Sky Sports: De Ligt vertrekt naar FC Barcelona

BVeenstra, 20-05-2019 om 12:30, 60359 views, Sky Sports |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Het doorgaans betrouwbare Sky Sports weet het vrijwel zeker: Matthijs de Ligt vertrekt deze zomer naar FC Barcelona. Dit doet de verdediger ondanks de interesse van enkele Engelse clubs.

Al maanden wordt er gesproken over een mogelijke transfer van De Ligt. De verdediger heeft haast iedere week op de cover gestaan van de Spaanse sportkranten, al leek FC Barcelona de laatste tijd niet zo zeker meer van de komst van De Ligt. Zijn zaakwaarnemer, en ook De Ligt zelf, zouden behoorlijke eisen hebben gesteld. Zo zouden de biedingen van andere clubs beter zijn.

In Engeland is er onder meer interesse van Liverpool, Manchester United en Manchester City. Bij laatstgenoemde club vertrekt Vincent Kompany, waardoor de Engelse kampioen op zoek is naar een opvolger.

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Mokum1012
Met aanvoerder De Ligt en Blind als centrale verdedigers, acht ik de kans groter dat we komend seizoen de groepsfase van de CL bereiken. Als Ajax dat niet haalt, mede veroorzaakt door het ontbreken van een degelijke verdediging, wordt er minimaal 50 miljoen misgelopen aan CL inkomsten. Is dat 70 miljoen waard vraag ik me af? Uiteraard geeft De Ligt geen garanties, maar met hem als aanvoerder heb ik meer vertrouwen in het bereiken van de groepsfase dan zonder.
Mijn vrees is dat teamspelers ook deels zo zullen denken. Dus als de aanvoerder vertrekt zullen er meer spelers volgen dan gewenst is.
0 0
gi0vanni
Het is zeer waarschijnlijk dat Ajax toezegging doet zodat ze niet al weg waren. Zo mag Tadic na 2 jaar weg en Ziyech moch ook al na 2 jaar weg. Dit zal bij de Ligt en de Jong ook wel gedaan zijn anders zouden sommige spelers niet eens gekomen zijn of al weg zijn. Reken er maar op dat Onana, Tagliafico en Neres waarschijnlijk alleen een jaar langer blijven omdat ze een beter contract hebben en een toezegging volgend jaar weg te mogen.
0 0
Mike81
Ik vind ook dat ze hem niet voor een "normaal" prijsje moeten laten gaan. En zeker niet de vraagprijs omlaag schroeven omdat het Barcelona is. Ja, ik ben fan van beide, maar Ajax is het belangrijkste.

zouden we dan een samenwerkingsverband met Barça hebben, zodat hun als eerste aanspraak zouden kunnen maken op onze talenten, en zelf dan spelers aan ons verhuren die (nog) niet in aanmerking komen voor het eerste elftal, en spelers die het vaak ook niet eens zien zitten om in Amsterdam te voetballen
0 0
Ajax114
Overmars gaat zo schandalig in de fout . Ik vind zijn positie echt onhoudbaar als hij de Ligt voor dit bedrag laat gaan naar zijn vriendjes in Barcelona.
2 -5
FrankBeton
Hahahahahahaha grapjurk
1 0
Westerpark1982
Grapjas! Zijn positie is onhoudbaar... En dat bepaal jij?
2 -1
MPAjax
Dom als hij alsnog naar Barca gaat voor een bedrag dat stamt uit 2018
0 0
AFCSANCHEZ
Doen we weer aan uitverkoop? 70 miljoen. Hoe kan je zoiets doen, Overmars? Er zijn 3 clubs bereid te betalen, gebruik dat dan in je onderhandelingspositie.
1 -2
FrankBeton
Niemand op dit forum hoeft Marc uit te leggen hoe je onderhandelt.
No worries
0 0
MarkAFCA
Speler bepaald uiteindelijk nog zelf of die gaat of niet.
0 -1
WZAWZDB14
Golden boy, europa league finalist, aanvoerder halve finalist CL, aanvoerder van de dubbel, meer dan 100 wedstrijden in ajax 1 en fucking 19 jaar oud!
2 -1
AFCSANCHEZ
En ook nog eens Nederlands international. Ik snap Overmars niet als dit waar is.
1 -1
WZAWZDB14
Heeft ajax hier ook nog iets in te zeggen?
1 -1
Ozymandias
Ik denk dat als City daadwerkelijk interesse in hem heeft dat de enige juiste keuze voor De Ligt is. Guardiola is één van de beste hoofdtrainers in de historie van de sport en als De Ligt zich een paar seizoenen onder Guardiola kan spelen verwacht ik dat hij zich tot één van de beste centrale verdedigers ooit zal ontwikkelen. Guardiola en De Ligt lijkt mij een 'match made in heaven'. De Ligt kan daarna altijd nog de stap naar Barcelona zetten.
1 -2
Hagmag
Goed nagedacht man. Ik denk dat de Ligt beter nog 1 a 2 jaar bij Ajax moet blijven met een miljoenen salaris. Hij speelt bij een topclub en Ten Hag heeft 'm ook beter gemaakt.
2 -1
Arek Milik
Bij city is nu Kompany weg...
0 -1
DeMeervanweleer
Barcelona als stad is enorm overrated. Amsterdam is echt veel en veel mooier. Catalanen zijn braaf maar een beetje saai. De norm volgen is daar heilig en ga niet uit de pas lopen zoals dat wel in Amsterdam kan, wordt daar niet gewaardeerd. Het ligt leuk aan zee, maar die zit zelf vol plastic en is morsdood. Probeer er maar eens een kundige loodgieter of timmerman te vinden.
Mas que un club zeggen ze... ja, mas geld. Jeugdopleiding ligt er op z`n reet en recordaankopen als Coutinho en Dembele zitten vaak op de bank. Bij Ajax proberen ze een beetje proberen voor een dubbeltje op de eerste rang te zitten, lekker de hoofdprijs vragen.
2 -1
Bjorn
Allemaal leuk en aardig, maar je hebt daar 300 dagen per jaar heerlijk weer, je leeft als een ster en je verdient een godsvermogen. Bovendien speel je in een tempel waar Johan geschitterd heeft.

Het zou een normale jongen als De Ligt een rotzorg zijn of hij daar uit de pas kan lopen of niet. Is hij totaal niet mee bezig.
1 -1
Ajax#1900
Dit dus. Is gewoon een geweldige plek om te leven.
1 -1
DeMeervanweleer
Mooi weer, veel geld maar ik heb er familie wonen en ben er veel geweest, dan merk je dat het in veel opzichten gewoon nog een post-dictatoriaal 2e wereldland is. Voetballers leven een beetje in een bubbel dus voor hen is het wel anders, maar ik vind onze eigen Nederlandse tuin groener.
2 -1
Ajax#1900
Dat is wat anders natuurlijk, maar we hadden het over de situatie vanuit het perspectief van De Ligt, of dat dacht ik tenminste ;)
0 -1
DeMeervanweleer
Dat is zo, maar in de context van het ook kiezen voor het z.g. fijne leven, vond ik het wel relevant.
0 0
ajaxxcied4life
Heb jij voorbeelden waaruit die post-dictatoriale inborst blijkt.
0 -1
DeMeervanweleer
Men is over het algemeen zeer volgzaam daar. Het ontzag voor alles wat een functie heeft dan wel een uniform draagt is groot. Hier is het een beetje de andere kant opgeslagen, ook niet altijd goed hoor. Ik zie er weinig persoonlijk initiatief en veel afwachtend gedrag. Heel goed te verklaren, De Spaanse staat is nog geen 50 jaar geleden.
1 0
Ajax4xbestevaneuropa
En bij Marca zeiden ze vandaag wat anders. .. De ligt en raiola willen het onderste uit de kan en romantische dingen zoals bij de jong tellen voor de ligt niet ( met messi spelen en al lang fan van barca zijn).
Aan de ene kant is het niet te weigeren als grote clubs de rode loper voor je uitleggen en je bijna een blanco cheque krijgt die je zelf kan invullen, zeg dan maar eens nee. Aan de andere kant ben je wel een echte baas als je zegt Ik ben pas 19 en kan bij Ajax nog genoeg leren in 1 jaartje, ik blijf tot volgende zomer en wil een deel van de transfersom zoals bij nico. Dit seizoen is hij een koning geworden, blijven betekent dat hij 1 seizoen vanaf dag 1 de echte grote man is met de band om zijn arm. Stel hij zit straks bij barca vaker de op de bank dan dat hij speelt zal hij met heimwee terugdenken aan dat hij nog 1 jaar als de koning op de toekomst en arena had kunnen rondlopen.Bij Barca begint hij weer helemaal onderaan de ladder, Messi,Luis,Busquets,Pique etc.
2 -1
AFCAjax
Onze verdediging (van afgelopen seizoen) valt of staat met de ligt.. deze man moet je met man en macht nog een jaar weten te behouden, die gast is nog maar 19, die kan toch nog wel een jaartje blijven... hoe ga je dit in hemelsnaam opvangen?
Frenkie was ook al zo belangrijk in verdedigend opzicht.
0 -1
Hollister
Zal blij zijn als de kogel door de kerk is... wordt al die berichten wel een beetje zat
1 -1
Web
Wij zullen het zien.
Elke dag is het weer wat anders.
0 -1
Arie Vink
Helemaal prima, als er maar genoeg voor betaald wordt. Niet 60, niet 70... gewoon 80+. Geen gezeik over vriendenprijsjes.
0 -1
kerk309
als we 19 jarige al moeten verkopen.....wat super treurig....vd week zat ik me ook al zo ontzettend te ergeren aan Keje Molenaar. Waarom doet iedereen alsof Matthijs nu echt weg moet gaan? en dan lees ik 70 miljoen euro......vind ik ook ongelooflijk! hoe kan de Ligt nou in vredesnaam goedkoper zijn dan de Jong? het zal allemaal wel aan mij liggen maar als hij volgend jaar na een goed EK gaat issie gvd 20! dan ben je nog steeds de allerjongste daar!
8 -4
Petterson1964
Nee hij moet nog lekker naar Emmen en Groningen afreizen. Daar wordt hij beter van..

De Ligt is op papier 19 maar mentaal en fysiek al veel verder.
0 -3
Ajax114
Nee lekker naar Huesca en rayo vallecano. 8 uur onderweg en die win je ook makkelijk met 0-6 als Barcelona zijnde.
0 0
Jelephi
Altijd maar die manke vergelijking met dito kut teams uit Spanje. Kijk eens met wat voor spelers hij komt te trainen.
0 -1
Bjorn
We spreken hier wel van een supertalent. Dit soort spelers heb je eens in de 20 jaar in je selectie. Onhoudbaar. Vanaf zijn 17e al dragende speler. Hij vertrekt met een titel, beker, EL finale en halve finale CL met Ajax. Enkel trots.
3 -1
Benleiden
Je hebt in theorie gelijk hoor, maar in de praktijk werkt het anders. De situatie zoals jij hem schetst wordt ook de volgende stap voor Ajax. Ze zijn nog meer aan het potten (mede door deze grote transfers) en hopelijk brengt dit succes in sportieve zin door het kunnen creëren van een betere selectie in de breedte, zodat spelers langer (moeten) blijven.
0 -1
Ajax#1900
Ik weet niet hoe onder welke steen jij leeft, maar hij heeft meer dan 100 wedstrijden gespeeld voor ons en is overduidelijk klaar voor de stap. Normaal gesproken is een 19e jarige niet zo ver. Dit is gewoon een uitzondering.
4 -4
kerk309
77 eredivisie - 11 CL - 10 knvb beker - 8 ucl quali

maar goed je mist mn punt....ik snap ook wel dat hij redt bij een buitenlandse club....

maar om nou te stellen dat hij echt moet gaan voor zn ontwikkeling vind ik gewoon onzin.....geef die jongen lekker een blanco cheque en cash 100 miljoen plus volgend jaar.....thats my point! kan me namelijk niet echt voorstellen dat hij geen zin meer heeft om voor ons te spelen omdat hij zo ontzettend is uitgekeken op Ajax!
1 -1
behangdelul
Volgens jaar heeft ie nog een contract voor 1 jaar, dan loopt ie echt voor een jodenfooi de deur uit.
0 -1
Ajacied33
Ja plus een surplus aan EU wedstrijden als bagage. Die jongen heeft mooi wel de finale EL en halve finale CL gespeeld. En hij heeft prijzen met Ajax gepakt... Maar blijft jammer om zo vroeg al te vertrekken
0 -1
mvdk
Gaap. Het is zo uitgekauwd dat het me niet eens meer interesseert. Gerucht nummer 250.
1 -1
Danos
Ach ja precies het zelfde als toen met Frenkie en veel spreken elkaar nog tegen ook
3 -1
mvdk
Daarom. Als ik elke dag hetzelfde aan mijn vriendin ga vertellen neemt ze me op een gegeven moment toch ook niet meer serieus?
0 -1
RusselWestbrook
Frenkie gaat naar PSG, heb ik uit betrouwbare bron.

;)
0 -1