Babel over 2007: 'Wilde liefst in Amsterdam blijven'

BvdPloeg, 01-06-2019 om 14:17, 7739 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ryan Babel had in 2007 niet per se weg gehoeven bij Ajax, zo vertelt hij in De Telegraaf. De aanvaller ging echter toch naar Liverpool, omdat zijn jeugdliefde het geld hard nodig had.

'Ik wilde het liefst nog een jaar in Amsterdam blijven, maar Liverpool wilde me direct inlijven en Ajax kon dit bedrag niet weigeren', aldus Babel, die bij Liverpool een prachtige tijd beleefde. Het is de reden dat hij vandaag de dag nog steeds fan is van de club en zaterdagavond juicht hij in de Champions League dan ook voor Liverpool. 

In zijn tijd als jonge speler bij Liverpool voelde hij ook de waardering die hij de laatste jaren miste. 'Na mijn periode bij Hoffenheim en na de terugkeer bij Ajax verwachtte ik gezien mijn leeftijd en mijn transfervrije status dat de clubs stonden te springen om me voor vier of vijf jaar vast te leggen. Maar er was gewoon géén interesse. Op een gegeven moment heb ik mijn status maar geaccepteerd en daardoor was het voor mij eenvoudiger om de keuzes puur voor het geld te maken. Al wist ik echter diep van binnen dat ik wél goed genoeg was en dat ik mijn volgende kans met beide handen zou aangrijpen.'

Ook bij Oranje is hij niet de meest populaire, zegt Babel. 'Tegen Duitsland kwam ik niet lekker uit de verf en onmiddellijk ging mijn kop eraf. Elke voetballer speelt om waardering te krijgen. Maar de buitenwacht is kennelijk niet van me gecharmeerd. Dan kun je op je handen gaan staan, maar als ze je niet mogen, dan mogen ze je niet. Ik heb niet de gunfactor. En nee, ik ben niet zielig. Maar ik wil wel mijn gevoel uitspreken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kikke
Mmm Babel, nog mee gekregen hoe Ziyech is afgemaakt door Ajax supporters? Of Blind? Tja, de supporters bij Ajax zijn een beetje raar, als Ajax met 2-0 wint, gaan Ajax supporters zeiken, waarom het geen 4-0 is. Dus neem het niet persoonlijk op, zowel Blind als Ziyech zijn er uiteindelijk fantastisch mee omgegaan en als enige antwoord kan je alleen maar je voeten laten spreken. Wat ze beiden fantastisch hebben gedaan. Het is ook een mentale rollercoaster en uiteindelijk kom je er mentaal ook sterker uit. Harde leerschool, maar daarna ben je ook opgewassen tegen de allersterkste.. dus uiteindelijk wel functioneel..
0 0
Bjorn
Kom maar naar huis Ryan.
1 0
eros
De meest onderschatte speler ooit.
2 jaartjes Ajax zou meer dan welkom zijn.
Zie hem liever komen dan een blessure gevoelige Robben.

Suarez plaats ik daar weer boven.
2 0
xMilkshake
mijn gedachten komen overeen
0 0
AJAIXIXIXI
Ik heb zo het gevoel dat hij deze zomer voor de laatste keer naar Amsterdam komt.
0 -1
Ajaxbrl
Want waar rook is..
0 -1