Koeman: 'Spelers van Ajax rust gegeven'

FinnDekker, 28-05-2019 om 14:40, 6350 views, Ons Oranje |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ronald Koemand houdt rekening met de belasting van de Ajacieden bij Oranje. De vier voetballers van Ajax hebben een lang en zwaar seizoen achter de rug en werden zodoende gespaard waar het kon, zo werd duidelijk op de persconferentie

'Ze hebben acht, negen dagen vakantie gehad. We hebben het opgebouwd de afgelopen vier dagen. We hebben de spelers van Ajax tijdens trainingen ook rust gegeven.' Met de motivatie zit het overigens wel goed, stelt de bondscoach. 'Dat zal voor een aantal best moeilijk zijn, maar ik heb het niet gemerkt. Ik heb ook niet gezien dat spelers vermoeid zijn of er niet bij willen zijn.'

De focus ligt helemaal bij de Nations League. Transfers zijn dus ook bijzaak. Wel sprak Koeman kort met Matthijs de Ligt over zijn toekomst. 'Ik heb met meerdere jongens gesproken, want meerdere jongens zijn bezig met de toekomst. Ze komen ook naar mij toe voor advies.'

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Mikenick
Hij kan dan misschien niet de coach zijn waarmee je alles en iedereen kapot gaat voetballen, maar hij is wel een stabiele factor die rust uitstraalt op zijn team. Dat is juist in deze fase enorm belangrijk nu we eindelijk gaan zien dat de nieuwe generatie op staat. Laat Koeman het zaakje maar even draaien en laat het na het EK over aan Ten Hag of Bosz. Die kunnen dan iedereen zoek voetballen op het WK.
0 0
edalm
Ten Hag en ook Bosz zijn juist niet geschikt als bondscoach. Dit trainers die iedere dag met een groep moeten werken. Kijk maar waar ze beginnen daar morsen ze punten. Pas na een tijdje gaat het dan echt lopen. Juist Koeman is een perfecte bondscoach. Puur en alleen het resultaat telt. Er is nu niets op te bouwen. Kiezen voor de beste en die paaien
0 0
Pauw
Nu wel rust geven maar toen Ajax in 3 competities tegelijk speelde moesten ze het 'gewoon' maar op kunnen brengen.
0 0
Leefieg
Een betere bondscoach kun je op dit moment niet hebben
1 -16
Dexy
Nou, dat vind ik zeker niet. Koeman is een zeer behoudende en defensief denkende coach. Altijd een fysiek breekijzer op het middenveld, de buitenspelers krijgen onder Koeman altijd de opdracht om mee te verdedigen i.p.v. de aanval te ondersteunen. Het is dat we Memphis voorin hebben, die zo'n beetje alles in zijn eentje moet doen en dat vaak ook nog wonderwel vrij aardig doet. Babel is onder Koeman vaker rond de middellijn te vinden dan in het strafschopgebied van de tegenstander, en datzelfde geldt eigenlijk ook voor Bergwijn/Promes aan de andere kant. Daarnaast geeft hij zijn team nooit de instructies om volle bak druk vooruit te zetten en houdt hij niet van kort opbouwen van achteruit. Cillessen peert bij Oranje elke bal lang richting Babel en Memphis, die het duel moeten winnen en waarna de middenvelders vervolgens de tweede bal moeten winnen. Ik heb de afgelopen 2 jaar haast geen enkele keer gezien dat Cillessen kort opbouwde van achteruit. Altijd maar weer die lange bal.

Koeman is misschien een goede people-manager, maar absoluut geen goede coach. Het positiespel en combinatievoetbal van Oranje zijn de afgelopen twee jaar eerder slechter dan beter geworden. Het is vooral dat we de luxe hebben om te kunnen leunen op de individuele klasse van ons ijzersterke centrale duo (Van Dijk en De Ligt) en de creativiteit en snelheid van Memphis voorin.
1 0
Kokakola
Peter Bosz.
1 -1
BrandjeXL
Tsja, qua resultaten doet ie het goed. Qua spel word ik er niet vrolijk van en dan met name het middenveld. Maar ja, Koeman is zelf een verdediger geweest en als ze dan trainer worden zie je dat vaak terug. Zijn landstitel, samen met de vierde van FdB, geven mij als Ajacied nog steeds een gevoel van schaamte. Al had FdB kwalitatief een veel minder team.
3 0
SammyR
Weet niet of er echt een correlatie is tussen verdedigend ingestelde spelers die dan coaches worden en dan ook een verdedigende visie hebben. Ten Hag speelde vaak op CV, Guardiola en Bosz waren verdedigende middenvelders.
0 0
BrandjeXL
TH speelde ook heel vaak op het middenveld en verdedigende middenvelders zijn dus geen verdedigers dus in mijn ogen onzin om dan met Guardiola en Bosz aan te komen. Zeker als ook nog een bekijkt dat beiden geen brekers waren maar voetballende controleurs.
0 0
SammyR
haha dat meen je niet. Stel je voor Oranje had een coach als Bosz of Ten Hag met dit materiaal; Met Van Dijk, De Ligt, De Jong, VD Beek, Blind, Depay, Wijnaldum, Cillessen, Bergwijn, zouden hun echt oogstrelend voetbal kunnen spelen. Ja, de resultaten zijn best goed, maar ik vind Koeman maar een nietszeggende trainer zoals geDaante al zegt. Het is gewoon een resultaat trainer pur sang.
3 -1
Ozymandias
Ik zou graag een middenveld met Blind op '6' en Wijnaldum (al komt Vd Beek erg dicht bij hem in de buurt) en De Jong als halven. Wijnaldum heeft voor mijn momenteel nog de voorkeur omdat hij bij Liverpool laat zien het cement te zijn die hun ploeg bij elkaar houdt. Behoorlijk veel Engelse pundits hebben hun kritiek geuit op het Premier League 'Team van het Seizoen' omdat Wijnaldum daar niet in opgenomen was. Persoonlijk vind ik dat overdreven maar het toont wel aan wat de status van Wijnaldum hier in Engeland is geworden. Vd Beek heeft een fenomenale tweede helft van het seizoen gehad en als hij deze lijn doortrekt zal hij in de loop van het volgende seizoen een basisplaats bij Oranje veroveren maar nu zou ik nog voor Wijnaldum kiezen. Ik zou Vd Beek wel als eerste back-up voor zowel Wijnaldum en De Jong gebruiken en hem ten minste als vaste invaller gebruiken.
1 -1
SammyR
Je zou ook 3-4-3 kunnen spelen. Blind/De Vrij, van dijk en De ligt achterin (denk voorkeur naar Blind gaat aangezien het wel handig is voor de opbouw om een linksbenige speler achterin te hebben.) Met een ruit op het middenveld met Propper, Frenkie, Wijnaldum, Vd beek (misschien De Roon erin ipv Propper tegen de echt lastige tegenstanders.) en Bergwijn - Depay - Babel voorin.

Dat is toch echt een gruwelijk team waarmee je heerlijk voetbal kunt spelen? De back posities zijn overduidelijk de minst goede bezette posities, dus eigenlijk zou het logisch zijn om dan met 3 verdedigers te spelen
0 0
BrandjeXL
Koeman en 343?
0 0
SammyR
Ja, gaat niet gebeuren natuurlijk. Zou wel ideale formatie zijn voor dit materiaal denk ik.
0 0
geDaante
Teert puur op kwaliteiten van De Ligt, Frenkie, en co. Een nietszeggende, behoudende coach die niks heeft geleerd van de Ajax-campagnes onder Bosz en Ten Hag, die beiden voor voetballende 6-en kozen, dus alleen maar goede voetballers op het middenveld, voor een zo goed mogelijke opbouw, controle en rust op het middenveld, beter onder druk uit voetballen, etc.

Vond Bosz te aanvallend en naïef, daar viel niks mee te winnen volgens hem. Sinds anderhalf decennium weer in een europese finale met spel dat aansprak...

Nee, hij moet weer De Roon opstellen, een breker, die bij balbezit een flink zwakke schakel is. Of Vormer eerder op rechtsbuiten. Houd toch op. Het is dat Frenkie zo naar voren denkt en handelt, anders was het weer gewoon de Hollandse Ziekte die je aan het werk zou zien.

Het is een behoudende, standaard coach, met een verouderde visie en opvattingen.
4 -2
Web
Ik vind jou altijd zo zwart wit in je oordeel
Koeman heeft het maximale uit zijn carrière gehaald, ontleed hem maar eens
Cruijff was erg gecharmeerd van Koeman, een van zijn grootste vrienden, zo niet zijn grootste vriend?
Als trainer bij Ajax heel goed gepresenteerd, ook bij Feyenoord het maximale er uit gehaald.
Ik ben ook niet direct een voorstander van de Roon, maar hij heeft wel een geweldig seizoen gespeeld in Italië. Bovendien was Propper lang geblesseerd en Donny niet in goede doen
Nu Donny wel goed speelt, zou ik ook voor Donny kiezen, maar zal Wijnaldum in een andere rol moeten spelen. Aande zijlijn zo makkelijk
1 0
Ozymandias
Het gebeurd misschien niet al te vaak maar ik ben het dit keer 100% met je eens (op elk punt). ;-)

Volgens mij heeft Koemanwel kwaliteiten als peoplemanger en dat is voor een bondscoach ook wel belangrijk maar dan zouden er minstens één en eigenlijk twee tactisch goede assistenten naast moeten zitten die hij ook daadwerkelijk de vrijheid geeft om de tactiek te bepalen. Zoals Vd Brom dat dit seizoen bij AZ aan Slot overliet.
1 0
EuforischeRealist
Amen!
1 0
Web
Teren op Frenkie en de Ligt, wat een rare uitspraak, dan doen alle trainers profiteren van goede voetballers.
0 0