'Koeman sprint dan achter Barça-trein aan'

FinnDekker, 30-05-2019 om 10:30, 8865 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ronald de Boer denkt dat Ronald Koeman bij interesse van FC Barcelona zijn baan als bondscoach opzegt. De analist denkt dat Koeman heel graag aan de slag wil in Catalonië.

Mogelijk neemt Barça deze zomer afscheid van de huidige trainer Ernesto Valverde. 'Die trein komt misschien maar één keer langs. En geloof me, die gaat hij pakken. Daar sprínt hij achteraan', aldus de ene oud-Ajacied in De Telegraaf over de andere. 'Het is een van zijn grootste dromen. En kan je nee tegen die club zeggen?'

Begin 2018 werd Koeman aangesteld als bondscoach van het Nederlands elftal. De coach speelde nog geen eindronde met Oranje, maar staat wel in de halve finale van de Nations League. Van 2001 tot 2005 stond Koeman bij Ajax voor de groep.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MPAjax
pas maar op dat hij niet voor de trein springt

een conservatieve coach met onvoldoende tactische kennis hebben ze bij Barca niet nodig op dit moment moet er een komen die een nieuw team kan bouwen want de oude spelers gaan straks allemaal eruit en wat hebben ze dan nog over
0 0
grannig mokum1
P. Bosz die is meer Barca trainer dan koeman,
2 0
Pierre Heno
Southampton en Everton waren allebei middenmoters. Oranje zei hij altijd zo graag te willen. Nu ook weer op deze trein stappen kan hij eigenlijk niet maken voor een 2e keer. Misschien sportief en financieel begrijpelijk maar als karakterschets dan wel iemand met zijn broek op de knieën: weinig statuur meer.
2 0
mallerd
Koeman wordt echt overschat. Maakt ook niet veel uit wie de trainer van Barca wordt, Messi is daar de baas.
2 0
grannig mokum1
Precies D, Messi is baas boven baas
0 0
Raoul14
Denk dat die trien helemaal niet langs komt...
1 0
Ajaxtao
Denk niet dat ze bij Barca op dat angsthazen voetbal zitten te wachten.
Koeman doet t altijd goed als ie de underdog kan zijn.
4 0
ajaxxcied4life
Ik vind Koeman totaal geen moderne coach en al helemaal geen Barca coach. Hij is weinig innovatief of creatief. Barca moet een type Klopp of Schreuder proberen te strikken. Met Koeman komen zij qua spel geen stap verder.
11 -1
ST
Haha Schreuder boven Koeman verkiezen...
0 -6
BrandjeXL
Lezen beste kerel. Er staat een TYPE Schreuder.
2 0
ajaxxcied4life
Jazeker. Ik kan dat ook onderbouwen. Waarom vind jij Koeman een betere coach dan?
3 0
Hans Kraay Jr.
Ik vind Klopp wel echt een geweldige coach.

Eigenlijk na Guardiola wel de beste op dit moment.
4 0
gi0vanni
Dat kloppt.
3 0
Ajaxxxisdebeste
Meteen Bosz bondscoach maken dan ga je erop vooruit. Alleen een NL coach bij Barca betekend altijd dat er veel geshop bij Ajax
6 0
Mark11
Ik vraag me af of Bosz goed als bondscoach zou kunnen functioneren met zijn karakteristieke spel. Het kost tijd om dat in een ploeg te krijgen en die tijd heb je niet bij nationale selecties waarbij de spelers van allerlei verschillende clubs komen.
1 0
BrandjeXL
Het zou wel kunnen maar dan zal je de Löw weg moeten volgen. Dus beginnen met team wat uit hongerige jonge honden bestaat en het de tijd geven. Maar ben zeker met je eens dat het (veel) tijd kost maar de beloning zou ook groot zijn.
0 0
Ozymandias
Ik denk dat het succes van Löw vooral met het Guardiola-effect te maken heeft. Guardiola was hoofdtrainer van Barcelona en Spanje won de kampioenschappen en Guardiola was hoofdtrainer van Bayern en Duitsland won de kampioenschappen. In Engeland zal dit niet werken aangezien City nauwelijks met Engelsen speelt.
0 0
Ozymandias
Inderdaad, Bosz lijkt me veel beter geschikt als hoofdtrainer bij een club dan als bondscoach bij een nationaal elftal waarin hij niet de mogelijkheid krijgt om zijn speelstijl in te slijpen.
5 0
BrandjeXL
Barça heeft geen wedstrijden gekeken van Ajax, Feyenoord, Valencia en Oranje met Koeman als trainer? Als je een resultaattrainer wil dan is Koeman een goede keuze maar volgens wil in Barcelona ook mooi voetbal zien en dan is Koeman niet de juiste man.
9 0
ajaxxcied4life
Juist!
1 0
eenamsterdammer
Denk niet dat Barcelona op een verdedigend ingestelde coach zit te wachten.
5 0
JordyAjacied
Koeman en treinen. Gras is groen, water is blauw, de bal is rond.
2 0