Tagliafico legt blijven uit: 'Ajax is Europese top'

BartVeenstra, 06-06-2019 om 13:15, 10330 views, Goal |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Nicolás Tagliafico heeft onlangs een weloverwogen besluit genomen om nog minimaal voor één seizoen te blijven spelen bij Ajax. De Argentijn stond in de belangstelling van enkele buitenlandse topclubs - onder meer Atlético Madrid werd genoemd - maar Tagliafico is van mening dat hij al bij een topclub speelt.

'Toen ik mijn beslissing maakte, was er belangstelling van andere clubs. Ik speel nu echter een tijdje bij Ajax en met de club heb ik besloten dat het het beste is om nog een seizoen langer te blijven', zegt Tagliafico in gesprek met Goal. 'Dit seizoen haalden we de halve finales van de Champions League en dat betekent dat Ajax behoort tot de beste teams van Europa. Ik voel me erg op mijn gemak in Amsterdam, de mensen houden van me en bij de club voel ik me erg goed. Al met al was het dan ook goed om nog een seizoen door te gaan en volgend jaar zien we wel verder.'

Ondanks dat Tagliafico bekendmaakte nog een seizoen voor Ajax te spelen, is de interesse in de Argentijnse linksback niet gestopt. Onder meer Atlético Madrid zou hem graag willen inlijven. 'Atlético is een geweldige club. Ze doen het altijd goed in de Champions League en La Liga. Het is verleidelijk, maar voor nu ben ik gefocust op Ajax en het nationale elftal. Als ze nu geïnteresseerd zijn, zullen ze dat volgend jaar ook zijn als mijn prestaties goed blijven.'

Matthijs de Ligt

Een speler die mogelijk wel gaat vertrekken is Matthijs de Ligt. Hij zou Frenkie de Jong kunnen volgen naar FC Barcelona. Over laatstgenoemde stelde Lionel Messi al enkele vragen aan Tagliafico. 'Zijn manier van spelen heeft hem verrast. Ik moet zeggen dat ik ook wel verrast was toen ik hem voor het eerst zag bij Ajax. Hij behoort tot de beste middenvelders van de wereld.'

Ook over De Ligt is Tagliafico erg te spreken. 'Matthijs heeft een enorme persoonlijkheid en is zowel technisch als tactisch erg belangrijk. Hij zal het goed doen, waar hij ook heen gaat. Hij is ook pas negentien jaar, dus hij heeft nog een hele carrière voor zich.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kikke
Helemaal mee eens! Grappig dat de buitenlanders trouwer zijn dan de Ajacieden zelf! Ook Neres ziet het voordeel bij Ajax voetballen, boven veel geld verdienen, zei ook, anders was ik nu niet geselecteerd voor het nationale team! Grote complimenten hoor!
1 0
Ajax114
Klopt helemaal. Hollandse ajacieden weten niet hoe snel ze moeten vertrekken. De Ligt kan makkelijk nog een jaar blijven maar vertrekt al voor zijn 20e en zien wij nooit meer terug.
0 0
GorillaBiscuits
precies dit! Als je ook dit seizoen gewoon goed speelt, is er ook volgend jaar nog wel interesse. Zouden meer spelers eens over na moeten denken!!
0 0
RememberLitmanen
Dit doet me zo goed, na al die transfergeruchten en interviews over dromen van een topclub..Nico is een BAAS!!!
1 0
JanTa
Zo simpel kan je uitleg dus zijn, Ajax is al Europese top.
0 0
Ajax114
Kijk supporters en beleidsbepalers , Tagliafico schat Ajax tenminste wel op de juiste waarde. Lat hoog blijven leggen en het hoogste blijven ambieren.
1 0
AlexIbarra
"Als ze nu geinteresseerd zijn, zullen ze dat volgend jaar ook zijn als mijn prestaties goed blijven."

Heerlijk! Dat we dit de komende 10 jaar nog maar vaak mogen horen.
4 0
Aspers73
Denk ook niet dat bij zijn volgende club, 55.000 'Nico' gaan zingen, zoals Ajax fans dat wel doen.
1 0
Shardo
Nico vindt Nederland heerlijk weet nog een van zijn eerste interviews dat hij verbaasd was dat auto's stopte voor het stoplicht en dat je je vrouw de stad in kan sturen in een outfit van 10k en dat ze weer levend terug komt. Dat kan je pas waarderen als je op mindere plekken op dit bolletje hebt geleefd.
6 0
SPLNDD
Buenos Aires is ook weer geen favela ofzo hoor ;-)
0 -1
nosrettep
Je hebt daar anders best slechte buurten hoor ...
1 0
Bean
wat een held!
1 0
Hagmag
Nico is zich bewust van het feit waar hij is en waar hij speelt.
Ook onvoorwaardelijke steun voor hem in de JC Arena.
Held.
4 0
Murtagh
Ik ga steeds meer van hem houden wat een topgozer
3 0
nuff-said
Hoe hou je al niet tot in je botten van deze man. Who are u?
1 0
gi0vanni
Rustig zelfs als je tot op het bod van iemand houdt is er nog steeds genoeg plaats. There's no such thing as to much love. :d
2 0
atalantanio
Mooi van hem om gewoon hardop uit te spreken dat hij blijft, net als Onana. De Ligt, pas 19 jaar, zou hier een voorbeeld aan kunnen nemen. Het is geen straf om nog een seizoen bij Ajax te blijven. Frenkie ging mij ook net wat te snel.
1 0
DanverAFCA
tuurlijk hoop ik dat ze nog langer blijven, maar zeggen dat ze te vroeg weg gaan is onzin. ze zijn gewoon echt van wereldklasse nu al.
0 0
PJSM
WZAWZDB. Nico snapt het.
2 0
14AJAX14
hehe eindelijk iemand die het gewoon zegt
0 0
Redrum
Ajax was dit jaar natuurlijk één van de beste teams van Europa. Helaas is dit natuurlijk niet structureel en dat is ook onmogelijk als je in de eredivisie speelt. Wel denk ik dat Ajax nu een basis heeft gelegd waarmee ze voorlopig goed zitten. De ondergrens is enorm omhoog gehaald de afgelopen jaren. Ik denk dat we de komende jaren in ieder geval vaker kunnen overwinteren in de CL. Mocht dat een jaar niet lukken, dan is er altijd nog de KO-fase EL. Ajax heeft zichzelf dit jaar in ieder geval een hele goeie dienst bewezen, al kunnen we natuurlijk niet verwachten dat we volgend jaar weer zo'n seizoen draaien, maar we gaan het wel proberen uiteraard! Voor de competitie reken ik er wel op dat we een mooie serie titels neer gaan zetten, al ben je daarbij natuurlijk ook een beetje afhankelijk van psv. Die zullen alles op alles gaan zetten om die titel weer te pakken en het Europese voetbal zal zoals gewoonlijk bijzaak zijn voor ze.
1 0
markk
Wat een geweldenaar, is snel uitgegroeid tot 1 van de belangrijkste spelers van het team and persoonlijk 1 van mij favoriete spelers. Speelt altijd met 100% inzet net als Hakim, ben echt blij dat hij nog een tijdje blijft.
1 0