Van de Beek: 'Zal basisplaats zelf moeten afdwingen'

ThijsZwagerman, 01-06-2019 om 23:15, 3921 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Donny van de Beek is zich ervan bewust dat hij dicht tegen een basisplaats in Oranje aanzit. De Ajacied moest de laatste interlands steevast Marten de Roon voor zich dulden, maar Van de Beek heeft bondscoach Ronald Koeman met zijn uitstekende vorm voor een luxeprobleem gesteld.

De dynamische middenvelder werkt zich op de trainingen een slag in de rondte, in de hoop een basisplaats te veroveren in het Nederlands elftal. 'Dat zal ik continu moeten blijven doen. Ik zal het gewoon zelf af moeten dwingen en ik zal moeten laten zien dat ik moet spelen. We hebben meerdere goede spelers, dus de concurrentie is groot, maar dat hoort er nu eenmaal bij', zo stelt een realistische Van de Beek in gesprek met FOX Sports

De Ajax-middenvelder heeft verder geen specifieke voorkeur voor een positie. Van de Beek komt ook onder Koeman in aanmerking voor de aanvallende en controlerende plek op het middenveld, zo vertelt hij. 'Dat kan allebei, maakt mij niet uit. Bij de club heb ik ook afgewisseld. Meestal wel op 10, maar soms ook op de 6-positie.' Marten de Roon, Van de Beeks voornaamste concurrent bij Oranje, gaf eerder nog aan niet te vrezen voor zijn basisplaats.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ruff Rhythim
Heeft Koeman zitten slapen dit jaar ofzo? Deze boi zet je toch met je ogen dicht op het wedstrijdformulier in de basis?
0 0
Tecmessa
Lijkt me dat met de afwezigheid van Gini die pas later aansluit Donny gewoon basis staat tegen de Engelsen. En na die pot kan Koeman niet meer om Donny heen.
0 0
Champy
Sorry Donny, maar dit zal onder de volgende bondscoach pas kunnen.
1 -1
EersteAanname
wat lul jij slap zeg
1 -1
ajax1981
Met die treinen van tegenwoordig, misschien wel snel...
0 0
FlyingDutchMan
Normaal hebben ze nogal eens vertraging, maar die Koeman heeft een Hi speed..
0 0
Schip
Onzin. Gewoon een makkelijk etiket.
0 0