Van de Beek: 'Nu geen uitspraken over toekomst'

BVeenstra, 05-06-2019 om 07:20, 3646 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Donny van de Beek is naar eigen zeggen op dit moment niet bezig met een eventueel vertrek bij Ajax. De talentvolle middenvelder zou in de belangstelling staan van clubs als Real Madrid, Atlético Madrid, Paris Saint- Germain, Internazionale en Manchester United, maar voor nu ligt zijn focus op andere zaken. 'Je hoort en leest van alles, maar daar blijf ik gewoon rustig onder', zegt hij in Voetbal International.

‘Ik ben gewoon lekker met voetbal en met mijn ontwikkeling bezig. Ik heb het hartstikke naar mijn zin bij Ajax en mijn contract loopt nog drie jaar door', aldus Van de Beek, die voor nu niet wil praten over een mogelijk vertrek. 'Verder ga ik nu geen uitspraken doen over mijn toekomst. Eerst wil ik me focussen op het Nederlands elftal. Een prijs winnen met Oranje zou een perfecte afsluiting zijn van een mooi seizoen. En dan zullen we zien wat er daarna gaat gebeuren.'

Bij Oranje hoopt Van de Beek op een basisplaats, al beseft hij ook dat dat lastig gaat worden. 'Ik heb bij Ajax een mooi seizoen gehad, nu ga ik proberen dat bij Oranje een goed vervolg te geven', aldus de middenvelder, die bij Oranje eerder nog geen vaste basisplaats had. 'De boel stond goed, de resultaten waren prima en de andere jongens hebben het óók goed gedaan. Ik zal de bondscoach elke keer moeten laten zien wat ik waard ben. Ik zal het zelf moeten afdwingen. En ik heb er vertrouwen in dat het gaat lukken', aldus Van de Beek, die uitlegt dat hij zichzelf niet per se ziet als een diepe nummer tien. 'Dan nog eerder als een nummer 8, een box-to-box speler. En ik kan ook controlerend spelen.'

Ronald Koeman

Bondscoach Ronald Koeman lijkt in ieder geval vertrouwen te hebben in Van de Beek. De trainer is lovend. 'Het seizoen dat Ajax heeft meegemaakt, is onbetaalbaar voor de ontwikkeling van jonge spelers', zegt Koeman. 'Daarvan is Donny van de Beek het beste voorbeeld. Hoe hij is gegroeid gedurende dit seizoen, dat is mooi. Hij klopt op de deur, meer dan voorheen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Radie125
Gewoon contract verbeteren en minimaal een jaar erbij. Deze Ajacied is belangrijk voor komend seizoen.
0 0
JSF
Blijft bij Ajax, ook gezien speeltijd voor EK2020
0 0
gunithater
Ik lijk een van de weinige te zijn hierin... Maar waarom moet elke journalist aan een voetballer vragen waar zijn toekomst ligt? Elke keer hengelen naar transfer nieuws. Bij het nederlands elftal, na een potje voetballen tegen fortuna Sittard.. we get it, Ajax spelers zijn in trek.. maar we komen er wel achter zodra een transfer afgerond. Constant maar dat speculeren.

Media onderschat wat voor effect hier constant mee veroorzaken. Niet alleen de onrust bij supporters en voetballers zelf maar ook het zelfbeeld van het Nederlands voetbal. Zodra er een speler er boven springt voor een paar wedstrijden, meteen bestoken met transfervragen.

Het is nu wel duidelijk..
4 -1
Ajax27
Welkom in de commerciële wereld. Je kunt ook in een grot gaan wonen, zonder tv en radio, zonder kranten... dan heb je nergens last van.

Ajax is populair, wereldwijd, we hebben een prachtig jaar gehad, veel spelers zijn dus in trek... dus ook veel nieuws en geruchten.
0 -1
gunithater
Het kan ook heel anders. Spelers/coaches worden anders benaderd in bijvoorbeeld Engeland. Interviews na een wedstrijd gaan namelijk daadwerkelijk over de wedstrijd.

De media kan het momentum wat wij nu hebben gebruiken om anders verslag te geven. Niet constant speculeren op vertrek, maar het Nederlands voetbal naar een ander niveau scharen. Hans Kraaij zegt keihard, "Ten Hag moet nu weg bij Ajax." Vraag je eens af wat voor effect zulke opmerkingen hebben op het gehele Nederlands voetbal, na een prachtig seioen zoals we die hebben gehad..

Als wij het steeds hebben over mickey mouse competitie, spelers/coaches wegpraten etc, dan zullen talent vroeg blijven vertrekken.. change the narrivative!

VI, Fox sports, NOS, Ziggo sports, Veronica inside, de telegraaf, constant dezelfde invalshoek, constant transfervragen.
Maar goed, jij mag het normaal en prima vinden dat elke keer als er een Ajacied wordt geinterviewd er gevraagd worden naar een vertrek, ik begin me er langzaam aan te storen.
1 0
mickey2602
Hier ook zo iemand. En dan noem je Kraaij die zegt dat ten Hag moet vertrekken maar wat dacht je van van der Gijp,die stelde doodleuk dat Ajax het hele elftal moest verkopen want nu kunnen die jongens naar iedere club in de wereld en kan Ajax er grof geld aan verdienen,daarbij genomen,zo'n seizoen draai je nooit meer(dat laatste wordt er nu al gesteld he,net zoiets als supporters die spelers al helemaal niets vinden als die speler net 3 minuten bij Ajax heeft gespeeld...)
0 0
MisterAFCA
Ik ben het helemaal met je eens!
1 0
ETM
Juist,
Het is schept een cultuur waarin talenten opgroeien.
Niet goed, en dood vermoeiend.
1 0
driesterren***
Hij blijft gewoon nog minimaal een jaar!
1 0