Van Duivenbode: 'Rinus wilde niet verder met me'

JesseTH, 28-05-2019 om 18:35, 6102 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Theo van Duivenbode bewaart slechte herinneringen aan de finale van de Europa Cup 1 van 1969. Als eerste Nederlandse voetbalclub ooit behaalde Ajax de finale tegen AC Milan, maar dat liep voor zowel Ajax als Van Duivenbode zelf slecht af.

'Rinus (Michels, red.) had bedacht dat we ze enorm onder druk gingen zetten, snel de 1-0 zouden maken en dan moesten ze komen', vertelt Van Duivenbode in een gesprek met de NOS. 'Dan konden ze dat catenaccio niet meer spelen. Dat ging even op een andere manier.'

Na een 2-0 achterstand kwamen de Amsterdammers middels een penalty terug tot 2-1, maar dat bleek geen aanzet tot meer. 'Op een gegeven moment kwam een van hun spelers, ik dacht Sormani, en ik bleef achteruit lopen, want zes of zeven spelers van ons waren uitgespeeld. Hij schoot van twintig meter op goal en toen werd het 3-1. Toen was het over en maakte Prati nog de 4-1.'

'Aan die wedstrijd heb ik geen goede herinneringen, want een week later werd ik bij het bestuur geroepen', vertelt Van Duivenbode vervolgens verder. 'Toen werd me medegedeeld dat Rinus niet verder met me wilde. Hij zat erbij en zei niets. Dat vergeet ik nooit.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DonAdam
Is het werkelijk nodig dat je met verwijten naar Michels komt nu hij dood is en zich niet meer kan verweren, Theo?

Je zet jezelf enorm te kakken, kerel!
0 -1
Babangida83
Hij vertelt gewoon een anekdote. Relax. Verder heeft AS er een aantal dingen uit samengevat.
1 0
Joodhannus73
Aldus de man die een groot stempel heeft gedrukt op het niet aantrekken van topspelers...
1 0
Duif63
Doorselecteren noemen ze dat nu. Tegenwoordig is daar een zaakwaarnemer en een psycholoog bij nodig maar in de tijd van Rinus ging dat iets anders. Ook Pronk en eerder Schaaphok en Soetekouw konden op die manier vertrekken.
0 0
Simon1
Ga eens langs Dr. Phil.
0 0
Spuit11
Over ouwe koeien uit de sloot gesproken.

Lijkt of meneer Duivenbode er nog wakker van ligt.
2 0
Schip
Hoezo, dit is gewoon een anekdote over een historische wedstrijd. Op zich wel bijzonder dat je direct daarna te horen krijgt dat je mag vertrekken toch. Had je dat normaal gevonden als Bosz een week na de EL finale Veltman zo bij zich had geroepen, omdat hij niet kordaat genoeg was in duels?

Michels vond hem te lief. Hij kon echt keihard zijn.

En over die reacties hieronder. Beschamend gewoon. Van Duivenbode heeft naar eer en geweten zijn werk gedaan. Heeft een volle kas opgeleverd en veel doorstroom uit de jeugd. Op een gegeven moment heeft Overmars een andere weg ingeslagen, wat niet had gekund zonder die volle kas, wat weer niet had gekund zonder die doorstroming van jeugd.

Zo jammer hoe hier lekker wijs wordt gedaan over Ajax iconen.
4 0
Spuit11
Nee, zo zit het niet. Ik wil niet geloven dat Rinus na die ene wedstrijd het zat was. Het zal meer zo zijn geweest dat het wederom door een herhaalde fout een wedstrijd is verloren.
Als je weigert dat te zien, geraak je nooit verder.

Een fout maken mag, diezelfde fout blijven maken - dat is super irritant voor een ander.
0 0
3sterrenAjax1
zou theo inzien dat hij dramatisch werk heeft verricht? hij wilde sanchez niet halen want 5 miljoen vond hij te duur. daardoor liepen we hem bijna mis ten koste van basel. hij wilde nerez niet. richarlison wilde hij niet en daardoor kon watford er tussen komen. frenkie wilde die niet want te duur. overmars mocht hem alleen gratis halen waardoor we een fors doorverkooppercentage moesten opnemen. en als klapper heeft theo zich een hele tijd hard gemaakt voor de komst van tommy beugelsdijk. blij dat marcie en wij van theo verlost zijn. je ziet waar het ons heeft gebracht.
5 0
AjaxPassion
Bron van Beugelsdijk en Richarlison?
0 0
MPAjax
Richarlison
http://www.soccernews.nl/news/404651/ajax-akkoord-maatregelen-in-de-winterstop
0 0
kaashaas
Iemand wel eens rioolrat piza bakker of spagettivreter gegoogled...
0 0
NoFX
Iemand wel eens lagere school afmaken gegoogled?
1 -1
Caparzo
En nog bedankt voor het aan de ketting houden van Overmars, dat heeft ons minimaal 2 titels gekost, niet te spreken over de verloren Europese inkomsten. Nadat u wegwas en Bergkamp met zijn gevolg ook gingen, is het vooruit gegaan.
7 -1
Bjorn
Dat is veel te kort door de bocht. Wanneer Frank niet 4 titels had gepakt onder hele moeilijke omstandigheden had Ajax er ook wel even wat anders voorgestaan bijvoorbeeld...
0 -1
AjaxPassion
Haha precies, jammer dat daar niet naar gevraagd is.
2 0
Rentokill
Jij snapt niet helemaal hoe het werkt denk ik. Eerst sparen dan uitgeven. Zeker als het gaat om iets kopen waarvan je niet zeker weet of het potentieel eruitkomt.

RvC had een ondankbare taak maar door te sparen en sportief succes kunnen we nu spelers kopen die er echt toe doen.
0 -6
Amsterdam Loyals
Theo was een drama! Rinus was right!
0 0
AjaxPassion
Ja precies, want na 3 prijsloze jaren was er ineens geld te over in tegenstelling tot na de 4 kampioensschappen...
1 0