'Onderdeel van het laten doorstromen van talenten'

JesseTH, 28-05-2019 om 23:15, 6883 views, Ajax |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Edwin van der Sar en de rest van Ajax hebben dinsdagavond een succesvol seizoen afgesloten met de traditionele Schalenavond. Naci Ünüvar werd er verkozen tot Talent van de Toekomst, maar ook keek Van der Sar terug op de prestaties én sprak hij tegen de afvallers.

'Het is voor ons een goed moment om te kijken wat we het afgelopen jaar hebben bereikt', spreekt de directeur tijdens de Schalenavond. 'Het functioneren van alle trainers, de school (van de Toekomst, red.) die het afgelopen jaar ontwikkeld is, maar ook het performance-gedeelte. Dat is allemaal onderdeel van het proces om uiteindelijk zoveel mogelijk goede talenten door te laten stromen vanaf de Toekomst naar de Johan Cruijff ArenA.'

Voor enkele jeugdspelers betekende de Schalenavond ook hun einde bij Ajax. Ook aan hen richt Van der Sar een woord. 'De weg loopt niet dood. Als je ziet hoeveel spelers vanuit de Ajax-opleiding in de Eredivisie of de Eerste Divisie terechtkomen, dan zegt dat veel. Met veel inzet, kwaliteiten en geloof in jezelf kun je een mooie carrière tegemoet gaan.'

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
433metdepuntnaarlinks
Dit zeg ik al jaren: het niveau van je opleiding lees je af aan je afvallers. Als je afvallers bij de subtop in de eredivisie belanden, dat betekent dat je als club geweldig aan het opleiden bent maar ook dat je een sterk statement maakt: subtop is geen top, dus niet goed genoeg.

Ik zie onze afvallers als jaren overal rondlopen. Kijk naar Menig, Becker, Warmerdam, Clement, Bizot, vd Hart, Hahn, Bizot, Ligeon, Lukoki, Dijks, Koppers, Denswil, Rits, Zeefuik en ga zo maar door. De volgende worden Sierhuis en Matusiwa en ik gok daarna ook de Wit en Ekkelenkamp (al zie ik die gewoon echt nog wel graag een jaartje bij de selectie!). Allemaal jongens die misschien Ajax 1 niet halen maar die gewoon 10/15 jaar in de Eredivisie een prima carriere gaan hebben en die, wie weet, nog een paar stappen omhoog kunnen maken.

Kijk naar de afvallers van PSV en Feyenoord, zijn toch relatief veel meer spelers die daar in de KKD belanden. Zo veel steady subtoppers leveren PSV en Feyenoord echt niet af.
1 0
geDaante
Dat heb je goed gezien, de afvallers zeggen inderdaad veel over het algehele basisniveau. Ook de afvallers moeten weten wat ze doen, het spelletje snappen, en gewoon prima kunnen uitvoeren, op eredivisie niveau. De wat meer getalenteerde op top eredivisie niveau en subtop Europa, en de toptalenten europees topniveau.

Pre-revolutie pochte men altijd met het feit dat Ajax de meeste spelers aan het betaald voetbal afleverde, europees gezien. Maar dat betrof over het algemeen spelers afgeleverd aan tweede divisies in ook mindere voetballanden.
Dat was dus uiteindelijk niet best.

Toch zie ik nog teveel middelmaat bij Ajax rondlopen, veel teveel, en dan vraag je je af of er in heel Nederland niet betere talenten rondlopen, en of de scouting dus wel voldoende deugt, deze moet echt absolute top zijn.
0 0
433metdepuntnaarlinks
Deels mee eens wat betreft dat laatste punt. Er is natuurlijk geen 1 opleiding die constant elk jaar meerdere absolute toptalenten levert. Plus je hebt ook nog een hele hoop andere types nodig die zorgen dat een team goed draait. Denk aan allrounders, waterdragers en bikkelaars ... Niks mis met deze types natuurlijk! Want de Wit, Clement, Warmerdam (als middenvelder) waren wel klassieke bikkelaars, die er ook voor zorgden dat pure verfijnde voetballers beter gingen voetballen.
1 0
Cupmetgroteoren
Van der Sar is het wel goed aan het aanpakken vind ik. Hij durft soms geen harde beslissingen te maken of hard stelling te nemen tegen gewelddadige supporters, maar voor de rest doet ie het erg goed. De kwestie Nouri heeft ie achteraf gezien ook goed aangepakt en hij betrekt ze nu bij de club, wat een menselijk imago geeft. Er wordt veel gedaan op mediavlak, sponsoring, professionalisering van de club etc. Het moet zich ook gaan uiten in een hogere jaarbegroting. Dat is eigenlijk het financiële einddoel.
3 0
Schwalbino
Het tragische ongeval van Nouri en de dood van Cruijff waren twee dikke bananenschillen die elke directie hadden kunnen vloeren als die er verkeerd mee waren omgaan. Allebei keurig en respectvol aangepakt.
4 -1
Cupmetgroteoren
Het resultaat zat dit jaar mee uiteindelijk, anders word je neergehaald. Toch heb ik het altijd in van der sar gezien. Hij komt vaak kil en arrogant over in de media maar achter de schermen is ie wel goed bezig en blijkt het ook een warm persoon te zijn. Echter weet hij zich vaak geen houding te geven. Het komt vaak ontzettend klungelig over maar dat is ook wel zijn charme. Dat maakt hem ook weer een beetje mens. Ik mag 'm wel. Het alternatief is de zoveelste gladde man uit de zakenwereld met veel praatjes en een lijst van functies als commissaris waarbij je nooit enige echte verantwoordelijkheid draagt maar wel een dik salaris opstrijkt. Van der Sar is een doener en krijgt dingen voor elkaar. Hij staat ook dicht bij de club, bij spelers, de familie Nouri, sponsoren, en is betrokken. Samen met Overmars is het gewoon een goed duo.
3 0