'Dat is bijna hetzelfde als voor China kiezen'

BVeenstra, 06-06-2019 om 14:45, 23523 views, The Independent |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Bij FC Barcelona zou men zich niet zo druk maken om eventuele concurrentie van Manchester United in de strijd om de handtekening van Ajax-captain Matthijs de Ligt. De Catalanen zouden een overstap naar de Engelse club hetzelfde vinden als een stap naar de Chinese competitie.

Bij Manchester United, dat in het afgelopen seizoen teleurstellend zesde werd in de Premier League, wil men de selectie van een renovatie voorzien, maar de vraag is in hoeverre dat kan gaan lukken. De interesse in De Ligt zou geen geheim meer zijn, maar in de ogen van Barça zijn de Engelsen kansloos. 'Gezien de positie waarin Manchester United zich bevindt, is het bijna hetzelfde als voor China kiezen, vanuit carrière-technisch oogpunt. Je zou ambitie en ontwikkeling net zo goed opofferen voor geld', zou een hooggeplaatste beleidsbepaler van FC Barcelona hebben gezegd volgens The Independent.

De komst van De Ligt lijkt men dan ook uit haar hoofd te moeten zetten en mogelijk is ook Kalidou Koulibaly, nu nog speler van Napoli, onhaalbaar. Hij moet negentig miljoen euro kosten en dat bedrag zou voor Manchester United te gortig zijn.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Redrum
Dat zijn behoorlijk neerbuigende uitspraken. Misschien dat een club die volledig afhankelijk is van één speler zich iets bescheidener moeten opstellen.
0 0
Bennyben
Het scheelt dat met barca straks hetzelfde gebeurt als Messi stopt.
0 0
MankeNelis
Van poen word je lui. Armoe van de welvaart. Daar is ManU in beland. Geen visie gewoon kopen om het kopen. Geld als water. Alle creativiteit eruit geramd.
0 0
TontoKarnaggel
Zonde wat er de laatste jaren met de europese grootmachten is gebeurd. Vroeger had ik toch wel een zwak voor een Barcelona of een ac milan. Soms door de nederlandse connectie maar vaak ook door de historie of de speelstijl. Tegenwoordig vind ik alles maar zielloze geldmachines zonder enige filosofie of principe, zelfs aan Tottenham heb ik sinds enige tijd een hekel :)
De echt mooie clubs vind je tegenwoordig een paar niveau's lager. Wycombe Wanderers bijvoorbeeld, kan geen Barca of Liverpool aan tippen.
0 0
Sneijdertje
Daar werken 'we' toch echt met z'n allen aan mee. Door een stelletje verwende, veeleisende, pseudo-intellectuele paniekzaaiers te zijn in deze doorgeslagen prestatiemaatschappij. Na een paar mindere potjes, laat staan een 'verloren' seizoen, schreeuwt iedereen moord en brand. Dat een stelletje fanboys zo redeneert ok, maar helaas gaan clubs zelf en beleidsbepalers mee met deze massa-hysterie. Je MOET presteren, en krijg daar 0,0 tijd voor. Lukt het met dat ene groepje spelers wat je bij elkaar heb gekocht tegen een miljard Euro het ene seizoen niet, worden er alweer 5 totaal afgeschreven en worden de volgende honderden miljoenen uitgegeven. Alles is maar waan van de dag hysterie. Prima seizoen nu voor Ajax, alles word geprezen, beleid meer dan ok, financieel geen vuiltje aan de lucht, heerlijke lichting spelers. Maar als je met deze zelfde spelers ook maar eventjes een paar mindere potten speel, en daardoor stel je voor het kampioenschap had verspeeld, hadden er duizenden onder ons van de daken geschreeuwd dat er niets, maar dan ook niets klopt aan wat dan ook wat maar met de club te maken heeft. Het is gewoon de maatschappij waar we in leven, iedereen met zijn/haar waanidee dat ze zelf alle wijsheid en perfectie in pacht hebben en daarom overal een meninkie over mogen hebben
1 0
Ajaxxxisdebeste
Goeie implosie binnen het voetbal zou goed zijn, met Barca en Real voorop. Benieuwd of al die Aziaten dan nog de stoeltjes warmhouden
0 -1
Vertonghen
Begin Barca steeds meer een walgelijke club te vinden...
De tijden dat je ze van alles gunde is voor mij echt voorbij, jammer dat onze spelers daar telkers weer neerstrijken voor een fooi.
1 0
Sneijdertje
Nooit wat aan gevonden, die hele gemaakte mooi weer show altijd wat daar vandaan komt
0 0
kaashaas
Wat is dat Barcelona eigenlijk een arrogante club.
2 0
Leviathan
Hoe bedoel je arrogant. Tuurlijk is United niet het United waar Edwin vd Sar onder de lat stond, maar het is een enorm grote club in de PL welke echt wel weer naar de top gaat. Een goede trainer en paar goede aankopen zoals bijvoorbeeld De Ligt zou zijn..
0 0
Cupmetgroteoren
Tja, beetje onzin. United hoeft deze zomer maar net wat meer geld uit te geven dan de rest en ze zijn zo weer bij. Het gaat toch om wie het meeste geld uitgeeft tegenwoordig. Je kan een jaar of twee een minder jaar hebben, maar uiteindelijk is geld bepalend.
1 0
amthree
Wat een kut club is het toch ook pure arrogantie ten top, echt alsof hun zo geweldige competitie hebben.. En maar die club blijven adoreren, echt hoor ze zijn net zo smerig als die engelsen.
6 0
PJSM
Als de Cinezen met 150 mln over de brug komen zeg ik op naar China Matthijs. Daar kun je cashen en kan die dikke zaakwaarnemer van je zijn zakken ook goed vullen. Ajax blij, Matthijs blij en rioolrat blij. Win-win-win situatie.
3 0
markk
Lekkere backstab ook voor Paulinho.
0 0
de_pitbull
Hahahaha de Chinese competitie. Daarom was zowel de finale van de EL als de CL volleding engels.
0 0
de_pitbull
Hahahaha de Chinese competitie. Daarom was zowel de finale van de EL als de CL volleding engels.
0 0
Jariiii
Als het echt is, is het tekenend voor de arrogantie waar Barça steeds meer last van begint te krijgen.
Ik gun Frenkie alles, vind het ook mooi dat hij naar die club toe gaat, maar ik heb een veel minder groot zwak voor Barcelona dan nog maar een paar jaar geleden. (Staat los van deze ene uitspraak.)
0 0
Schip
Iedereen neemt dit klakkeloos aan, maar de krant citeert een anonieme bron. En als je het stukje leest, hooguit iemand die niet on the record sprak, maar waarschijnlijk zonder te weten werd opgenomen. Je zult wel meer cynische commentaren kunnen ontlokken over concurrenten op die manier. Als het al waar is.

Dat het onzin is, is duidelijk. Aan de andere kant, je maakt gewoon geen kans op de titel met dit United. Elke wedstrijd van belang werd verloren, behalve uit tegen PSG. En dat was echt een freak incident. Dus waarom zou De Ligt daar naartoe gaan. Geen kans op een nationale titel, geen kans op CL succes.

Misschien als ze een paar top middenvelders aantrekken.
2 0
koenos1
Snap het deels wel. Maar als Manchester United nu een mooi team smeed, doen ze zo weer mee om het kampioenschap. Goed inkopen en goed voetbal op de mat leggen hebben ze nog een beetje moeite mee.
0 0
Joseph
Die club zou zich, gezien de afhankelijkheid van 1 enkele speler, wat nederiger mogen opstellen.

Zonder Messi hadden ze niks gewonnen.
1 0
Michels
Ze zijn een beetje gek geworden, daar in Catalonië...
0 0
Ajax#1900
Ik zou het nu wel mooi vinden wanneer hij uiteindelijk gewoon naar utd gaat haha. Zonder CL zit er wel een top 4 finish in, en uiteraard genoeg mooie wedstrijden.
0 0
Michels
Zolang er maar flink betaald wordt, joh. Hij gaat echt niet naar een pruts clubje. Bovendien denk ik niet dat het erg is dat Utd geen CL speelt. Die Premier League is zó sterk, dat hij voldoende uitdaging krijgt, ook zonder CL. Bij een Barça, Real, Bayern, Juve of PSG zal er echter wel CL gespeeld moeten worden.
0 0
Dubbelvla
Onzin dit. Manchester wordt alleen maar 6e omdat er in engeland wel daadwerkelijk tegenstand is van nagenoeg elke club in de PL, en wellicht zelfs daaronder. Dat kun je van spanje niet zeggen. Het is niet voor niets dat beide europeese finales engels waren. Dat Man U daar op dit moment net onder hangt, wil niet zeggen dat het slecht is.
2 -2
EuforischeRealist
Kijk de prestaties van de Spaanse en Engelse clubs de laatste jaren dan eens terug. Die competities doen echt niet zoveel voor elkaar onder hoor.
0 0
BrandjeXL
Europees succes zegt niks over de sterkte van je competitie. Dan zou de eredivisie ook heel sterk zijn met een Nederlandse club in de finale el en halve finale Cl in twee jaar tijd.
1 0
EuforischeRealist
Waarom lukt het een Nederlandse club dan maar eens in de 20 jaar om een finale te halen?

We zijn het er hier toch wel over eens dat het recente succes van Ajax in Europa incidenteel zal zijn. Of verwacht je daadwerkelijk dat we eens in de 5 jaar in een Europese finale staan?
0 0
BrandjeXL
Je punt is want je gaat totaal niet in op wat ik zeg. La Liga is Barca en Madrid en dan een hele tijd niks. PL heb je een veel bredere top. Daarbij ligt het tempo in de PL zoveel hoger als in La Liga. La Liga zal technisch en tactisch beter zijn maar zoveel wedstrijden worden op zo'n laag tempo gespeeld
0 0
ETM
Dit is een uitzonderlijk jaar, wat betreft jouw redenatie. Het is juist al jaaaren opvallend dat Spaanse club verder komen in Europa dan Engelse clubs. En was het Ajax Barca geweest (haar gescheeld) verviel dan het argument?
Ook is het imo een beetje een fabeltje dat de Spaanse competitie zoveel minder breed zou zijn. Er wordt vooral heel anders gevoetbald.
Tuurlijk de PL heeft veel meer geld in omloop, maar of dat zich direct vertaald in veel beter voetbal is maar de vraag. De PL wordt heel erg opgeklopt..
Neemt niet weg dat de China-uitspraak (als die echt gedaan is) natuurlijk onzin is.
1 0
RusselWestbrook
Spaanse topclubs kunnen in het weekend een B-elftal opstellen en dan nog 9 van de 10 keer met twee vingers in de neus 3 punten ophalen. En ja ik chargeer een beetje, maar in de PL kan dat gewoon echt niet, want dat betekent 9 van de 10 keer puntverlies.
0 0
ETM
Real en Barca steken er normaal gesproken wel met kop en schouders boven uit ja. Maar City en Liverpool was nu niet heel anders.
Maar kijk je ook wedsrijden? Het niveau van midden La Liga is regelmatig hoger dan midden PL, voetbal technisch.
Het gaat er mij gewoon om dat ik het een wat makkelijke kreet vind die je vaak hoort.
Ik kijk ook veel PL voetbal en dan zie je gewoon ook veel bedroevende wedtrijden qua niveau. Vaak wel vermakelijk, dat wel.
Traditioneel is de titelstrijd in Engeland wel vaak spannender, maar Madrid en Barca zijn anderzijds vaak ook sterker dan de Engelse topclubs.
1 0
BrandjeXL
Door dit soort berichten begin echt een hekel te krijgen aan Barça. Die club is ook steeds meer bezig om hun eigen identiteit te verliezen. Hoop dat Marc zijn koppie erbij houdt en niet zijn oren laat hangen richting die club met hun Barça-dna. Alles wat die club is is dankzij Ajax, Cruijff en Michels dus zij hebben het Ajax-dna!
2 0
SjaakWolfs
'Zou (...) gezegd hebben', 'The Independent'. Niet meer dan een roddel, niet je mening op baseren.
0 0
Jariiii
Los van deze uitspraak hebben ze wel een handje van hoogmoed.
0 0
VIPete
De Ligt is 19. Om 3 / 4 jaar bij Man U te spelen, en ze te helpen weer in de top van de PL te spelen is echt geen ramp. Je speelt dan niet het komende seizoen CL, maar de PL is gewoon erg sterk nu en als Liverpool en Man City niet aankloppen kan Man U zomaar een goede stap zijn in zijn carrière. Als hij het daar 4 seizoenen heel goed doet, Man U helpt weer op de rit te komen, heeft hij op z'n 23e nog een 1-jarig contract en kan hij een mega transfer maken. Misschien is er bij United qua groei en status wel meer te halen dan bij Barcelona. Oftewel, onzinnige opmerking!
4 0
JariHeijden
Wat een arrogantie van Barca als dit waar is...
2 0
3*stars*3
Inderdaad.
Weet het niet zeker maar United s volgens mij een grotere club dan Barca.
Puur kijkend naar historie, fans wereldwijd en qua financiën.

Barca zit nog ff in hun moment maar als einde van Messi nadert, hebben ze een probleem als ze niet op tijd verversen.
We zagen afgelopen seizoen al dat Barca het vooral moest hebben van de momenten van Messi.
Als hij zijn dag dan niet heeft, blijft er weinig over...

United is een wereldclub maar beleid daar is al wat jaartjes drama.
Net als bij Arsenal.
Toevallig 2 clubs met Amerikaanse eigenaren, die niets snappen van “soccer”...
2 0
Cupmetgroteoren
Barca heeft een begroting van 800 miljoen. Begroting = prijzen. Alleen real, Bayern en United hebben die begroting. Daarna komen city en PSG.
0 0
Jariiii
Ik dacht inderdaad dat United na Real qua aantal supporters en merchandising en zo de tweede club ter wereld was.
0 0
Eastwood
Dat was ook het eerste dat ik dacht. Hoe arrogant kun je als club zijn om Manchester United te vergelijken met een, met alle respect, Chinese club.
2 0
Mikey Stormram
Manchester United speelt weliswaar geen Champions League, maar als er één competitie ter wereld is waar je je goed kan ontwikkelen is dat de Premier League wel. Dat kan Barcelona niet zeggen over La Liga, die helaas toch minder uitdagende tegenstanders kent . Er moet echter wel een hoop gebeuren bij Manchester United voordat zij weer op hetzelfde niveau staan als Barca.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Oeiiii pijnlijk voor Man Utd... ze worden nergens meer serieus genomen... Maar De Ligt moet CL spelen een jaar zonder is het niet denkbaar.
0 -1
mvdk
Om eerlijk te zijn vind ik de uitspraak walgelijk. Natuurlijk gaat United niet zo best, maar ze hebben veel meer concurrentie dan Barca, die alleen Real en Atletico van zich af hoeven te slaan. Als Messi wegvalt staat Barca hetzelfde te wachten als het Real dit jaar.

Manchester United blijft ondanks hun soms vreemde beleid 1van de grootste clubs ter wereld en zal zeker terugkeren.
1 0
glennmeijer
als je in de pl speelt heb je genoeg wedstrijden op cl niveau
3 0
AjaxDaniel
Dit dus. In La Liga zijn alleen de wedstrijden tegen Sevilla, Valencia, Atletico en Real serieus te nemen
0 -1