, terwijl drie andere supporters twintig weken moeten zitten. De vier hooligans kregen bovendien stadionverboden van zes jaar van een rechtbank in Londen, zo meldt onder meer Het Parool.

De rellen vonden plaats op 30 april toen Ajax de uitwedstrijd in de Champions League speelde tegen Tottenham Hotspur. Buiten het stadion van de Londense club raakten supportersgroepen slaags met elkaar. De verdachten zouden tegels uit de stoep hebben gehaald en naar Engelse fans hebben gegooid. Verder werden er ook brokken beton en glazen flessen over en weer gegooid.

Een van de hooligans zou ook een agent op zijn achterhoofd hebben geslagen. Daarna zou hij zich vast hebben gegrepen aan een lantaarnpaal en daarna in de lucht zijn gesprongen om zo een andere agent proberen te schoppen. Om die reden kreeg hij een hogere straf dan de andere drie. Twee anderen wikkelden hun broekriem om hun handen, om ze als wapens te gebruiken.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
pieke
Op de site van de Londense politie staan deze 4 heren met foto (zonder balkje), naam en toenaam en de namen van "fans" die lagere gevangenisstraffen kregen.
1 0
Joodhannus73
Welke straffen delen de Engelsen uit aan het wangedrag van hun Engelse fans in Porto?
0 0
Rik428
Lijkt me toch niet dat ik je echt moet uitleggen dat Porto niet onder Engelse jurisdictie valt?
0 0
Ajax34
https://www.dailymail.co.uk/sport/sportsnews/article-6989541/Four-Ajax-fans-plead-guilty-role-violence-saw-pieces-PAVEMENT-thrown-police.html
2 0
Michelangelo
ik neem aan dat de knvb het stadionverbod ook zal overnemen.
2 -1
WZAWZDB14
"Daarna zou hij zich vast hebben gegrepen aan een lantaarnpaal en daarna in de lucht zijn gesprongen om zo een andere agent proberen te schoppen."

"Proberen" dus het is niet gelukt? Hahaha, wat een mongool, dit moet er komisch uit hebben gezien
4 -2
Red Devil
Die zukllen worden ingewijd in de Britse herenliefde daarin de gevangenis waarschijnlijk.
Goed dat ze deze hoge straffen krijgen dat laffe tuig.
2 -3
ram
Ongelooflijke mongolen. Goed zo Britten! Aanpakken die hap.
9 -5
Redrum
Voordat dit weer volledig uit de hand loopt jongens, vraag jezelf eens af wat het nut is om te benoemen dat je het niet eens bent met dit gedrag. Denk je dat je dan een brave burger van Nederland medaille krijgt ofzo? Die jongens krijgen hun straf voor hun misdragingen, dus wat is het probleem? Wat is de meerwaarde om hier uit je naad te gaan om te benadrukken dat je NIET achter dit gedrag staat? Wie doe je daar een plezier mee? Je inner-moraalridder?
4 -16
Denees
Je moet het gedrag van deze jongens niet afdoen met ze worden wel gestraft en dan is het wel afgedaan. Die jongen rechtsboven, die de hulpverlener aanviel die herken ik. Die heeft mij midden in mijn gezicht geboerd in de supporters omloop, zo maar zonder aanleiding. Zo kun je zelf ook gemakkelijk slachtoffer worden en het heeft niets ermee te maken dat je een moraalridder wil zijn. Ik ben erg blij met deze reacties op AS. Dit zijn hele slechte mensen die geen grenzen kennen en die via bijv. tbs weer op het goede spoor moeten komen.
0 0
Rik428
Ik begrijp je punt, en ik kan me er ook nog wel deels in vinden, ik heb dat bijvoorbeeld ook altijd als ik mensen onder nieuwsartikelen over volledig onbekende slachtoffers ‘sterke voor de nabestaanden’ zie schrijven.

Echter zijn we hier als supporters onder elkaar waar ik het wel prima vind om gewoon je verbazing/schaamte/afgrijzen over ‘elkaar’ kan uiten. Prima als jij dat moraalridderij vindt, maar persoonlijk vind ik dat niet zozeer in dit geval
1 0
PuurGeluk
Met andere woorden; we mogen ook nooit meer reageren en het eens zijn in/over een topic waar het slechte spel van een Ajacied wordt aangehaald want een mening hebben mag niet?

Deze supporters moeten ze eeuwig vasthouden. Ze zijn een gevaar voor de samenleving. Criminelen horen vast!
1 -2
skinny hein
"eeuwig vasthouden "wegens het gooien van een steen. jaja.
1 0
PuurGeluk
Haha weggooien? :')
1 0
Ardoe
Sommige mensen hebben indd een moraal en normbesef. Misschien moet je daar eens over nadenken. Nu lijkt het alsof je dit gedrag goedkeurt.
10 -5
Cisco2
Hoppa, aanpakken die gasten.

Zouden ze in Nederland ook moeten doen, niet alleen met voetbal.
7 -2
FollowAjax1
Worden ze aardig gespaard door de Nederlandse media. In het buitenland vind je berichten met naam en foto.
4 -3
Restored
Je zou denken dat er een uitputtelijke bron is van dit soort gasten, anyway ik hoop dat de rush van een avondje rellen die 3 jaar gevangenis waard was...
0 0
ratje
28 weken is iets korter dan 3 jaar :)
0 0
BGB
“Ajax-fans”
5 -3
Redrum
Het feit dat ze dingen doen die jij niet goed vindt wil niet zeggen dat ze geen fan zijn van Ajax. Die gasten die met zakjes chips en een colaatje op de lange zijde zittend wedstrijden bekijken in de Arena noemen we ook fans.
4 -4
Meconium
Wat is er nou weer mis met gasten die met een zakje chips en een colaatje op de lange zijde de wedstrijd zitten de kijken?
2 -2
Redrum
Daar is niks mis mee, maar je zou kunnen redeneren dat die geen reet bijdragen aan het supporten van Ajax. Ik wil zo ver niet gaan, maar als je iemand die tijdens een uitwedstrijd van Ajax loopt te rellen geen fan wilt noemen, dan vind ik dat je dit soort supporters ook geen fan kan noemen. Beide dragen namelijk bij aan een slecht imago van de Ajax-fans. De één maakt geen sfeer en de ander draaft iets te ver door in zijn poging sfeer te maken.
0 -2
trodat4030
'De ander draait iets(!) te ver door in een poging tot sfeer maken.'

Jij noemt rellen werkelijk een poging tot sfeer maken?
0 -1
MosesD
Haha, iemand die met een zakje chips en een colaatje draagt bij aan een slecht imago van de club... Wat een totale waanzin.
0 -1
Ardoe
Heb ik minder moeite mee dan lui die gaan knokken onder de vlag van ons Ajax. Beschamend dat je als volwassen vent moet knokken om je een man te voelen.
1 -1
BrandjeXL
Ach er zijn leiders die hun "onderdanen" laten vechten onder de vlag van hun land. Als twee groepen willen knokken laat ze lekker gaan. Vrijwel iedere vent heeft wel eens gevochten tegen een andere buurt, andere groep of tijdens het uitgaan. Dat is iets van alle tijden en zal altijd zo blijven. Dus laten we het niet erger maken dan het is.
2 -3
Ardoe
Dat zegt dan waarschijnlijk meer over jou, ik ben sinds m'n puberteit niet meer in een knokpartij beland.
3 -1
BrandjeXL
Het zegt meer over jou dat jij meteen gaat wijzen en denkt te weten hoe een ander is.
0 0
Ardoe
Begon je daar niet zelf mee door te stellen "Vrijwel iedere vent heeft wel eens.."? Je doet weer domme uitspraken Brandje, maar dat zijn we wel gewend knul ;)
0 0
Meconium
Vrijwel iedere vent heeft wel eens gevochten?? Spreek voor jezelf aub.
3 -1
BrandjeXL
Arme knul. Zo wereldvreemd en naïef.
0 0
MosesD
Wat is zo wereldvreemd en naïef?
0 0
Hollister
Hey mafkees.. houdt jij ff je kop.. als jij dit soort gasten nog wil bestempelen als 'fan' .. spoor jij ook niet helemaal... dit soort gasten incl sukkeltjes als jou, moeten we snel ons stadion en onze club definitief uitschoppen, zodat ze nooit meer zin hebben om te ondernemen wat ook maar iets met Ajax te maken heeft... man wat een idioten zijn er toch ook.. incl die Redrum
4 -4
Cisco2
Haha, kijk deze toetsenbord ridder gaan dan!

Lekker bij de hand. Mensen willen weren die zich asociaal gedragen en dan dit hersenloze stukje tekst typen. Jij bent af, je doet niet meer mee!
1 -3
Redrum
Calm your tits Sally. Wat is de definitie van een fan? Denk daar eens rustig over na voordat je zo uit je plaat gaat. Het is een beetje kansloos om mensen geen fan te noemen vanwege de simpele reden dat ze lopen te rellen. Dan kan ik ook iemand geen fan noemen omdat hij niet eens de moeite neemt om van zijn luie reet af te komen terwijl hij in de Arena zit. Aangezien die dingen er echter niet toe doen om te bepalen of je fan bent of niet is het dus totaal irrelevant. Het is altijd wel aandoenlijk hoe moraalridders zichzelf zo ontzettend belangrijk vinden dat ze denken dat zij wel even kunnen bepalen wie een idioot is en wie niet. De ware idioot is diegene die denkt alles te weten, maar in werkelijkheid onzin uitkraamt. En ja, daar ben jij er eentje van.
3 -1
Lazell
Ik vraag me af of die rellers wel echt fan zijn. Of dat ze gewoon een reden zoeken om te knokken. In die zin volg ik Hollister wel, al komt zo'n schreeuwlelijkerd nou niet bepaald geloofwaardig over, los van de inhoud.
1 -1
Redrum
Ja dat is altijd de vraag ja. Reist iemand zijn club achterna omdat hij fan is van Ajax, of zoekt hij een excuus om te knokken? Ik denk echter dat ze in de eerste plaats fan zijn van Ajax, wat daar vervolgens van komt is een ander verhaal.
1 0
de-Ajacied
Helemaal juist
1 0
Cisco2
Eens.
1 0
Koningtoto
Je gedraagt je een beetje als een internet hooligan eigenlijk.
1 -2
Gecko
Hij heeft toch gelijk
1 -1
Koningtoto
Kan best zijn, maar schelden vind ik de weg van de minste weerstand en daar heb ik een broertje dood aan. Hij is verbaal net zo bezig als die proleten die op de Toekomst bezig waren. Vind ik bijna net zo erg.
1 -1
Gecko
Heb jij gelijk in. Verkeerd begrepen dan
1 0
MosesD
Deze relschoppers zijn beslist geen fans. Stadion- en gebiedsverbod geven.
3 -1
ratje
Geen fans: niet eens
Verboden: eens
0 0
Gecko
Dat zijn de betere fans. De 4 hooligans zijn debielen
Nooit meer in een stadion. Mogen van mij een paar jaar zitten.
Tip. Laat ze het eens in Singapore doen. Gaan ze wat beleven
1 0
Ferd
Ik wil ze niet in mijn stad. Oprotten.
0 0
Koningtoto
In Singapore krijg je ook de strop voor drugshandel, beetje een belachelijke vergelijking. In Eindhoven is er onlangs ook met stenen gegooid naar mensen die een stupide protest hielden. Moeten we die ook maar meteen afschieten?
0 -2
Ferd
In Singapore kan je de strop krijgen, maar dat is extreem uitzonderlijk. Niet overdrijven he
0 0
Koningtoto
In Thailand ook, Indonesië ook, zo'n beetje de hele regio daar staat er een strop op je te wachten als je ook maar een kilo drugs verhandeld/smokkelt. Terwijl er in Nederland en Amerika miljoenen kilo's verhandeld worden en je in Nederland 5 jaar of zo krijgt. In Amerika heb je wel realistische straffen, in Nederland lachwekkende straffen en en de Aziatische wereld schandalige straffen.
0 0
Gecko
Veel te tolerant hier. Maar mijn mening
1 0
Koningtoto
Dat ben ik met je eens, maar er zijn VEEL grotere problemen in dit land. Alleen al het uitgaansleven kost de samenleving meer dan het voetbal, ook maar aan banden leggen dus. De culturele verschillen rijzen ook de pan uit. Duur betaalde agenten die 'terroristen' hinderlijk volgen. Terwijl de haven van rotterdam zo lek als een mandje is en er daardoor zo'n gigantische en gewelddadige drugs oorlog is ontstaan, dat onschuldige DODEN een paar keer jaar vallen. Maar we gaan helemaal in de parkinson stand, om een paar idioten die zich te buiten gaan. Ajax weet de namen van de oproerkraaiers, verban ze voor het leven uit het gebied rond de ArenA, want een stadionverbod heeft geen neuk zin. Maar het zijn geen oorlogsmisdaden die ze begaan.
3 0
Redrum
De hooligan met de hoogste straf heeft iets te veel actiefilms gekeken denk ik.
2 0