Koeman dacht niet aan Veltman: 'Die is nog niet zo ver'

GinoHaverkamp, 28-05-2019 om 14:30, 5817 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ondanks dat er met het uitvallen van Kenny Tete een plek in de Oranje-verdediging vacant kwam te staan, koos Ronald Koeman er niet voor om Ajacied Joël Veltman op te roepen voor het Nederlands Elftal. De keuze viel uiteindelijk op Hans Hateboer van Atalanta. Op de persconferentie voorafgaand aan de Nations League-wedstrijden legt Koeman uit waarom.

De keuze voor Hateboer in plaats van Veltman was volgens Koeman geen moeilijke. Hij overwoog niet eens om de Ajax-speler mee te nemen naar Portugal, waar de Nations League-eindronde gespeeld wordt. 'Hij is nog niet zo ver', legt de bondscoach, waarschijnlijk doelend op hoe Veltman uit zijn zware knieblessure komt, uit.

Desondanks heeft de oud Ajax-trainer genoeg opties voor in de toekomst. Ook de nodige oud-Ajacieden die niet zijn opgeroepen voor de interlands van volgende week maken kans op een uitnodiging. 'Verdedigend en op het middenveld heb je ruimschoots keuzes. In de nabije toekomst kunnen we een verdediger of middenvelder minder meenemen en een aanvaller erbij doen. Davy Klaasssen is dan ook een optie, ja.'

Kluivert speelt te weinig

Koeman geeft aan bewust voor dezelfde spelerskern gekozen te hebben als die tijdens de reguliere Nations League in actie kwamen. 'Die hebben de halve finale verdiend', zegt hij. De oefenmeester heeft ook bewust gekeken naar jonge spelers die hij eventueel had kunnen oproepen. 'We hebben Dilrosun en Groeneveld erbij gehad. Justin Kluivert ook. Die hebben we gevolgd, maar heeft te weinig gespeeld. En Stengs heb ik wel eens genoemd, maar die is er nog niet klaar voor.'

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
VakO
Als je zo speelt als tegen Juve ben je er inderdaad nog niet klaar voor :-( (dit is ironisch bedoeld)
0 0
ghouleseddik
Oké, Joël heeft in de laatste maand van het seizoen gewoon zes keer de volle 90 min. gespeeld. Die is echt wel volledig inzetbaar.
0 0
MankeNelis
Hateboer verder dan Veltman? Hateboer is een beperkte speler komt voetballend tekort. Koeman is niet vies van noeste werkers, dat blijkt maar weer.
0 0
Juichtoon
Koeman selecteert alleen Ajacieden waar hij niet omheen kan. Bij twijfel kiest hij voor een ander.
0 0
Markopantelic007
Ik hoop dat Ten Hag Veltman volgend jaar belangrijk gaat maken. Is na zijn blessure echt sterk teruggekomen en wellicht zit er nog meer in. Echte Ajacied ook!
0 0
Gonzo
Koeman kiest voor 8 verdedigers en 5 aanvallers. Zou hij defensief denken? Ik verbaas me nog het meest over de keuze van Strootman. Een naam uit het verleden. Maakt het niet meer waar in Italie, noch in Frankrijk. Maar wel in oranje?
0 0
Rockpotje
Koeman maakt sowieso rare keuzes. Strootman zou bijvoorbeeld al jaren niet meer opgeroepen moeten worden, Tete krijgt kans op kans zonder te laten zien waarom en Klaasen speelt al het hele seizoen elke wedstrijd in de Bundesliga zonder in de voorselectie te komen.
0 0
4EVERAJAX
Koeman snapt niet zo goed, Veltman speelde redelijke wedstrijden op Europees top niveau...volgens mij ben je dan wel klaar. Maar Koeman vind m evengoed te slecht.
0 0
Kokakola
Alsof die houthakker van PSV beter is dan Veltman, Ronald kletst maar wat
0 0
Simpelishetmoeilijkst
Justin komt wel weer in aanmerking na zijn transfer naar PEC. Nog een jaartje of teee, Justin!
1 -1
Aad82
WTF, zit Ruud Vormer bij de selectie?
1 0
Harrie Nak
Ouch, die kan Justin in z'n zak steken.
0 0
Vierendertigste
Is die Dumpfries dan wel "zo ver"??
1 0
Aad82
Wat? Veltman is nog niet zo ver? Koeman is en blijft een behoudende kut coach zonder visie.
1 -3
geDaante
Zoveel keus is er eigenlijk niet op het middenveld. De Roon en Strootman zouden eigenlijk geen opties mogen zijn.

Frenkie, Van de Beek, Pröpper en Wijnaldum zijn de enigen die Nederlands Elftal waardig zijn.
4 -3
AFCAsphere
De Roon doet het uitstekend bij Atalanta en verdiend gewoon een kans in Oranje. Dat hij volgens jou niet in het ideaalplaatje van een Oranje-speler past, doet er niets aan af dat hij wel degelijk mee kan op het niveau. Kan ook niet anders als je ziet hoe belangrijk zijn aandeel is geweest in het behalen van de derde plek in de Serie A.
3 0
EuforischeRealist
Je ziet toch zelf ook wel dat Atalanta een compleet ander type voetbal speelt dan het Nederlands elftal doorgaans doet of wil doen?

Dus passen bij het een wil niet zeggen dat je ook de beste optie bent bij de ander.
1 -1
geDaante
Daar hoef ik niets aan toe te voegen.
1 -1
AFCAsphere
First off: Atalanta speelt het meest verzorgde voetbal van alle Italiaanse clubs. Heeft de meeste doelpunten in de Serie A gescoord en werd terecht derde. Ten tweede: wat heeft het verschil in speelstijlen te maken met het zogenaamd tekort komen van de Roon? Helemaal niets. De Roon laat bij Atalanta zien prima te kunnen voetballen en ik zie niet in waarom hij dat bij Oranje niet zou kunnen laten zien.

Dat iemand niet uit de jeugdopleiding van Ajax komt en niet bij een topclub speelt betekend niet per definitie dat diegene er geen klote van kan. Marten is niet de meest sierlijke voetballer, maar als je hem bij zijn club ziet spelen dan kan hij echt wel mee op het niveau van Oranje. Het Nederlandse elftal is na één jaar langzamerhand terug op het gebruikelijke niveau gekomen en mensen doen nu al alsof je alleen een uitnodiging verdiend als je net zo goed kan ballen als Frenkie. Houd alsjeblieft op hoor.
2 -1
EuforischeRealist
Kan je leuk gaan doen met je first off en ten tweede maar het slaat nergens op wat je zegt.

Ajax speelt verzorgd voetbal, het Nederlands elftal speelt verzorgd voetbal, Man. City speelt verzorgd voetbal, Liverpool speelt voetbal met gigantische pressie. Atalanta mag dan misschien in jouw ogen het meest verzorgde voetbal van Italië spelen maar als iemand die niet opviel bij Sparta, Heerenveen en Middlesbrough daar een van de belangrijkste spelers is dan kun je dat NIET 1 op 1 vergelijken.

Als je niet snapt dat het verschil in speelstijl een direct verband heeft met de sterke en zwakke punten van een speler dan heb je er weinig verstand van. Blind zou bijv. nooit in het huidige Liverpool kunnen spelen omdat hij de absolute snelheid mist. De Roon heeft andere kwaliteiten, maar aangezien je met Wijnaldum al een loper op je middenveld hebt staan moet je daar als NL elftal niet nog een tweede van opstellen.

Dat heeft overigens niks met het niveau van Frenkie de Jong te maken, maar met het zoeken van spelers die complementair aan elkaar zijn.
0 -1
AFCAsphere
Ben je op je fragiele teentjes getrapt of zo? Wauw. Wat een frustratie maak ik op uit deze comment.

Marten is niet de beste speler van Atalanta, dat heb ik ook nooit gezegd. Lezen is dus inderdaad niet je sterkste vak. Ik zei dat hij prima mee kan in de speelstijl van Atalanta en het niveau waar zij op spelen, wat veel hoger is dan bijvoorbeeld de Eredivisie. Daarnaast beweer jij dus dat een speler door de jaren heen niet kan groeien? Hij viel niet op bij Sparta, Heerenveen en Middlesbrough, dus dat betekend per definitie dat hij niet beter kan worden als speler? Wat een onzin zeg :’)

Het Nederlands elftal speelt overigens totaal niet hetzelfde soort voetbal als Ajax of Man City, daar is Koeman ook niet het type coach voor. Atalanta komt wel enigszins in de buurt van het spel dat Ajax speelt. Maar op basis van deze kromgetrokken opmerking zou de Roon dus niet bij Oranje passen? Hij speelt bij Atalanta offensiever voetbal dan bij Oranje hoor haha.

Blind werd hier constant verweten te sloom te zijn maar daar heb ik heel weinig van gemerkt omdat hij heel sterk is in het kiezen van zijn positie en daardoor makkelijk intercepties maakt. Hij zou Fabinho of Matip gewoon kunnen vervangen, want dat zijn beiden absoluut geen hardlopers.
0 -1
EuforischeRealist
Geen idee wat jij gebruikt maar de enige die begint te roepen over wijsneuzen en fragiele teentjes ben je zelf knul.

Wanneer "prima mee kunnen komen" bij een club die tot dit seizoen nooit om de prijzen meedeed voldoende is om een basisplek in het NL elftal te krijgen dan leg jij de lat duidelijk een stuk lager dan ik.

Ik zeg helemaal nergens dat een speler niet kan groeien, ik vind hem simpelweg geen Oranje-(basis)speler.

Je leest echt slecht he? Ik zeg (en inmiddels al een paar keer) dat het type verzorgd voetbal dat het Nederlands elftal speelt vereist dat je niet met 2 lopers op het middenveld speelt. Je komt dan creativiteit te kort om kansen te creëren.

Dat je Blind prima op het middenveld ziet bij Liverpool bewijst wederom je onkunde. Klopp heeft gewoon letterlijk in een interview aangegeven Blind een prima speler te vinden, maar met compleet andere kwaliteiten dan dat hij voor zijn team zoekt hahahahaha
0 -1
AFCAsphere
Jij noemt mij een kneus en zegt op een gefrustreerd toontje 'kun je leuk doen'. Je kunt nu proberen te doen alsof dat gewoon net niet is gebeurd, maar we weten allebei dat je net even heel nodig je frustraties los moest laten op mij. Kan gebeuren hoor, maar ik vind het zelf vrij zielig dat je iemand op het internet moet uitschelden.

Ik leg de lat niet lager, ik vind nog steeds dat de andere geselecteerde middenvelders de voorkeur moeten krijgen boven Marten, maar ik vind het terecht dat hij een kans krijgt van Koeman. geDaante verweet hem dat hij op allerlei fronten tekort komt en daar was ik het mee oneens. Dat was mijn punt, dat schijn je overigens na bijna twee uur nog steeds niet te begrijpen, maar oké... vervolgens stap jij in deze discussie in en begin je een geïrriteerde toon aan te slaan. Daar heb je alleen jezelf mee hoor, want ik blijf bij mij standpunt.

Je zei dat hij niet opviel bij Sparta en Heerenveen, wat ondertussen alweer jaren geleden is. Voetballers kunnen in die tussentijd flinke stappen maken (wat tot op zekere hoogte ook gebeurd is bij Marten) en dat wilde ik duidelijk maken, aangezien jouw opmerking suggereerde dat dat niet mogelijk is.

Ik lees slecht? Check even je tot nu toe gemaakte reacties op de mijne en probeer dan opnieuw te beweren dat ik degene ben die slecht leest :')
Overigens heb ik nergens gezegd dat je twee lopers op het middenveld moet hebben, dat is echt een discussie die je met een fictief iemand aan het houden bent. Dat is niet de discussie die ik aanging in ieder geval. Mijn punt was en is nog steeds dat Marten gezien zijn huidige niveau en de kwaliteiten die hij heeft laten zien bij Atalanta dit seizoen een kans verdiend bij Oranje. Dat hoeft niet met twee lopers op het middenveld te zijn.

Prima dat Klopp dat vind, maar ik vind Daley echt totaal niet onderdoen voor iemand als Matip. Vind het überhaupt opmerkelijk dat Jurgen voor hem koos in plaats van een verdediger die zich al bewezen heeft bij een grotere club dan S04. Blind zou in ieder geval prima mee kunnen naast of net voor Virgil bij Liverpool. Hij is niet de meest rappe speler, dat klopt zeker, maar hij is positioneel zo sterk. Dat zag je o.a. tegen Real Madrid en Juventus.
0 0
geDaante
Van alle Italiaanse clubs, wil nog steeds niet zeggen dat het in de stijl van Ajax is.

Hij is gewoon een zwakke schakel bij balbezit, dat kan gewoon veel beter ingevuld worden, door Pröpper bijvoorbeeld. Heb je veel meer balvastheid, minder balverlies, beter combinatiespel, een betere opbouw, betere verbinding tussen verdediging en aanval, betere crosspass, etc.

Waarom zou je voor een veel mindere optie gaan?
1 -1
AFCAsphere
In Italië worden ze vergeleken met Ajax omdat ze als een van de weinige clubs aanvallend durven te voetballen zonder dat ze daarbij grote investeringen hoeven te doen. En nu probeer je dus je gelijk te halen door te zeggen dat Atalanta in de details niet hetzelfde speelt als Ajax haha. Oranje speelt ook niet des’ Ajax, maar er spelen genoeg spelers die wel zouden renderen bij onze club. De Roon laat bij een aantrekkelijk spelend Atalanta zien dat hij prima mee kan op hoog niveau, want je wordt niet zomaar derde in de Serie A. Dat werd voor mij bevestigd nadat ik Atalanta meerdere keren heb zien spelen dit seizoen. Daarom verdient hij naar mijn mening een kans in Oranje en gelukkig is Koeman het daarmee eens.

Pröpper zal in balbezit beter zijn dan de Roon, maar je moet niet doen alsof Marten er geen zak van kan en geen kans verdiend want dan lul je dus uit je nek om je gelijk te halen. Lijkt me überhaupt sterk dat jij hem aan het werk hebt gezien in de Serie A.
0 -1
EuforischeRealist
Want jij kan wel naar de Serie A kijken en wij niet?

Goed argument!
0 -1
AFCAsphere
Leren lezen. Niet proberen populair te gaan doen. Ik heb Atalanta uitgebreid gekeken maar jij blijkbaar niet, daar ging het om. Als jij hen (en daarmee dus Marten) niet hebt zien spelen, hoe kan je dan goed over hen oordelen? Juist, dat kan je dus niet.
0 -1
EuforischeRealist
Volgens mij ben je hier zelf de wijsneus knul. Je geeft nergens een normaal antwoord op. Het enige dat je roept is dat anderen (en wie dat dan mag zijn blijft ook een raadsel) roepen dat Atalanta het Ajax van Italië is en dat ze aanvallend voetbal spelen.

Helaas voor jouw verblijf ik 50% van het jaar in Italië en krijg ik behoorlijk veel mee van die competitie. Ook in een ploeg als Atalanta is De Roon bruikbaar vanwege zijn specifieke kwaliteiten, maar die liggen hoofdzakelijk niet op het aanvallende vlak.

Als je, zoals Koeman telkens in zijn interviews aangeeft, wil spelen volgens de Nederlandse school dan kan je niet een middenveld opstellen met Wijnaldum EN De Roon, want dan verzwak je je eigen spelopvattingen.

DAT was de discussie met je leren lezen kneus!
0 -1
AFCAsphere
Het feit dat je me aan het eind nog even wilt wegzetten als kneus brengt mij alleen maar een grote glimlach op mijn gezicht, want ik weet dat je nu als een gek op je toetsenbord hebt lopen slaan uit frustratie. Wat laat jij jezelf kennen zeg :') En dat terwijl ik je eerder nog regelmatig goede opmerking zag maken op AS. Heel erg jammer van je.

Ik geef overigens overal normaal antwoord op en dat doe ik ook netjes, in tegenstelling tot wat jij nu doet. Ik zeg niet dat Atalanta het Ajax van Italië is, dat zeggen ze in Italië zelf. Wederom niet goed van je gelezen m'n beste vrind. Wat ik zelf heb gezien is dat Atalanta redelijk verzorgd en offensief voetbal speelt. De Roon kan daar probleemloos in mee, dus al die verwijten dat hij niet mee zou kunnen in het niveau bij Oranje vind ik vrij onzinnig, ongeacht het verschil in speelstijlen tussen Oranje en Ajax/Atalanta, want Oranje speelt veel minder aanvallend, dus is er minder risico voor de Roon.

Helaas voor mij? Haha kerel, wat maakt mij het uit dat jij in Italië verblijft voor de helft van het jaar. Daar zou ik je alleen maar mee willen feliciteren, want het is een mooi land. Jij voelt je aangevallen door mij omdat je denkt dat ik zo nodig jou je ongelijk wil bewijzen, maar ik probeer gewoon objectief te blijven en aan te geven dat ik het terecht vind dat de Roon een kans krijgt in Oranje. Atalanta zijn belangrijkste spelers in het aanvallende gedeelte zijn o.a. Papu Gomez, Ilicic en Zapata. Ik denk zelfs dat Hateboer zich als opkomende back meer bemoeit met de aanval dan de Roon, but that's besides the point... sorry dat het in het Engels moet ;-) Mijn punt was dat Marten op zijn positie gewoon probleemloos mee kan in een offensief spelend Atalanta, dus waarom zou dan niet bij Oranje - waar een veel minder aanvallende speelstijl word gehanteerd - kunnen renderen?

De combinatie de Roon én Wijnaldum zou ook niet mijn eerste keuze zijn, maar dat heb ik ook helemaal niet voorgesteld. Mijn punt was dat Marten wel degelijk een goede rol kan vervullen op het middenveld bij Oranje.
0 0
Aad82
en Hakim Ziyech, ohhh, wacht!

Pröpper ook een zwaar bagger seizoen gedraaid bij Brighton. Is ook traag.

Daley is een zeer goede optie voor op het middenveld!
0 0
Mazraoui
De Roon eerder dan Pröpper
2 -4
geDaante
Houd op ;), meen je dat werkelijk? De Roon kan niet voetballen, Pröpper is de ideale spelverdeler/opbouwer/voetballende 6 net iets achter Frenkie.

Niks geleerd van Bosz en Ten Hag om een voetballende 6 en 8 te gebruiken, in plaats van een breker?
1 -3
AFCAsphere
De Roon kan niet voetballen? Heb je Atalanta wel eens zien spelen? Durven het ook gewoon om als één van de weinige Italiaanse clubs aanvallend voetbal te spelen en Marten zou daar volgens jou niet in mee kunnen gaan? Dan kan je beter niets zeggen als je niet weet waar je het over hebt.
0 0
geDaante
Nee, kan aan de bal niet voetballen nee, relatief uiteraard. Het opbouwen, spelmaken, combineren, onder druk uit voetballen gaat veel moeizamer met hem. Hij draait moeilijk, hij beweegt wat moeilijk, handelt te traagjes, was ook gewoon een zwakke schakel in de potten van Nederland. Pakt weleens een balletje af, maar dat hoor je als collectief te doen.

Je wil dat Nederland speelt zoals Ajax, niet als Atalanta.
0 -1
AFCAsphere
Haha, jij verwacht dat Koeman Oranje laat spelen als Ajax? Dan zal ik je alvast uit je droom halen, dat gaat niet gebeuren. En als je Atalanta hebt zien spelen, wat je dus duidelijk niet hebt gezien, dan zou je weten dat ze daar ook aanvallend voetbal hanteren. Misschien niet in de details hetzelfde, maar er zijn veel overeenkomsten. Als de Roon daarin mee kan, waarom zou hij dat bij een veel minder offensief Oranje niet kunnen? Jij noemt nu zijn zwakke punten om je eigen mening te onderbouwen maar je durft zijn sterke punten niet te noemen, dat zegt al genoeg.
0 0