'Ajax krijgt tien miljoen van tv-geld Eredivisie'

FinnDekker, 21-05-2019 om 09:55, 14671 views, VI |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voetbal International verwacht dat Ajax ruim tien miljoen euro van het totale bedrag aan tv-gelden opstrijkt komend seizoen. In totaal verdelen de achttien clubs een bedrag van rond de tachtig miljoen euro. De Amsterdammers kunnen naar verluidt rekenen op bijna dertien procent van die pot.

'De basis van de tv-geldenranglijst wordt gevormd door de eindstanden van de afgelopen tien jaar in Eredivisie', begint men met het uitleggen van de berekening. 'De kampioen van een seizoen krijgt achttien punten toegekend voor op de tv-geldenranglijst, dit aantal loopt trapsgewijs terug per één punt. (...) Om recente prestaties belangrijker te maken wordt er op de ranglijst van de tv-gelden met een factor gewerkt. Voor het meest recente seizoen (2018/19) geldt een factor van tien.'

Ajax krijgt voor het afgelopen seizoen, waarin het kampioen werd, dus 180 punten. In totaal zou Ajax 959 punten hebben verzameld in de afgelopen tien jaar. PSV volgt op de tweede plek met 933 punten met ruim elf procent, waar een bedrag van een kleine negen miljoen euro aan gekoppeld is.

Bestel nu het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Dolberg25
Zonder Ajax zou niemand naar de Eredivisie kijken uit het buitenland, dus vrij logisch dat we het meeste krijgen. Kan me niet voorstellen dat er iemand uit het buitenland vrijwillig voor Feyenoord - Utrecht gaat zitten of PSV - Vitesse.
0 -1
AFCAjax
Al proberen ze ons wel wijs te maken dat er wekelijks 10 miljoen mexicanen klaarzitten om naar pisvee - emmen te gaan zitten kijken.
0 -1
Dolberg25
Kappen ze wel mee volgend jaar. Totaal ongeloofwaardig als Robben terugkeert ;)
0 0
Oliveira
Laat me raden, de kleine clubs vinden dat Ajax een deel of het hele bedrag aan hun moet geven. Zoals ze in het verleden wel vaker hebben gezegd.
1 -1
Wesl
TV-geld zouden ze wat mij betreft gelijk mogen verdelen. 4,4 miljoen per club. Voor Ajax is het momenteel niets. En het zou de Eredivisie veel goeds doen.

Dit zouden de grote clubs de kleine clubs ''cadeau'' kunnen doen, om vervolgens de kwaliteit over de gehele competitie te vergroten. Daarnaast kun je eissen dat kunstgras wordt vervangen.
3 -7
Bky
*hamer en sikkel pakken doet*
1 0
Joodhannus73
Hoeveel inkomsten hadden we vorig seizoen uit de Europacup? 0 Euro. Een dergelijk seizoen kan er eens tussen zitten. We moeten niet denken dat we nu elk jaar in de halve finale van de CL staan. Zeker niet met het gevoerde beleid. Dan zullen we nog meer moeten investeren en onze spelers marktconform (lees: voor het dubbele) moeten verkopen. We kunnen elke Euro gebruiken. En ik wil het liever omdraaien. Doordat Ajax goed presteert in Europa, kunnen andere Nederlandse teams daarvan profiteren. De top van Nederland moet daardoor juist meer krijgen. Daar kijkt iedereen ook naar op TV. Of Heracles 3 of 4 miljoen krijgt, maakt voor de kwaliteit echt niet veel uit. Welke topspeler gaan ze daar dan extra voor halen? Alleen de jaarlijkse indexering is al meer. Maar als Ajax nu eens 20 miljoen in plaats van 10 miljoen krijgt, maakt dat qua kwaliteit weldegelijk uit. Dat kan net een Neres of Nico zijn. Daarnaast moeten de prijzen gewoon ook omhoog. In Nederland betalen wij fans te weinig. Zeker vergeleken met Engeland.
1 -1
JesseMKB33
Heel mooi dat jij niks te zeggen hebt bij Ajax. Zomaar even 6 miljoen per jaar weggooien. Als je kijkt naar de kijkcijfers die elke club oplevert krijgt Ajax op dit moment al veel te weinig. Al die kleine clubjes willen altijd alleen maar profiteren van Ajax.
3 -2
Aad82
Hij heeft een punt, zeker wat dat kunstgras betreft, Ik hoef geen Eredivisie waarin wij al na speelronde 8 kampioen van Nederland zijn.
1 0
RusselWestbrook
Geruststelling voor jou: het is onmogelijk dat een club na 8 speelronden al kampioen is.

Zelfs in het meeste extreme geval (Ajax wint alles, de rest verliest van Ajax en speelt gelijk tegen elkaar) duurt het tot na de winter voordat je een kampioen kunt kronen.
1 0
PJK54
Op zich geen slecht idee zeker het verwijderen van nepgras.
0 0
Capi86
Dus jij vind ook dat wij een club als Ado DH, die de financiële voordelen zo al voor zichzelf hebben verzorgd met die anti-voetbal troep, ook nog even een echte gras mat kado moeten geven zodat zij het vervolgens weer 4 weken niet snoeien (zonder water) voor Ajax op bezoek komt?
Nee. Naast dat dit “mooie gebaar” kant noch wal raakt geeft je dit soort clubs alleen maar het idee dat Ajax een club is waar je tegenaan mag trappen maar intussen wel het handje omhoog kan houden.
0 0
Woodenshoe1
Inderdaad, dat zou dan wel een keiharde voorwaarde moeten zijn.
0 0
Venta
Lees net op Olé (Argentijnse krant) dat Ajax interesse heeft in Agustín Almendra van Boca Juniors. 19 jaar en moet zo'n 20-30 miljoen kosten. De moeite waard om even op Youtube te bekijken, wat een dribbel!
1 -2
Gonzo
Napoli en Spurs zijn al met hem bezig
0 -1
Bocarra
Oud nieuws. Hoe vaak nog herhaald.
0 0
AjaxBaggio
In Engeland krijgen die topclubs 200 mil tv geld.
Toch hadden we gewoon bijna de finale gehaald.

Schrikbarend dat het verschil zo groot kan zijn. Op het veld was dat niet echt zichtbaar.
0 0
glob
Het blijft gewoon 11 tegen 11 hé?
0 0
DirkvanDam
nummer laatst 133 miljoen....
0 0
Oeroeboeroe
verschil tussen slim investeren en dom oppotten
0 0
Rentokill
Wel leuk om even een vergelijking te maken:

Sunderland, de hekkensluiter vorig jaar (#20) kreeg vorig seizoen meer dan 106 miljoen euro
Hoezo scheefgroei? Hoezo oneerlijke concurrentie?
2 -1
BrandjeXL
Die tv gelden zijn zo hoog omdat ze kosten eruit halen. In Nederland willen we allemaal voetbal kijken maar er geen euro eraan uitgeven.
1 -1
Rentokill
Dat speelt mee maar de opbrengsten zijn vooral zo hoog omdat er 55 miljoen mensen wonen. 55 miljoen potentiele premiere league kijkers. Wij hebben er 17 miljoen.
0 -1
vdhaas
Premier league kijken op tv kost je ongeveer 70 euro per maand in engeland
0 0
Rentokill
Ik denk dat het grootste percentage van de uitzendrechten van de rapportages van de BBC komen.
0 0
Ajax-4-ever
Oh is dat het! Vandaar dat wij 5% krijgen t.o.v. de kampioen van Engeland. We hebben immers maar 275k inwoners.
0 -2
Rentokill
Als je het lineair uitrekent vast wel ja. Maar zo werkt het dus niet.
Als er een grotere schare voetbal fans zijn gaat er meer mee spelen. Massahysterie bijvoorbeeld. Of buitenlandse kijkers. Groter land betekend ook dat je afzetmarkt buiten dat land vergroot. Daar ga je met je mooie berekening.
0 0
Ajaxbrl
Het heeft er ook mee te maken met wat er wereldwijd naar de Premier League kijkt, heel de wereld houd van de PL...
2 0
Rentokill
Dit dus!
0 0
PJK54
Wat een "schijntje" hahaha daar zal ook wel weer commentaar opkomen, las net een stukje van Willem Vissers die vindt dat Ajax een deel van de inkomsten maar moet delen met de overige clubs!! Ik heb werkelijk nog nooit zo'n belachelijk idee gehoord en denk dat deze man met spoed opgenomen moet worden.
6 -2
Duif63
Vissers denkt nog steeds volgens het allang achterhaalde oude socialistische gedachtengoed van de Volkskrant. Welkom in de 21e eeuw Willem !
3 -3
Schwalbino
Haha, nu begrijp ik ook waar de rest van je zure commentaren vandaan komt.
0 0
Ozymandias
Van mij mogen de TV inkomsten gelijkwaardiger worden verdeeld MITS daar de conditie aan hangt dat elke club (net als Ajax en Sparta al doen) minstens 10% van hun begroting aan hun jeugdopleiding besteden (en kunstgras in de Eredivisie wordt verboden). Dat is goed voor de kleinere clubs zelf, voor de topclubs én voor het Nederlandse voetbal als geheel.
10 -1
Haagsejahudi
Hier ben ik het volledig mee eens. Mits clubs kunnen bewijzen dat dit geld op een verantwoorde manier wordt geïnvesteerd. Ik denk dat de Belgische positie op de coëfficiëntenlijst een mooi voorbeeld is van het resultaat van creëren van meer weerstand
2 -1
D4nny
Oneens, die play-offs in België worden belangrijker gemaakt dan ze zijn denk ik. België had één superjaar in Europa (12.5 punten) de twee jaren daarna heeft Nederland beter gepresteerd (waarvan één jaar van beide landen dramatisch was met minder als drie punten)

Die play-offs zijn er nu al 10 jaar. Ik weet niet of het daadwerkelijk veel verschil heeft gemaakt. Het enige dat je misschien kan zeggen is dat er in België meer dan één team is die de punten bij elkaar sprokkelt en Nederland is volledig van Ajax afhankelijk.
2 -1
Rentokill
Mee eens. Met dit soort bedragen win je de oorlog niet mee en de kleinere clubs zijn er wel flink mee geholpen.
2 -2