'Ik lachte om een goede indruk te maken'

GinoHaverkamp, 21-05-2019 om 12:25, 8439 views, ESPN |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Met negentien goals afgelopen seizoen in de Keuken Kampioen Divisie mag Danilo Pereira spreken van een persoonlijk topseizoen. Zijn start in Amsterdam was echter niet al te makkelijk, zo erkent hij in gesprek met het Braziliaanse ESPN.

De Braziliaan kwam in de zomer van 2017 over van Santos en kende aanvankelijk problemen met aanpassen aan de taal en cultuur. Hij sprak alleen Portugees en geen woordje Engels of Nederlands. 'De eerste training was lastig, want ik sprak geen Engels', legt hij uit. 'Ik kon mezelf niet eens voorstellen. Ik lachte gewoon maar om een goede indruk te maken.' 

Hoe anders is dat nu. 'Ik kreeg samen met David Neres twee keer per dag les in Engels. Dat maakte mijn leven wel wat makkelijker. Ik spreek nu zelfs een beetje Nederlands, al is dat nog erg lastig.'

Met Neres, zijn landgenoot, kan Pereira goed opschieten. Door de jaren heen zijn de twee zelf vrienden met elkaar geworden. 'Hij helpt me vaak en we praten altijd. Hij zag dat ik het in het begin moeilijk had en bracht mij steun', vertelt hij over de buitenspeler van Ajax 1.

Bestel nu een product uit de nieuwe trainingscollectie van Ajax!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ozymandias
Danilo maakte in de paar wedstrijden waarin hij in een David Villa achtige manier op linksbuiten speelde een goede indruk maken. Traoré heeft als spits duidelijk meer potentieel maar ik zou Danilo (als linksbuiten) nog zeker niet afschrijven. Hij blinkt nergens echt in uit maar heeft voor zijn leeftijd alle aspecten van het spel als aanvaller redelijk tot goed onder de knie. Hopelijk heeft hij volgend seizoen op links een vaste basisplaats bij Jong Ajax.
2 0
AFCA14JC
Wat zijn volgens jullie de grootste talenten voor komend seizoen? Lang, Traoré, Pereira, Bandé (moet zich bij Ajax nog bewijzen), Schuurs?

Kühn, Victor Jensen en Gravenberch, Thethani en Solomons moeten nog veel stappen maken.
0 -2
MosesD
Solomons en gaat het niet worden en Bandé is een tamelijk dure miskoop, vermoed ik......
Thetani heb ik ooit op Terborg heel goed zien spelen. Werd speler van het toernooi. Maar de laatste stap is de moeilijkste. Toch kan hij wel voetballen. Twijfelgeval vooralnog, maar komend seizoen zeker niet bij selectie Ajax1.
Lang (als middenvelder) , Traore en Danilo komen bij het eerste, vermoed ik. Kühn en Gravenberch komen er hopelijk regelmatig bij.
0 -1
Aspers73
Alleen Lang en Traore gaan het redden denk ik.
0 -2
DeMeervanweleer
Gravenberch gaat het op basis van zijn pure talent wel redden denk ik. Moet alleen nog wakker worden.
2 0
afcamuc
Ik denk uit het rijtje dat je noemt Traoré en Lang. Voor Pereira zou een verhuur misschien goed zijn, heeft nu toch echt de leeftijd (20) dat hij minuten op het hoogste niveau moet maken en bij Ajax zie ik dat niet lukken komend seizoen. Naar Bandé ben ik erg benieuwd, vond hem in de voorbereiding van afgelopen seizoen een hele teleurstellende indruk maken, maar misschien heeft hij gewoon wat tijd nodig aan te passen. Voor de rest kunnen we hopelijk komend seizoen ook weer van Jong Ajax genieten als er goed doorgeselecteerd word, persoonlijk hoop ik dat Van Bladeren, Solomons, Bakboord, Cerny, Nunnely en Tethani verkocht worden, waarbij ik Jensen en Kühn het voordeel van de twijfel zou geven, ookal hebben ze beiden weimig indruk gemaakt. Voor de rest lopen, als ik het goed heb Kemper en Bijleveld uit hun contract en heeft Pasquali al een nieuwe club gevonden. Daardoor krijgen we hopelijk komend seizoen wat vers bloed in Jong Ajax met bijvoorbeeld de gebroeders Timber, Llansana, Dest, Taylor, Brobbey, Salah Edinne en Ünüvar die komende maand 16 wordt.
2 0
Vlieske
Victor Jensen, thethani en Solomons hebben nog maar 1 stap nodig. Die richting vliegveld
1 -1
MennoJerry
Als ik dit interview zo lees spreekt ie prima Nederlands..
5 0
behangdelul
Doet Wamberto niet meer aan begeleiding?
0 0