Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Broer Alderweireld: 'Terugkeer kan optie zijn'

GinoHaverkamp, 02-06-2019 om 13:25, 11543 views, La Dernière Heure |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Een terugkeer van Toby Alderweireld bij Ajax is zeker niet uitgesloten. Steve, zijn broer, meldt namelijk aan het Franstalige La Dernière Heure uit België dat een rentree in Amsterdam een optie is.

Met Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen en Alderweireld heeft Ajax een drietal Belgische centrumverdedigers onder contract gehad die rond dezelfde tijd het rood-wit droegen. De laatste twee, die met Tottenham Hotspur zaterdagavond meededen aan de Champions League-finale, hebben zeker nog warme gevoelens voor hun voormalig werkgever. Het duo zou dan ook niet onwelwillend tegen een terugkeer in Amsterdam staan.

Als we Steve Alderweireld moeten geloven keert zijn broer deze zomer in ieder geval niet terug naar Ajax, al sluit hij niet uit dat hij dit over een jaar of twee à drie wel doet. 'Ik weet niet of die interesse concreet was, maar het is nog een beetje te vroeg. Op termijn kan dat wel een optie zijn, dat zou de cirkel rond maken', laat hij weten.

De Belg keerde in mei nog even terug in Amsterdam, al was dat niet op de manier zoals de Ajax-fans hadden gehoopt. In extremis schakelde Tottenham Hotspur Ajax namelijk uit, waardoor de eerste Champions League-finale in 23 jaar tijd uit het hoofd gezet kon worden. Eerder zei Alderweireld wel dat een definitieve rentree 'honderd procent' in zijn hoofd zit.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PJSM
Moeten we helemaal niet meer willen deze jongens terughalen.
0 -1
Vertonghen
De broer van...
Mocht Toby er zelf zo over denken dan houd het op.
Leuk voor nu, over 2/3 jaar kan hij wellicht afbouwen bij mechelen?
Gister was het weer weinig soeps overigens.
1 0
MarcelvTol1971
Dit vind ik altijd zo triest. Zorgen dat de deur openblijft voor als het echt niet anders is maar nu nog niet terugkomen. Als de Ligt vertrekt zou Ajax het meteen moeten proberen bij Alderweireld of Vertonghen en meteen aangeven, als je nu niet komt hoeft het daarna ook niet meer.
6 0
Kokakola
Niet te lang wachten, als hij 32 is, is het al te laat.
1 0
Ajaxxxisdebeste
Ajax is geen afbouwclub en als je lekker meer wilt verdienen prima maar draai er niet omheen
11 0
ETM
Tuurlijk eens, maar Alderwereld kan om meer dan geld nog niet terugkeren, want kan in sportief opzicht ook gewoon nog omhoog. Is 1 van de beste verdedigers van de PL en al verrassend lang bij Spurs, Spurs dat wel verrassend goed gepresteerd heeft in die periode. En ik denk dat hij de komende jaren nog hartstikke goed zal zijn.
0 0
De Stift
Tja, ze moeten nog wel heel goed zijn als ze dan nog van meerwaarde kunnen zijn. Natuurlijk, in een rol zoals Huntelaar die nu heeft kan het natuurlijk nog wel. Maar Alderweireld is nu 30. En De Ligt vertrekt bij ons. Als er een moment is waarop hij gewenst is om terug te keren, zou het nu zijn. Ajax kan natuurlijk niet gaan wachten totdat Toby terugkeert. Toen ik de kop las dacht ik: dit is perfect! Mattthijs vertrekt en Toby keert terug. Maar helaas: de deur lijkt voor komend seizoen gesloten.

In dat geval hoop ik dat Ajax gaat voor Fosu-Mensah of anders Ter Avest. Kortom: jonge, Nederlandse verdedigers. Uiteraard hebben we ook nog Schuurs en Magallan, maar beiden hebben mij nog niet kunnen overtuigen om voor die basisplaats te gaan. Fosu-Mensah heeft dan mijn sterke voorkeur. Een Amsterdammer uit de eigen opleiding, is gegroeid in Engeland en heeft nu vooral minuten nodig in het eerste. Hij kan hier uitgroeien tot een internationale topspeler, meedoen om het kampioenschap en Europese ervaring opdoen. Zijn contract loopt nog wel door bij United tot 2021, dus hij zal wel rond de 10 miljoen moeten kosten. Dat zou ik er voor over hebben.

Fosu-Mensah is razendsnel (hij behoorde afgelopen seizoen tot de snelste spelers van de PL), wat ideaal is met alle ruimte die Ajax laat achter de defensie, zeker in combinatie met de tragere Blind. Naast snel is hij ook vrij groot (1.86), technisch goed en inzetbaar op meerdere posities. Bij Ajax kan hij tot volle wasdom komen.

Naast Fosu-Mensah hoop ik nog op Hagi, Odegaard en Depay. Met die aankopen -en de eerdere aankopen- kunnen we het vertrek van De Ligt, De Jong en Ziyech redelijk opvangen.

Basis volgend jaar:

Onana
Mazraoui - Fosu-Mensah - Blind - Tagliafico
Marin - Sinkgraven/Eiting - Van de Beek
Neres - Depay - Tadic

En Jong Ajax moet gewoon kampioen worden met die selectie:

Scherpen
Bakboord - Schuurs - Pierie - Botman/Martinez
Gravenberg - Ekkelenkamp/Hagi - Lang
Danilo - Brobbey/Traore - Nunnely/Kuhn
0 -6
Eenechte
Haha, lachwekkend dit. Sinkgraven/Eiting* op het middenveld? Bij beide is het redelijk onzeker of ze het niveau uberhaupt wel hebben. Verder is Depay uiteraard veels te duur, en is Fosu-Mensah zo groot(Grootte zegt niet altijd wat) en zo goed nog niet...

En dan zie ik ook nog Ter Avest staan, ik mag hopen dat dit satire is...

*Sinkgraven zijn handelings snelheid is niet adequaat genoeg, en is te blessure gevoelig
Eiting idemdito, wat betreft zijn handelingssnelheid.

Als je het mij zou vragen, in welke opstelling ik Ajax volgend seizoen zou willen zien. Zou dit het ongeveer zijn (puur hypothetisch uiteraard):

Vargas/Neres Tadic Odegaard/Gedson
Marin Berge/Alena Vd Beek/Alena*
Taliafigo Alvarez Blind Mazraoui
Onana

*/ Dit geldt uiteraard alleen, als een van de sterkhouders vertrekt.
0 0
FlyingDutchMan
Bakboord is naar Heracles, Depay is kansloos
0 0
Gooseman
Nee, doe maar niet! Gisteren weer lekker zonder overtuiging met twee handjes op de rug een been uitsteken om het schot van Origi te blokken. Vol ervoor gooien zoals Mathijs. Zelfs Viergever had dit in zijn pakket.
2 -3
trooop
Not a fan. Nooit geweest.
3 -4
FlyingDutchMan
Dat zei de schoonmaakster van Van der Vaart ook, net als de hondentrainer van Sneijder..
1 0
falonso
Deze zomer maakt Toby nog een stap, daar speelt hij dan 2/3 jaar en dan terug naar ons. Christian Eriksen hetzelfde verhaal. Jan mag van mij nu al terugkomen, ik denk dat dat voor zijn carrière ook mooi zou zijn. Die zal toch langzamerhand wel gepasseerd worden door anderen denk ik. Bij Ajax zou hij basisspeler en aanvoerder zijn.
0 -1
Sterspeler
Eriksen zit hier aan zijn plafond. Die gaat nergens anders basis spelen. Over 3 jaar moet je Alderweireld niet meer willen hebben.
Vertonghen terug pleit ik 100% voor. Alleen het lijkt mij dat andere jongens eerst de band verdienen. Met name de jongens die besluiten te blijven.
2 0
Afca_126
nu of nooit
6 0
Sluk
Over 2 a 3 jaar kan de wereld er heel anders uitzien. Nu zouden Alderweireld en Vertonghen nog wel een aanwinst zijn als De Ligt vertrek, maar van mij hoeven ze over 2 a 3 jaar niet hun carrière hier uit te gaan zitten.
8 0