Traoré: 'Hier geleerd om een prof te zijn'

FinnDekker, 21-05-2019 om 08:15, 4982 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Lassina Traoré pikte aan het einde van het seizoen op de valreep nog zijn debuut mee. In de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht viel de talentvolle spits in de blessuretijd in. Bijna scoorde Traoré gelijk zijn eerste goal, maar zijn inzet belandde op de lat. 

'Het was mijn mooiste moment bij Ajax, denk ik. Het is moeilijk uit te leggen wat ik voelde. Het is lastig te omschrijven. Maar het was geweldig', blikt de spits met Ajax TV terug op zijn eerste minuten in Ajax 1. Traoré wist in de tweede helft dat er een grote kans zou zijn op minuten door de ruime voorsprong. 'Ik wist zeker dat ik zou gaan spelen. Ik was wel een beetje nerveus, omdat ik nooit voor zoveel mensen had gespeeld.'

Al met al was het een succesvol eerste halfjaar in Amsterdam. 'Ik heb hier geleerd om een prof te zijn, om een winnaar te zijn. Als je hier niet wint, zie je dat de volgende dag bij iedereen.' Nu is het tijd voor vakantie. Traoré gaat zijn moeder en geboorteland Burkina Faso bezoeken. 'Dat heb ik echt even nodig. Ik ben lang niet bij mijn moeder geweest.'

Bestel nu het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DanielAjax
Dit wordt een hele grote.
0 0
de_pitbull
Haal hem maar snel bij het eerste als 2e of 3e spits en verkoop Dolberg als er een leuk bedrag voor komt. Dan maar een keer niet de jackpot. Dolberg, Sinkgraven en Cerny weg. Prima! Zijn alle 3 niet gemaakt voor topsport.
1 -1
Tyronetjonaloi
Traore heb ik echt vertrouwen in. Hoop dat hij volgend jaar ons allemaal kan verassen en een basisplaats kan claimen. Hoe zit het verder eigenlijk met Kuhn en Pereira? Zitten zij dicht tegen het 1e aan?
0 0
FrankBeton
Nou ik persoonlijk hoop hij ons volgend jaar niét gaat verassen ...
0 0
gi0vanni
Het goed doen in Jong Ajax is geen garantie voor succes. Maar van die Traore verwacht ik het meest. Laten we hopen dat een van de aanvallers van waarde gaat worden voor Ajax 1.
0 0
AFCAMM
Daar gaan we echt nog lol aan beleven als er niets geks gebeurt. En dan staat Brobbey vervolgens op de stoep. Het zouden zomaar mooie jaren kunnen worden.
1 0