Koeman prijst De Ligt: 'Eigenlijk niet normaal'

BVeenstra, 07-06-2019 om 08:00, 7299 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Bondscoach Ronald Koeman is zeer te spreken over Matthijs de Ligt. De verdediger van Ajax ging in het Nations League-duel met Engeland (3-1) de fout in bij de openingsgoal, maar dat de verdediger zich daarna goed herpakte, valt te prijzen in de ogen van Koeman.

De keuzeheer van Oranje vond dat Nederland vanaf het begin van het duel de controle had, al vond hij zijn spelers af en toe wel slordig in de laatste pass. Dat Oranje achterkwam, was door een persoonlijk fout. 'Dan kom je achter door die fout van De Ligt, maar we bleven rustig. Ik heb in de rust niks gezegd tegen hem, vond ik niet nodig, hij wist het zelf wel. Dat hij zich zo herstelt en ook nog de gelijkmaker maakt, eigenlijk is het niet normaal', aldus Koeman in gesprek met Voetbal International.

Een andere Ajacied, Donny van de Beek, viel in. 'Er is veel duidelijk bij de ploeg. Ook de wisselspelers kennen hun rol', aldus Koeman, die opmerkt dat de manier van spelen veranderd kan worden als hij wisselspelers inbrengt. 'Misschien verdienen sommigen wel een basisplaats, maar dat is dan het nadeel als een groep sterk is. Maar ik ben blij met hoe ze hun rol hebben ingevuld. Het geeft ons als ploeg weer extra mogelijkheden.'
 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Redrum
Ik denk wel oprecht dat Matthijs last heeft van die ontzettend blinde draver naast hem. Die Dumfries heeft werkelijk geen flauw idee wat hij aan het doen is en holt als een blind paard het veld over. Het lijkt me heel vervelend voetballen als centrale verdediger met zo'n totale idioot naast je op rechts.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Ondertussen in Kakkerlak City: "Polletje kapen we staan achter, kom op jongens!
https://www.ad.nl/europees-voetbal/wat-was-de-mooiste-wedstrijd-van-dit-seizoen~ab5e01c0/"

Kunnen ze nog verder zinken, ja dat kan dus...
0 -2
Redrum
Feyenoordsupporters kunnen altijd dieper zinken. Dat is wel heel vaak gebleken de afgelopen jaren. De bodem is daar nog lang niet in zicht.
1 0
433metdepuntnaarlinks
Oh ik stem met alle liefde op Feyenoord Ajax hoor! Als het die havenslaven gelukkig maakt, ik help graag. Redelijk treurig maar ze hebben het al zo zwaar haha.
0 0
de-Ajacied
De Roon is een aardige speler. Maar je ziet wat voor klasse en power erbij komt als Donny er staat
1 0
Rentokill
Ik begin de keuze voor de Roon iets beter te begrijpen. Het is een soort Lasse Schone. Zorgt ervoor dat het loopt. Nog steeds vind ik vdBeek 2x beter overigens. Er kwam veel meer gif in het spel. De keuze tussen Babel en Promes lijkt mij veel makkelijker. Babel heeft veel te weinig rendement.
2 0
Pauw
Propper kan hetzelfde en meer. Nog meer verdedigende stabiliteit is niet per se nodig. Frenkie doet wat dat betreft ook nog genoeg.
2 -1
Pauw
Begint zondag natuurlijk weer stug mey Wijnaldum en de Roon, die de volledige verantwoordelijkheid voor een bal naar voren bij Frenkie leggen.
0 0
Ruff Rhythim
Ja welke club raad je hem aan...?
1 -1
Rentokill
hahaha, rustig. De dag is nog vroeg.
0 0