'Bosz was in beeld bij Ajax bij ontslag Ten Hag'

GinoHaverkamp, 21-05-2019 om 07:50, 16549 views, Veronica Inside |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Mocht Erik ten Hag het afgelopen najaar zijn ontslagen bij Ajax, dan was Peter Bosz mogelijk in beeld als opvolger. Dat onthult Valentijn Driessen, die dat gerucht 'ergens gehoord heeft', in het programma Veronica Inside. 'Toen zat hij natuurlijk zonder club.'

Dat gerucht is opvallend, aangezien Bosz in juni 2017 Ajax verliet na een conflict met mensen uit de clubleiding en staf, waarvan er nog een aantal bij Ajax zit. Volgens Johan Derksen, tafelgenoot van Driessen bij het programma, is het conflict een grote fout geweest. 'Bosz is een man die perfect bij Ajax paste.' Volgens hem zijn er weinig trainers die hun voetbalverhaal zo goed kunnen vertellen als de huidig trainer van Bayer Leverkusen. 'Ik heb niks met Peter Bosz, maar ik vind het vakmatig echt een vakman.'

Oranje

Bosz was mogelijk dus in beeld als opvolger van Erik ten Hag bij een eventueel ontslag van de trainer. Derksen ziet in de voormalig Ajax-coach, die in 2017 de Europa League-finale bereikte met de Amsterdammers, de ideale opvolger van Ronald Koeman bij het Nederlands Elftal. 'Hij was volgens mij ook een keer in beeld,' voegt Driessen er aan toe. 

Bestel nu het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cupmetgroteoren
Bosz zal best een goede trainer zijn maar ik vind hem niet betrouwbaar. Hij komt op mij ook niet betrouwbaar over. Teveel door geld gedreven en is zo langzamerhand een clubhopper gebleken.
0 0
Kikke
Hoop nog altijd dat hij voor drie jaar komt! Liever dan Ten Hag!
0 -1
Rukboor
Valentijn moet volgens mij even wat anders gaan doen.
Lijkt me beter voor hem.
0 0
Freddy Al
Ik heb horen zeggen dat als Adriaan ontslagen wordt hij weleens vervangen kan worden door Valentijn , zou mooi zijn ;Bassie en Valentijn, Bassie en Valentijn!
0 0
3*stars*3
Voordat ik had geklikt, dacht ik al aan De Telegraaf en ja hoor...Valentijn had het ergens gehoord.
Ja stemmetjes in zijn kop zeker...
0 0
aietos
Met het materiaal dat Bosz tot zijn beschikking had, heeft hij het beter geaan dan Tan Hag.
Tadic en Blind pasten perfect en waren duidelijk een kwaliteits impuls.

Neemt niet weg dat ik ze allebei prima bij Ajax vind passen.
2 -4
Kikke
Naja veel beter kan eigenlijk niet! Maar hoop nog wel een keer op zijn terugkomst!
0 0
AnsB
Als Ten Hag ooit vertrekt is misschien Arne Slot ook een kandidaat-opvolger.
Is in elk geval ook een moderne coach met en duidelijke visie, maar mist nu nog ervaring. Ben wel erg benieuwd hoe hij het gaat doen met AZ nu hij hoofdcoach is.

Maar wie weet ontwikkelt Reiziger zich tot een topcoach, of Poulsen (waar Overmars zo onder de indruk van is). En hoe gaat het verder met Keizer? Al denk ik niet dat Overmars hem snel zal terughalen.
Gelukkig hoeven we ons daar voorlopig helemaal niet druk over te maken als de voortekenen uitkomen en TH blijft. Wat mij betreft nog een jaar of vier, vijf. Hij zorgt voor een op en top topsportklimaat, heeft sterke analyses voor wat Ajax nodig heeft, durft jeugd een kans te geven, kan een groep een lang en zwaar seizoen fit houden en gaat uit van de kwaliteiten van de beschikbare spelers om een team te smeden.
En het lijkt er op dat hij goed kan samenwerken met zijn staf en de clubleiding.
2 0
Web
Over Slot hoor je heel veel goede berichten.
Net wat je zegt, ben heel benieuwd hoe hij het gaat doen, zou misschien verstandig zijn om een ervaren coach naast hem te zetten?
Keizer wou hem graag als assistent.
Zo ver is het niet gekomen.
0 0
Ajax4proud
Peter Bosz deed het jaar bij Ajax behoorlijk goed, vind het nu alleen niet zo relevant meer. Ten Hag doet het nu ook erg goed en heeft tenminste weer prijzen gewonnen. Hij heeft Ajax op de kaart gezet met mooi aanvallend voetbal. Iedereen in Europa is weer lovend over Ajax dat het spel speelt en geschokt dat Ajax er toen in de last minute uitgeschakeld was. Trots!
1 -1
Ajaxxxisdebeste
Ten Hag: de dubbel en 1/2 CL
Bosz: ..... en runner up EL

Beiden zijn goeie trainers, maar Bosz moet nu echt wel wat gaan winnen...
3 -2
geDaante
Iemand met een beetje (voetbal)verstand kijkt door prijzen heen, neemt de situatie en omstandigheden mee. Bosz' uitgangspositie bij Ajax was vele malen slechter bijvoorbeeld.

Uiteindelijk is het knapper wat Bosz heeft geflikt.
3 -7
Freddy Al
Niet eens, Bosz had zeker een goede selectie en een betere Dolberg.
Achterin had je Sanchez en zelfs Frenkie en Matthijs waren beschikbaar.

Bosz heeft het goed gedaan, misschien had hij nu ook ver gekomen in de CL maar om dat nu als zekerheid aan te nemen gaat te ver.
Op 1 punt vind ik Ten Hag wat beter; hij anticipeert beter op de tegenstander .
0 -1
DaNaRWaL
Ik denk dat de kracht dit jaar voornamelijk in de spelersgroep lag. Bosz had het met deze selectie ook uitstekend gedaan, maar je kunt nooit zeggen dat de één het beter deed dan de ander. vooral het vergelijken van een EL en CL of het vergelijken van een jeugdige spelersgroep (2017) die net aan het groeien was met aanstormende talenten en een team (2019) met "ervaren" talenten (Ziyech, Onana, de Ligt, Frenkie, van de Beek) aangevulde met Blind en Tadic, dat is nooit te zeggen.

1 ding is zeker; we zijn nu verder dan 2 jaar geleden en zelfs toen konden we sterke spelers behouden. alleen Klaassen (aanvoerder) en Sanchez (beukende verdediger) gingen toen voor mooie bedragen de deur uit. Als Overmars dat nu ook gaat lukken, dan komen we er wel uit de komende jaren!
0 0
Web
Als jij vind dat Bosz beter heeft gepresteerd, begrijp je er niet veel van
Mag best vinden dat Bosz goed gepresteerd heeft, maar knapper dat Ten Hag
Echt ongelooflijk.
Maar ik kijk bij jou er niet van op
Zelfs Frenkie kwam weinig of niet aan bod bij Bosz, was al 20 jaar.
Met wissels kon Bosz al helemaal niet mee omgaan.
Ten Hag is gewoon veel verder dan Bosz, ik weet zeker dat Bosz heel graag over de schouder mee keek bij Ten Hag, is ook diep onder de indruk van dit Ajax.
2 -2
Ozymandias
Ik vind het veel knapper wat Ten Hag heeft geflinkt. De halve finale halen van de Champions League door het uitschakelen van Real Madrid en Juventus is niet vergelijkbaar aan het halen van de Europa League finale door het uitschakelen van Schalke04 en Lyon. De selectie van Ten Hag was beter maar Bosz had ook gewoon een hele goede selectie met spelers als Klaassen en Sánchez waar hij kampioen me hoorde te worden.
4 0
Joseph
Klaassen en Sanchez, zie waar die nu staan, dat zegt genoeg. kwaliteitverschil is echt gigantisch tussen die 2 teams. Bosz had kwalitatief een team dat hoogstens overeen kwam met het PSV van nu, maar dan met een enorme tactische achterstand. Bosz heeft dat echt om moeten gooien. Wat je bij Ajax zag dit seizoen, is hetzelfde als wat je bij het Nederlands elftal zag: Frenkie (en de Ligt). Ik vind het veel te makkelijk om de prestatie van ten Hag hierin boven die van Bosz te zetten. Valverde wint volgend seizoen ook de Champions League met Frenkie en Messi, gaat er bij mij niet in dat dat daarom een goede trainer is.
0 0
Kokakola
Blijf het nog steeds ongelooflijk vinden dat Feyenoord dat jaar kampioen werd met zo'n non-voetballers elftal. Hele degelijke spelers en dan meer dan 80 punten halen.
0 0
Web
Ach wij kennen hem nu wel eens, Bosz en Jonk staan op eenzame hoogte bij geDaante, kunnen werkelijk niets fout doen
1 -1
Kaito
In Duitsland gaat hij (of wie dan ook behalve de trainer van Bayern) nooit iets winnen. Als trainer moet je in Duitsland niet heel lang werkzaam zijn. Als hij volgende jaar goede seizoen draait dan snel weg daar.
0 0
EricAjax1
Oke Valentijn.
2 0
Hans Kraay Jr.
Ben erg blij met Ten Hag, hoewel ik toen hij aangesteld werd toch ook wel sceptisch was. Zag toen der tijd liever Bosz terug komen.

Ben uiteindelijk blij dat dit niet gebeurd is, vind dat ten Hag het toch beter heeft staan dan Bosz toen der tijd.

Maar wie weet kan Bosz het in de toekomst nog eens proberen.
6 0
Rinus M.
Misschien dat Bosz het ooit weer mag proberen bij Ajax als hij voldoende heeft bijgeleerd maar dan heeft hij nog wel even te gaan.
1 0
Web
Vreselijke onrust stoker die Driessen
Heeft Ten Hag op de wip gestaan?
Was het geen verschrikkelijk jaar,voor zowel Keizer als Ten Hag, met het Nouri drama, wat zo omzettend hard aan kwam bij de spelers en begeleiders.
Je weet nu al dat Ten Hag bij Driessen een moeilijk jaar krijgt, omdat dit jaar evenaren nooit zal lukken.
4 0
Ajaxio
En door .. dit soort bull shit nieuws hebben we geen reet aan.... als, wanneer, misschien, zou het kunnen dat.

Welke speler gaan we nu halen? Kom op Marcie.. snel dat team rond voor volgend seizoen.
1 0
ajax4ever01
Ik denk dat hij nog wel terugkeerd als Ten Hag vertrekt. Logische vervanger ook.
0 0
EuforischeRealist
MOCHT Erik ten Hag....dan was MOGELIJK Peter Bosz...dat GERUCHT...

Driessen heeft z'n sprookjesboeken weer eens opengeslagen. Ten Hag heeft bij de leiding van Ajax nooit serieus onder druk gestaan, dus het is complete onzin te beweren dat Peter Bosz überhaupt in beeld is geweest.
5 0
niquedegraaff
Denk dat hij nog steeds opvolger zal zijn
0 -3
trainerdv
Iedereen is overal altijd in beeld
0 0
Radikaal
Derksen en co worden er ook echt niet beter op, he.
5 0
Subzzee
Deze man heeft ons in de steek gelaten zodra er wat geld rondkwam. Hij was helemaal niet loyaal aan Ajax en won nooit iets. Sorry, ik ben geen fan van Bosz, volgens mij kan hij in Duitsland blijven.
7 -8
geDaante
Ga niet je eigen vermoeden als waarheid beschouwen, slaat nergens op, je weet helemaal niets.
1 -4
Web
Is hij ontslagen dan?
Bosz is weggelopen, kreeg zijn zijn zin niet.
En het grote geld.
Ten Hag zal ook niet veel geluisterd hebben naar Winter, maar weet hem wel op waarde te houden, kan Bosz nog heel veel van leren
2 -1
Ferd
Zoals Ten Hag voor meer geld koos terwijl hij bij Utrecht onder contract stond
1 -2
Godenzoon24
Onzin. Is gewoon tegengewerkt door Bergkamp en zn vriendjes. Overmars was voor hem Bergkamp tegen. En vd Sar ging destijds voor de gulden middeweg. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden en dus Bosz weg. Als je finale haalt en ze werken je nog tegen dan vind ik t niet gek dat je gaat voor een mooie club en een grote zak geld.


En wat je verder van de man ook vind. Hij was wel de eerste die Ajax zijn gezicht terug gaf!!!
6 -1
Subzzee
Na de finale wilde hij het team bij elkaar houden en blijven. Dat is wat hij zei. Een week later had hij een aanbod van Dortmund en vertrekt. Later geeft hij alles de schuld van Bergkamp en een maand later ontslaan ze hem in Dortmund. Ik denk dat Bergkamp hier te veel krediet krijgt. Bosz wilde de spelers bij elkaar houden en was de eerste die vertrok.

Hij is oud nieuws. Maar ik weet niet waarom zijn mening hier nog zo belangrijk is. Als het niet voor Ajax was, zou deze man nog steeds in Tel Aviv werken.
3 -1
Hans Kraay Jr.
Misschien eens een aantal recente interviews van Bosz terug kijken inplaats van je mening te baseren op oud zeer.

Bosz is nog steeds zeer begaan met Ajax en volgt ze op de voet en is zeer lovend over ten Hag.

Bosz lag met de leiding van Ajax in een conflict over de invulling van de Technische staf, hier kwamen ze echter niet uit.

Dan kan je kiezen om in een onwerkbare situatie te blijven werken of een aanbod van een ander te accepteren. Heeft weinig met loyaliteit te maken.

Ik neem Bosz hierin weinig kwalijk en nog geen half jaar later staan de betreffende personen waar Bosz mee in conflict lag op straat.
1 -1
Web
Onwerkbare situatie werken?
Hij had Maas toe mogen voeren aan zijn staf, en had Kruzen al
Spijkerman zou naar Jong Ajax gaan.
Wel met feiten komen
Onana eens vragen, wat hij voor de vakantie zij, toen was de werksituatie nog goed?
Geld geld geld.

Waarom stond Bergkamp op straat?
Omdat hij voor het ontslag van Keizer ging liggen, hij voelde zich verantwoordelijk, omdat hij vond dat Keizer trainer moest worden
1 -2
Hans Kraay Jr.
Hahahaha.

Mij betichten van feitelijke onjuistheden en dan zelf niet weten wat er precies speelt.

Bosz zelf vond het een onwerkbare situatie, dat kan jij volgens mij niet voor hem invullen.

Ook Bergkamp en vd Sar gaven aan dat er een conflict was, maar wilde beide niet spreken van een onwerkbare situatie.

Daarnaast ging het niet alleen om Spijkerman en nee Bosz mocht zelf geen andere mensen meer aan de staf toevoegen die werden aangewezen door het TH.

Citaat:

Keeperstrainer Carlo L’Ami en inspanningsfysioloog Björn Rekelhof moesten hun congé krijgen volgens de trainer. Bovendien kon hij zijn assistent Hennie Spijkerman niet meer luchten of zien. Van der Sar vertelt aan De Telegraaf: "Voor Hennie wilden we een oplossing zoeken en hem assistent maken bij Jong Ajax, maar verder wilden we niet gaan. Wat hij vroeg, ging ons te ver."

http://www.soccernews.nl/news/396289/bosz-wilde-ontslag-van-twee-ajaxwerknemers

Succes.

Groetjes.
1 0
Kikke
Inderdaad belacheliijk dat ze niet op de eisen van Bosz ingingen. Als vd Sar niet zo hardnekkig was, was dit al misschien een jaar eerder gebeurd! Vd Sar en zal ook nooit vergeten hoe hij toentertijd met Cruijff en Jonk omging. Hij heeft bijgeleerd, gelukkig...
0 0
VakO
Waar gaat dit over? Om een of andere reden is Falentijn geobsedeerd door ontslag voor Erik ten Hag. In 2018 kreeg hij een gammel elftal onder zijn hoede dat nog compleet in de war was door het Nouri-incident.
Begin dit seizoen zette hij een unieke prestatie neer door 3 voorrondes van de CL te overleven en Ajax te plaatsen voor de groepsfase. Door de drukte van het Europese programma verloren we wat punten tegen Heracles en PSV. Van PSV kun je sowieso altijd een keer verliezen, maar Falentijn startte een hetze tegen TH. En heel veel mensen gingen erin mee. Ook degenen die nu hosanna roepen.
Uiteindelijk kon zelfs Driessen niet meer om TH heen en prees hem de hemel in de laatste maanden. Maar het zal me niks verbazen als deze wolf weer uit zijn hol komt zodra de resultaten eens tegenvallen.
En waarom? Ten Hag heeft blijk gegeven een echte visie te hebben, een vakman te zijn en fanatiek bezig te zijn. Misschien minder bespraakt dan bv Bosz, maar so what. Het gaat om de resultaten.
5 0
PJK54
Ik ben ondertussen wel even klaar met berichtgeving over wat Peter Bosz al dan niet zal gaan doen, heeft geroepen, heeft gedacht, heeft gedroomd, heeft gegeten enz. enz. Als Erik Ten Hag aangeeft weg te gaan is het weer tijd om met Peter Bosz om tafel te gaan zitten. Het komt bij mij een beetje over als "aan de poten van de stoel van Erik te zagen" en dat vind ik niet goed oké komt uit de koker van de Telegraaf maar wordt wel overal gepubliceerd.
6 0
Ajax-4-ever
Bijzonder moment om dit 'gerucht' uit de kast te halen. Heeft toch geen enkele nieuwswaarde op dit moment waarop alles op rolletjes loopt? Maar goed waarom reageer ik überhaupt op een bericht van valentijn..
4 0
Bean
bullshit
1 0
insectenverdelg
was dat dezelfde bron die zei dat Frenkie bij PSG had getekend Valentijn?
8 0
ST
Onzin
1 0
off
Heb je als bondscoach genoeg tijd (contactmomenten) om een speelwijze er in te krijgen zoals Bosz en ETH willen spelen?
0 0
Ferd
Nee. Daarom zijn ze ingeschikt voor zo’n rol
0 0
ajaxxcied4life
Professor Bosz, Onverstaanbare Erik maar met Gio en Van Klootbommel is verder niks mis bij Circus VI.
4 0
Joseph
Mocht ten Hag vertrekken, hoop ik dat ze nog eens aan hem denken. Het blijft ontzettend knap wat hij gepresteerd heeft. Stiekem hoop ik dat hij terug komt voor de lichting van Unuvar, die laten nu ook al geweldig voetbal zien met vlagen..
3 0
Rentokill
Valentijn Driessen zit daar om straks de rol van Derksen over te nemen als die omvalt of met pensioen gaat. t Publiek moet aan m wennen dus neemt hij zoveel mogelijk al zn rol over: Lekker controversieel schoppen.

Ontopic: Ja die hadden wij allemaal ook wel verzonnen. Echter is ten Hag niet ontslagen omdat Overmars en Sar gewoon rustig blijven en vertrouwen hebben.
3 0
chloorbestendig
Ik heb ooit ergens wel eens een gerucht gehoord dat Valentijn een ongelooflijk irritante tiefuslul is, kan iemand dat bevestigingen?
9 0
MK77
oh ik had juist vernomen dat men van plan is om hem te vervangen door de wc bril van station Bijlmer. De bril kost minder, praat minder poep, ruikt aangenamer en heeft het vaker aan het rechte eind omtrent voetbalzaken
0 0
MK77
hmmmm lekker stoken!
0 0