Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Pérez lijkt transfer Ødegaard naar Ajax uit te sluiten

GinoHaverkamp, 28-05-2019 om 08:45, 17926 views, Onda Cero |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Het lijkt erop dat de toekomst van Martin Ødegaard niet bij Ajax ligt. In gesprek met Onda Cero geeft Florentino Pérez, voorzitter van Real Madrid, aan dat de club voldoende perspectief ziet in een toekomst van de Noor bij de Madrilenen.

'Martin Ødegaard is een voetballer in ontwikkeling. Hij is dit seizoen een van de beste voetballers van de Nederlandse competitie. Binnen twee of drie jaar zal hij een van de grote sterren van Real Madrid zijn', aldus Pérez bij het Spaanse medium. 

De bewindsman lijkt hiermee te sturen op een langer verblijf van Ødegaard in Madrid. Een verhuur aan Ajax is echter ook nog een optie, omdat de middenvelder daarna terug kan keren naar Real Madrid. Met deze uitspraken lijkt een definitieve verkoop van de Noor aan Ajax in ieder geval uitgesloten, ook al is dit niet letterlijk gezegd.

Ødegaard speelt nu nog op huurbasis bij Vitesse en maakt daar een goede indruk, waardoor Ajax interesse heeft in de twintiger. De speler gaat in de zomer eerst met zijn eigen club praten, alvorens er een definitieve beslissing over zijn nabije toekomst gemaakt wordt.

Bestel nu een product uit de nieuwe trainingscollectie van Ajax!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
aka
Perez is een eikel
1 0
AFCAsphere
Lijkt mij niet de bedoeling dat we toekomstige stervoetballers gaan opleiden voor een club die al geld genoeg heeft. De enige interessante optie is als je hem kan overnemen voor maximaal 20 miljoen, zonder een terugkoop clausule, maar die kans acht ik klein.

Heeft iemand nog andere reële opties in gedachten, spelers die Ziyech kunnen vervangen?
0 0
AFCAjax
gewoon kopen voor max 20 miljoen met een terugkoopclausule voor real van 60 a 70 miljoen. kunnen ze em eventueel als koopje terughalen.
0 0
Mokum_32
Dani Olmo lijkt mij een goed alternatief
0 0
Simon1
Als Real Madrid echt zo blij met hem is, nemen ze hem op in de selectie. Als ze hem weer willen verhuren, dan is dit niks meer dan onderhandelingstactiek.
0 0
Dennis1964
Huren is het beste voor beide partijen. We moeten geen koopclub worden. Er moet altijd ruimte zijn voor toptalenten.
1 -5
Godenzoon24
Als dat al zo zou zijn. Dan loopt hij ze gehuurd toch net zo goed in de weg!
0 0
Simon1
Gelukkig hebben we Overmars als TD in plaats van Dennis1964.
1 0
trainer
jij snapt het niet.
1 -1
Bensco
we moeten al helemaal geen opleidingsclub voor Barcelona of Real Madrid gaan worden. Dan zul je nooit een serieuze kampioenskandidaat worden. Huren levert ons nauwelijks wat op en staat onze eigen talenten in de weg.
2 -1
Ajaccus
Ook als je huurt haal je een speler met unieke kwaliteiten waarmee je aspecten van je huidige speelwijzen behoudt.
Dat moet dan wel voor een langere termijn zijn.
Ik zie bij Ajax en ook elders op dit moment geen talent met de specifieke kwaliteiten van Odegaard.
Ja, Zyech behouden, maar dat lijkt geen optie.
0 0
MosesD
Je betaalt wel een deel van het hoge salaris en over 1 o 2 jaar loopt hier als betere voerballer de deur uit, wie profiteert daar dan het meeste van?
En als je hem huurt, dan blokkeert hij de eigen talenten plotseling niet?
1 0
Ajaccus
Het gaat erom of de eigen talenten ook de dynamiek en de beweging kunnen creëren die nu zo belangrijk zijn rond de zestien. Dat is de essentie van het huidige succesvolle offensieve voetbal. Vooral die laatste pass, het passeren van een tegenstander en een schot van afstand dat Ziyech heeft zie je ook bij Odegaard. Speelstijl en automatismen blijven daardoor ook voor een deel bewaard. Ik vind dat heel wat waard.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Niks is zo onzeker als het voetbal
0 0
Joseph
Zou toch heel vreemd zijn als hij zou zeggen dat hij in de uitverkoop gaat.

Huren zou een optie zijn wat mij betreft, maar dan wel voor 3 jaar. Beste optie is gewoon kopen, terugkoopregeling is ook prima, maar dan praten we wel over Frenkie bedragen..
1 -1
atalantanio
Deze jongen stond op Marc zijn lijstje maar die kijkt inmiddels al naar heel andere spelers, dat kan niet anders. Odegaard was leuk geweest voor 10-15 mln. Real lijkt te denken dat hij 30 mln. waard is, of meer. Dat gaan ze nooit voor hem krijgen. Dus die zal de komende jaren verhuurd worden aan allerlei clubs. Van Ginkel II.
1 0
Simon1
Je doet hem wel tekort om hem als Van Ginkel II te bestempelen. Odegaard heeft veel meer techniek dan Van Ginkel.
0 -1
trodat4030
Gaat niet om de voetbalkwaliteiten, maar om bij een topclub onder contract te staan waar je nog lang niet aan toe bent en dus enkel een paar jaar verhuur tegemoet kunt zien.

Net als v Ginkel.....
1 0
Simon1
Mee eens.
0 0
MosesD
Doorschakelen dus. Als hij verhuurd of verkocht gaat worden dan is het aan een club in een betere competitie. Vergeet niet dat Odegaard alweer 2.5 jaar in de Eredivisie speelt. Laat de scouting zijn werk doen. Ik zou wel alvast Hagi halen. Groot talent ook kan op alle posities voorin, ook als 10. Groot voordeel: betaalbaar, hij en zijn vader willen graag. En als Babel voor een redelijk salaris wil komen, zou ik daar ook voor gaan (als vervanger van Labyad).
0 -2
talent020
is gewoon een tactische zet om de prijs nog wat op te drijven, Zidane bijv ziet het niet zo in Odegaard zitten dus bij een goed bod zal Real zeker luisteren,
2 0
Schip
Denk dat hij het zeker wel in Odegaard ziet zitten. Hij heeft zijn ogen niet in zijn zak zitten.

Maar hij weet ook dat hij moet presteren en niet kan bouwen. En presteren op topniveau. En daar is Odegaard nog lang niet. Heeft hij minstens twee seizoenen Europees niveau voor nodig. De Ligt, De Jong, Ziyech zijn veel verder dan Odegaard. En die hebben ook een paar jaar moeten buffelen om zo te kunnen spelen, op Frenkie na dan. Maar ik heb Odegaard geen Modric of Griezman zien neutraliseren. Als hij reëel is, ziet hij dat. En anders heb je niets aan een speler die het hoog in de bol heeft.
0 0
wendoo9
Hij draait wel bij die Perez, zit nog steeds met die vernedering in zijn maag !!
4 0
Robeerke
Of het is een tactiek om een hoog transferbedrag te vragen
3 0
Ajaccus
Ik denk niet dat Odegaard 2 of 3 jaar gaat wachten op een kans.
De vraag is of hij echt naar Ajax wil of niet.
Hij heeft van dichtbij gezien dat je bij Ajax de laatste stap naar de Europese top kan maken.
3 0
Schip
Eens met dat laatste. En anders gaat Odegaard maar lekker jaarlijks afwachten aan welke club hij nu weer verhuurd gaat worden.

En dan nog vergeet hij dat hij niet alleen goed moet zijn, maar wereldtop, wil je bij Real spelen. Hij is geen Spanjaard, dus moet je iets extra's hebben boven alle andere creatieve middenvelders. Op dat niveau gaat hij niet komen met huurbeurten.
1 0
Schwalbino
Allemaal bs. Real is de club van de grote namen en dat is Odegaard niet.
2 0
PeterVKV
Kopen voor 20 met terugkoop clausule op 40 over 2/3 jaar. Verdient Ajax ook nog aan zijn ontwikkeling en voor een Real is dat redelijk goedkoop als hij dan top is. Lijkt me een logische oplossing.
1 -2
AFCAsphere
Dan verdien je - op eventueel sportief succes na - toch bijna niets aan hem? Want je bent in die jaren ook nog een flinke som salaris aan hem kwijt, aangezien hij echt niet zoveel geld gaat inleveren t.o.v. wat hij verdiend bij Real Madrid.
0 0
Simon1
Waarom zou je hem voor 20 miljoen willen kopen om over 2/3 jaar voor 40 miljoen te verkopen? Kijk eens naar hoe spelers zich ontwikkelingen bij Ajax.
1 0
mistermiyagi
Duurt te lang..
Wacht al een tijdje..
En door.

Sowieso is dit onzin wat Perez zegt, bij Real Madrid speel je als topspeler nog steeds niet in de basis. (Isco, Bale, Asensio ect) staan er geregeld naast..

De meeste topspelers bij Real hebben al een grootse carrière gehad bij Bayern, Tottenham, ect..
Vaak zijn ze ook al halverwege de 20 voor ze de overstap naar de absolute top maken. (Dit jaar viel het tegen, het blijft de club met de meeste prijzen)
1 0
Ajaxadept
Gelijk doorschakelen naar de volgende op het lijstje. Zo bijzonder is deze speler ook niet om daar lang mee te blijven praten. Graag of niet, nee dus, de volgende die wel graag naar Ajax wil!!
2 -2
PJSM
Zo snel mogelijk halen deze jongen.
1 -5
Harrie Nak
Lees nog eens.
5 0
Mikee
Alle vertrouwen in Marc dat hij een briljant plan de campagne heeft. Huren zal hij echt niet aan beginnen, dat kost 'm veel te veel en levert niets op.
1 0
ajaxxcied4life
Ze moeten verkopen om nieuwe spelers te halen dus ik hecht niet al te veel waarde aan deze woorden van Perez.
2 -1
GvanderK
Ajax is echt niet alleen maar bezig met Ødegaard, hoewel hij welkom is. Genoeg ander keus lijkt me.
2 0
Eastwood
Nou, doorschakelen dan maar. Er lopen er wel meer rond die op die plek kunnen spelen.
3 -1
ST
Next...
5 -2
AJAIXIXIXI
Niet beginnen aan die verhuur/terugkoop rotzooi. We gaan niet opleiden voor de club die we dit seizoen huilend in Madrid hebben achtergelaten.
6 0
ram
Ja, niet meer dan logisch vanuit perspectief van Real.

Normaal ben ik geen voorstander van huren maar als het voor 2 of 3 seizoenen zou kunnen... Maar dat zie ik Real ook niet doen.

Dus dan maar verder kijken.
3 0