'Reiziger als trainer in beeld bij Middlesbrough'

BartVeenstra, 22-05-2019 om 14:15, 5300 views, The Northern Echo |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Michael Reiziger zou volgens The Northern Echo op een lijstje staan bij Middlesbrough. De club uit de Championship is op zoek naar een opvolger van de onlangs vertrokken manager Tony Pulis en zou daar naar verluidt de tijd voor nemen.

Een van de mogelijke opvolgers van Pulis zou Reiziger zijn, zo meldt het Engelse medium. De oefenmeester kwam als speler al uit voor de Engelse club. Reiziger is twee seizoenen trainer geweest van Jong Ajax en zal - volgens De Telegraaf - in het komende seizoen in principe assistent-trainer zijn van hoofdtrainer Erik ten Hag.

Naast Reiziger noemt The Northern Echo nog enkele namen die Pulis zouden kunnen opvolgen. Zo wordt Aitor Karanka, die eerder al coach was van Boro, genoemd. Hij zou al hebben aangegeven dat hij openstaat voor een terugkeer naar Middlesbrough. Andere namen die worden genoemd zijn voormalig Brighton & Hove Albion-manager Chris Hughton en voormalig Boro-aanvoerder Nigel Pearson.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Tscheu
Bye!
0 0
stopperspil
Schreuder had al bv Twente getraind en ervaring opgedaan als assistent vd trainer vh jaar in Duitsland. TenHag moet het doen met Poulsen zonder ervaring, Reiziger, Winter en Witschge. Een eredivisietrainer met ervaring (van bv Emmen) als assistent voegt wellicht echt iets toe.
1 -1
RedFeather
Precies.
De rol van Schreuder was groot. Zo'n gast wordt serieus genomen door Ziyech, die ook inhoudelijk een hoge pet van hem op had.
Maar zo'n Reiziger of Winter of Poulsen. Het is te veel van hetzelfde.
Van de week zei ik nog dat zo'n Henk de Jong bij wijze nog meer zou toevoegen dan Reiziger, krijgt ook snel respect, Ziyech die z'n shirtje gaf toont dat wel.
0 0
geDaante
Ik denk dat je dat allemaal niet moet overschatten. Ten Hag bepaalt, en de assistent trainer doet vooral de trainingen leiden, en het meest belangrijk is dat ie goed in de groep ligt en bijdraagt aan de teamgeest.

Ten Hag deed het dit seizoen ook met Winter (volgens mij geen enkele bijdrage ;)), en Schreuder, die niet lang geleden (bij Twente) Frank de Boer balletjes breed voetbal speelde.

Het maakt pas verschil als de assistent werkelijk veel van positie- en combinatiespel snapt, meer als de hoofdcoach nog, en daarin dus kan bijdragen met kennis en tips, en eventueel vernieuwende trainingsvarianten.

Zo'n Poulsen is met name voor het mentale erbij gehaald vermoed ik, wat moet ie anders toevoegen? Vreemde toevoeging, die gaat Ajax echt niet helpen beter onder druk uit te voetballen, want dat zou prioriteit moeten hebben.
3 -1
Ozymandias
"Vreemde toevoeging, die gaat Ajax echt niet helpen beter onder druk uit te voetballen, want dat zou prioriteit moeten hebben."

Hoe weet je dat? De manier waarop Poulsen als voetballer speelde zegt mij helemaal niets over waar zijn kwaliteiten als trainer liggen. Of ben je Peter Bosz (die Ajax prachtig voetbal liet spelen) nu al vergeten?
3 -3
geDaante
Ja? Jij ziet Poulsen alle ins en outs weten van het korte en vlotte combinatiespel? Van het verfijnde korte spel, driehoekjes, etc?

Ik geloof er niks van, daarom wordt Reiziger er ook bijgehaald voor wat extra tactische en technische inhoud, denk ik. Overmars heeft meermaals aangegeven de laatste tijd dat bereidheid er alles uit te halen als speler en dus mentaliteit voor hem een van de allerbelangrijkste dingen zijn. Dan past het erbij halen van bikkelaar Poulsen in dat plaatje.
1 0
Ozymandias
Nee, ik zou dat nooit beweren omdat ik dat niet kan weten. Net zoals jij niet kan weten dat hij dat niet kan. Bosz is als trainer ook totaal anders dan hij als speler was.
0 0
Adios
Schreuder is nu gewild als hoofdcoach bij Hoffenheim. Dat word je niet als je geen invloedrijke assistent was geweest daar.
2 0
geDaante
De samenwerking beviel hen blijkbaar goed, en hij heeft daar in korte tijd blijkbaar heel veel geleerd.

Maar visie is nog veel belangrijker; zelf tot een idee/speelwijze/spelopvatting komen. En dat kan een beginner meer hebben dan een ervaren rot.
1 0