Steeds minder politie op de been bij Ajax

FinnDekker, 21-05-2019 om 12:40, 4432 views, AT5 |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De gemeente van Amsterdam wil minder politie inzetten tijdens wedstrijden van Ajax. Dit was de afgelopen seizoenen al het geval, maar men denkt dat er nog minder politie nodig is om de veiligheid te waarborgen.

Het idee is om gericht te kijken naar de mate van risico en daar een bepaald aantal politie-uren aan te koppelen. 'Wij hanteren een werkwijze waarin afhankelijk van het risicoprofiel maatregelen worden ingezet', citeert AT5 burgemeester Femke Halsema. 

Hoe kleiner het risico van de wedstrijd, des te minder politie er nodig is. Of een duel de stempel 'risico' krijgt, wordt vooraf bepaald. 

Bestel nu een product uit de nieuwe trainingscollectie van Ajax!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Hagmag
1 agent kan het waterkanon besturen en nr 2 zit er naast om op de knop te drukken. De spierballentaal van hare majesteit, onze linkse kapitalistische burgermevrouw van Amsterdam Fem Fatale Hadikmaar klopt.
1 0
Vertonghen
Dit is echt gelul van halsema...
Sinds de winter (begon me echt op te vallen v.a. circa madrid thuis) leek er bij iedere wedstrijd wel een leger te staan.
Zowel bij de europacup wedstrijden als kleinere ploegjes was dit het geval...
Begon me er ook steeds meer aan te irriteren, het is ook allemaal echt in the face aanwezigheid & tegen het provoceren aan.

Wanneer ik bij het stadion aankom en ik zie overdreven veel politie of merk dat ze ons een beetje bang willen maken krijg ik spontaan last van een allergische reactie.
Naar mijn idee werkt dit juist averechts, houd een beetje een gezonde afstand en houd je stil tenzij er rottigheid ontstaat.

Wanneer gaat het nu mis rond ons stadion (op de laatste weekjes na)?
Voor mij voelt het echt als linkse bangmakerij, spierballen vertoon van de overheid.
Totaal onnodig!
3 0
MPAjax
lol na het me incident kan ze niks meer goed doen, dat moet nog steeds worden hersteld want dat was wel extreem natuurlijk
1 0
Lazell
Wat was nou precies de rol van Halsema hierin? Kan me niet voorstellen dat zij heeft gezegd: als ze een fakkel aansteken, blus die maar met een waterkanon. Dat waren toch echt de autoriteiten ter plaatsen of een of andere politiechef.
0 -2
Tecmessa
#HalsemaOut
2 -2
trodat4030
Ja, nu komen ze te paard of per waterkanon.......

(Sorry, kon t niet laten :p)
7 0