'Hoe dichter bij aftrap, hoe meer ik zal balen'

BvdPloeg, 01-06-2019 om 09:13, 4637 views, |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

1 juni, de dag van de Champions League-finale, wordt voor alle Ajacieden een zware dag. In het Algemeen Dagblad beamen de spelers die momenteel bij Oranje zijn dat de halve finale tegen Tottenham Hotspur weer door het hoofd spookt nu de finale in aantocht is.

In Portugal zullen de Ajacieden met de selectie van Oranje de finale kijken in een hotel, maar dolgraag hadden ze zelf op het veld gestaan in Madrid. Waar Matthijs de Ligt alsnog zin heeft in de finale met landgenoten Virgil van Dijk en Georgino Wijnaldum, daar kijkt Daley Blind er minder naar uit. 'Het doet nog steeds pijn. Je bent zó dichtbij geweest. Ik heb die dramatische ontknoping tegen Spurs nog steeds niet helemaal verwerkt. Dat gevoel zal nog wel even blijven.'

En hij is niet de enige. Frenkie de Jong zal met een 'raar' gevoel voor de televisie zitten. 'We hadden een aantal dagen vrij na ons kampioenschap. Dan ga je weer trainen bij het Nederlands elftal en komt in gesprekjes ook de Champions Leaguefinale ter sprake. Dan denk je toch: oh, ja, daar hadden wij kunnen staan. En hoe dichter bij de aftrap, hoe meer ik weer zal balen dat het niet is gelukt.'

Bestel nu een product uit de nieuwe trainingscollectie van Ajax!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bean
Het was me een kutwedstrijd gisteren.. we hadden daar in madrid een goede kans gehad
0 0
ajaxminimax
Ik had het eigenlijk al redelijk verwerkt, maar de pijn is ineens weer terug vandaag... dit voelt allemaal zo gek. Een weekendje amsterdam was al gepland. En nu zit je opeens thuis...
0 0
ETM
Tsja, ik zit een beetje met de gebakken peren. Heb alle wedstrijden van Spurs in CL gezien vanwege een Spurs-vriend. (Hij alles van Ajax, dat was de deal) Dus 2 keer per week om 3:00 s'nachts. (Balinese tijd) Maar sinds de uitschakeling trek ik eigenlijk geen beelden meer van Spurs. Ik heb t zeker nog niet verwerkt. Nu de finale missen voelt naar hem toe zo 'kleinzielig'.
Ook en dat is eigenlijk maffer; heb ik nu liever dat Liverpool wint. Dit terwijl Spurs normaal gesproken 'mijn' team is in de PL. Aldus mijn onderbuik verdienen ze het gewoon niet...
0 0
jaribombari
Ik pak lekker een biosje vanavond.
0 0
markk
Stel je voor, op een heerlijke Zaterdagavond met 200,000 man de finale tussen Ajax en Liverpool kijken op het Museumplein.
0 0
Sluk
Leuke hypothese, maar ik vrees dat dat niet past...
0 0
BrandjeXL
Ga ook niet kijken maar de pijn is wel weg. Mede omdat we het zoals altijd eigenlijk het volledig aan ons zelf te danken hebben. Ik ben zelf 40 nu en vrijwel altijd als Ajax een finale mist, kampioenschap mist of wat dan ook dan is dat volledig onze eigen schuld. Voor zover ik mij kan herinneren hebben we twee (halve) finales kansloos verloren. Eerste was in 96/97 de halve finale CL tegen Juve en de finale tegen ManU voor de EL. Voor de rest is het onze eigen schuld. Van Spurs dit jaar tot kwartfinale tegen Milan(late goal inzaghi). Van Tilburg (KJH die vlak voor tiid nog voor langs kopt) tot aan Doetinchem. Ajax heeft nu eenmaal "de gave" om dingen zelf te verneuken en als je dat vaak genoeg mee maakt leer je ermee omgaan. Dus kopop Ajacieden!!
1 0
Onpartijdig
Het is toch altijd je eigen schuld ? Denk je dat een supporter van Barcelona niet denkt dat het hun eigen schuld is dat ze vorig jaar dramatisch verloren van Roma en dit jaar van Liverpool?

Denk je dat een Liverpool supporter niet denkt dat het hun eigen schuld is dat ze dit jaar de titel toch nog kwijtraakte aan City, en dat het hun eigen schuld is dat ze vorig jaar de CL finale verloren van RM.

Om nu net te doen of dat alleen bij Ajax is, dat is wat makkelijk. Waarschijnlijk voelt het zo omdat je voor Ajax bent. Maar iedere topclub kijkt op die manier terug naar verloren wedstrijden
0 0
BrandjeXL
Tuurlijk is het niet altijd je eigen schuld. Zoals mijn voorbeelden tegen Juve en Manu toen was de ene beter en tegen de ander werd het voetval je onmogelijk gemaakt. De 3-0 in Eindhoven deze competitie was ook zo'n wedstrijd.Voor de rest wat supporters van andere clubs volgens jou vinden of voelen heb ik maling aan. Ik ben Ajacied en de rest boeit mij niet.
0 -1
AltijdGelijk
Wat een dag zou het geweest zijn... dit lekkere weer!

Kutgoal van Moura...

Ik heb geen zin om de finale te kijken, eerste keer sinds 15 jaar ofzo...
0 0
blueberry
Doet nog steeds pijn
0 0
Ajacied33
Deze finale boeit me geen moer. Wij hadden en moeten daar staan
0 0
Caparzo
Ik ga niet kijken, zoals velen denk ik. Elke keer steekt het nog, ik wil het gewoon niet zien. Pas als ‘onze’ finale lang achter ons ligt en we volgende jaar weer in het hoofdtoernooi staan denk ik dat ik het achter me kan laten, en wie weet wordt het ook weer mooi. Vergeten zal ik het helaas nooit meer.
0 0
Dolberg25
Best pijnlijk dat vandaag één van de mooiste dagen ooit had kunnen worden voor Ajacieden, maar het mocht niet zo zijn.
0 0
insectenverdelg
Zelden zo weinig interesse in een CL finale gehad. Wel doet t nog steeds pijn als ik er aan denk.
1 0