Van Dijk: 'Mike deed het heel goed destijds'

BartVeenstra, 25-05-2019 om 15:20, 6989 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Het lijkt erop dat Virgil van Dijk jaren geleden best de overstap naar Ajax had willen maken. Als speler van FC Groningen had Ajax destijds belangstelling voor de verdediger, maar uiteindelijk kozen de Amsterdammers voor Mike van der Hoorn, die toen speelde bij FC Utrecht.

Van Dijk kon die keuze van Ajax destijds wel begrijpen, zo zegt hij tegenover het Algemeen Dagblad. 'Misschien hadden ze toen wel gelijk. Misschien moest het zo zijn dat ze het niet met mij aandurfde. Ik wilde als jonge speler uiteindelijk de stap maken naar de topteams in Nederland, maar dat gebeurde niet.'

Ajax koos zoals gezegd voor Van der Hoorn en dat begrijpt Van Dijk wel. 'Mike deed het heel goed destijds. Het is makkelijk om nu te zeggen: "Wat als..?'" Die dingen gebeuren gewoon in het voetbal.' Sindsdien speelde Van Dijk voor Celtic, Southampton en Liverpool. Van der Hoorn is nu aanvoerder van Swansea City.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Tinus
Helemaal geen uitgekauwd onderwerp dit....
0 0
ram
Ja, Mike was best goed bij Utrecht maar iedereen met een beetje voetbalverstand zag toen écht al dat Van Dijk beter was en beter bij Ajax zou passen. Maar goed...
3 0
Ferd
En toch, Van Dijk had toen niet bij Ajax geslaagd. Die heeft de tijd bij Celtic en Southhampton echt nodig gehad om zich te ontwikkelen. Bij Ajax had hij veel sneller afgeserveerd geweest.
0 0
ram
Dat kun je onmogelijk zeggen. Misschien has hij zich bij ons wel sneller ontwikkelt en was hij daarna direct naar de wereldtop gegaan. Of hij was mislukt en bij De Graafschap terecht gekomen. Dat laatste ligt minder voor de hand maar toch; je weet het niet.
0 0
ajtw
Van Dijk zegt hier gewoon heel redelijke dingen. Hij begrijpt ook wel dat vroeger dingen anders waren dan nu. Niemand heeft een glazen bol.
1 -2
Luie
kan altijd nog hoor Virgil
1 0