Brobbey over vele goals: 'Tel ze wel, hoor'

ThijsZwagerman, 01-06-2019 om 19:40, 6898 views, Ajax TV |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Brian Brobbey is als vanzelfsprekend heel blij met het landskampioenschap van Ajax O19. De spits was in de kampioenswedstrijd tegen Feyenoord belangrijk met een doelpunt en schroefde daarmee zijn seizoenstotaal op tot het indrukwekkende aantal van 34.

Voor de camera van Ajax TV praat Brobbey over zijn gevoel na het veroveren van de titel. 'Ik ben al lang geen kampioen meer geworden, dus dit is wel heel erg lekker. Ook weer een doelpuntje tegen Feyenoord, dat is ook wel lekker, haha.' De fysiek sterke jongeling houdt nauwkeurig bij hoeveel hij scoort. 'Of ik weet hoeveelste het was? Zeker, mijn 34e! Ik tel ze wel, hoor. Het was wel vanuit een moeilijke hoek, maar gelukkig tikte ik hem nog gaan', zo beschrijft Brobbey zijn doelpunt.

Heitinga: 'Het zijn fantastische jongens'

Ook trainer John Heitinga is natuurlijk content met zijn ploeg. De oud-prof vindt de manier waarop zijn elftal omging met het restant van de gestaakte wedstrijd, erg knap. 'We moesten diep gaan. We hebben gestreden en wisten ook op voorhand: "Dit is lastig." Juist omdat je vanuit een ongebruikelijke situatie moet starten: een corner tegen. Vanaf de eerste minuut zaten de jongens er echter in en waren we de betere partij. Groot compliment naar de jongens en mijn staf.'

De trainer vindt het ook een mooie bijkomstigheid dat Ajax met een extreem jonge ploeg speelde. 'Als je gaat kijken met wat voor een elftal je uiteindelijk op de mat eindigt... Dat is natuurlijk een extreem jong elftal. De jongens hebben zo veel voor hun kiezen gehad, met het EK O17, de Future Cup, met het strijden voor O17 en O19 en dan het kampioenschap als eindresultaat. Het zijn fantastische jongens. Het is elke dag weer een genot om met die gasten te werken', zo besluit de oefenmeester.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax27
Heel benieuwd wat hiervan overblijft wanneer fysiek veel minder een rol speelt en hij zelf tegen beesten van verdedigers staat. Dan pas kunnen we m beoordelen
0 0
FlyingDutchMan
Brobbey met zijn beestachtige sloffen!
0 0
WZAWZDB14
Het getal 34 komt de laatste tijd wel vaak voor
5 0
WantAmsterdam
Toeval? Bestaat niet!!
1 -1
NouriVandeBeek
Natuurlijk twijfels over Brobbey, maar in toppers valt hij voetballend niet tegen dit seizoen. Komt ook omdat er meer ruimte is natuurlijk. Wel duidelijk dat hij naar Jong Ajax moet. Dan gaan we een beter beeld krijgen. Nog een seizoen O19 is geen optie. Fysiek gaat dat te makkelijk.
2 -1
Aspers73
Ik zie eigenlijk helemaal niks in hem. Is dat vreemd? Idd zou Jong Ajax goed zijn, dan valt zijn fysieke voordeel weg.
0 0
AjaxBaggio
Volgend jaar Jong Ajax neem ik aan ? Ben wel benieuwd hoe hij het in de JL gaat doen, tegen fysiek sterkere tegenstanders.
3 0
jollie18
Samen met Traore dan
1 0
AsensioWillemsen
En Danilo
1 0
Wzawzdb1997
Beest!.
0 0
Eastwood
Dit wordt 'm, de opvolger van Patrick Kluivert.
1 0