Excuses Ajax aan De Graafschap na bekladdingen

BartVeenstra, 20-05-2019 om 10:40, 8792 views, Omroep Gelderland |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De leiding van Ajax heeft haar excuses aangeboden bij De Graafschap voor de bekladdingen in Stadion De Vijverberg, zo meldt Omroep Gelderland maandag. Fans van de Amsterdamse club drongen in de nacht van zaterdag op zondag het stadion binnen en bekladden aldaar stoeltjes en muren met graffiti.

Naar verluidt gaat het om de supportersgroepen IMIS Crew en Ultras Amsterdam. 'Wij gaan in ieder geval aangifte doen, maar we stellen het zeer op prijs dat Ajax excuses heeft gemaakt', zegt algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp van De Superboeren. Wij begrijpen ook niet waar het vandaan komt, omdat de kampioenswedstrijd hier woensdag prima is verlopen. Daar hebben we van Ajax ook nog complimenten voor gekregen.'

Op de Facebook-pagina Voetbal Ultras is een foto geplaatst waarop de daders te zien zijn in het vak van de Brigata Tifosi, de fanatieke supporters van De Graafschap. Op de stoeltjes zijn drie kruizen, verwijzend naar Amsterdam, gespoten.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
chloorbestendig
Mee het bos in, kuil laten graven, nekschot, iedereen wint.
3 -1
Talent
Ook vanmorgen staat het weer groot in de Gelderlander.
De mensen die dit gedaan hebben.....ga je echt schamen. Je benadeelt alleen je club maar.
Levenslang stadionverbod.
Bekijk de camera beelden maar, breng het op tv. Pak de daders.
4 -1
HenryVakH1972
Net zo triest als die Hagenezen! Met die gebalde vuistjes ook.
2 -1
Talent
Ik merk dat dit mij zeer veel doet.
Ik was er namelijk bij hoe iedereen, maar dan ook echt iedereen in het stadion vorige week woensdag het Ajax gunde. De tribunes bleven gevuld, tot ver na de huldiging.
Ik heb kinderen en volwassenen gekleed in Ajax tenue vrolijk zien zijn tijdens en na de wedstrijd.
Iedereen had respect voor Ajax. Ik kan je vertellen, dat is door deze achterlijke, klote actie deels verdwenen bij deze mensen. Ook bij mij.
Wat een stelletje.................!!!!!Laat ik die woorden maar niet gebruiken.
Zeer triest dit, ongelooflijke ......!!!
3 -1
S_020
Stelletje trieste leeghoofden. Get a life man! Ga wat leuks doen op de zaterdagavond.
4 -1
BokkieBokstra
Geen reclame voor de harde kern, ze worden belachelijk gemaakt. Niet bij feyendoord, ado of utrecht maar nee de graafschap. Die moeten vast op het matje komen bij de capo di tutti capi. Heel sneu.
3 -2
DaniAjax
Waarom moet Ajax nou ALTIJD negatief in het nieuws komen als het goed gaat met de club... man man man ga gewoon slapen ’s nachts.
5 0
godlike
En dat noemt zich supporters.. schandelijers
4 0
Woodenshoe1
Vandaag kan de politie ze oppikken bij de sociale werkplaats, simpele simpele domme idioten...
6 -1
arigold
Dit soort groepjes plaatsen zich boven Ajax en schaaden hiermee het imago van Ajax. Het zou goed zijn als Ajax zelf ook aangifte doet.
12 0
Stibba020
Waarom moet Ajax excuses aanbieden? Net of deze weekdieren iets met Ajax te maken hebben.. Ajax kan hier niks aandoen.
6 0
VanDeMolen
Haha wat een trieste foto joh. Sta je als een stel middelbare schoolkinderen met je middelvinger omhoog naast drie trieste kruisjes. Dit is echt het niveau KUT op je schooltafel schrijven en dan nog een week nagenieten omdat iedereen je zo stoer vond.
14 -3
ildottore
Allemaal gasten met het IQ van een schoenmaat, trieste figuren
7 0
ildottore
Allemaal gasten met het IQ van een schoenmaat, trieste figuren
8 0
Afcas20
Haha. Al die reacties hier weer. Gaat om BT03 en niks te maken met hoe de Graafschap op Ajax reageerde in de twee kampioenswedstrijden...
0 -25
Ajaxio
Dus dan is het niet erg? Laat staan dat ik het al bedenkelijk vind als je dit weet, ik vind het nog vreemder dat je zegt dat het niets te maken heeft met de Graafschap terwijl hun stadion wordt beklad en beschadigd.

Bovendien hoop ik dat je niet van mening bent dat een actie van het zogenaamde: BT03 deze actie door onze zogenaamde supporters billijkt.
9 0
Gonzo
Het is wel het stadion van de Graafschap en heeft dus alles te maken met de Graafschap. En doordat het Ajax’aanhang’ betrof gaat de naam van Ajax door het slijk. Schade betalen en verhalen.
17 -1
Afcas20
Ik zeg toch ook BT03. Enige wat ik duidelijk wil maken is dat het niks te maken heeft met de kampioenswedstrijd of wel/geen afkeer richting Ajax zoals ik hieronder las.
0 -10
Woodenshoe1
BT03?????
0 0
Afcas20
Brigata Tifosi
0 0
Woodenshoe1
Dus een supportersgroep van de Graafschap? Dat maakt je post nog belachelijker dan ik al dacht...
3 0
Afcas20
Leg uit? Ik probeer duidelijk te maken dat het niks met de wedstrijd Ajax de Graafschap afgelopen woensdag of die in 2016 te maken heeft maar puur tussen BT03 / UA
0 -1
Woodenshoe1
Dus het is iets onzinnigs tussen 2 groepen agressieve kinderen (kan me niet voorstellen dat dit volwassen mensen zijn). En dat rechtvaardigt het om het in het stadion van de Graafschap de boel te gaan bekladden??
6 -1
Afcas20
Haha kom op nou joh. Verdraai m'n woorden niet. Ik leg je uit dat het om twee groepen gaat en los staat van de wedstrijd, waar lees jij dat ik het rechtvaardig? Dat heb ik nooit gezegd.
1 -3
RuffRhythim
Afcas20, je keurt het in ieder geval niet af, dat is mij wel duidelijk.
Blijft dus gewoon overeind staan dat dit dus een wedstrijdje ver pissen is tussen twee groepjes met het gezamenlijke IQ van één soepstengel, en dat dus over de rug van de club Ajax.
Wat zullen ze trots zijn op hun kleuteractie.
7 0
Woodenshoe1
Wat lopen er toch een hoop kansloze kneuzen bij zeg, wat moet je met dit soort sneue sukkels? Stadionverbod voor het leven als het aan mij ligt..
2 0
EricAjax1
Volgens mij klopt de info niet. Volgens mij was het de nacht voor de wedstrijd dat ze langs geweest zijn. Hoe dan ook kansloze actie en de naam van Ajax weer door het slijk gehaald. Ja tuurlijk zijn er in het verleden anti ajax liederen gezongen en wilden ze liever dat PSV kampioen werd in 2016. heb een nieuwtje voor jullie jongens: Dat is overal in Nederland zo. Ajax heeft het zelf laten liggen
4 0
Tecmessa
Ik kan hier echt niet bij, wat een treurige actie. Ik was erbij afgelopen woensdag in Doetinchem en er zijn weinig sympathiekere clubs te vinden dan de Graafschap. Bleven na afloop ook veel Graafschap supporters om de huldiging op t veld bij te wonen, ging uiterst respectvol.
En dan nog zijn er blijkbaar stoere pippo's die het nodig vinden om stoeltjes te gaan bekladden omdat de Graafschap zijn sportieve plicht voldeed 3 jaar terug. Dan zit er echt iets niet helemaal goed bij je. Nou is dat überhaupt het geval denk ik als je op zaterdagnacht niets beters te doen hebt dan afreizen naar Doetinchem.
7 0
Freddy Al
Heel jammer dat dit soort groepen niet willen inzien dat dit soort acties veel antipathie oproepen en ook de naam van Ajax bekladden.

Supporten betekend steunen, daar lijkt dit niet eens op.
Men refereert aan de haat tegen of afkeer van Ajax maar begrijpt niet dat die veroorzaakt wordt door dit soort domme acties.

Dit is gewoon volkomen zinloos vandalisme.
6 0
f*ck010
Wie is die IMIS crew überhaupt? Nog nooit van gehoord. Zijn dat vriendjes uit het buitenland ofzo?
1 0
Nicoonzeredder
Wat een debielen hebben we er toch tussen zitten
4 0
insectenverdelg
Fans wil ik ze niet noemen. En kom niet aan met de verhaaltjes dat ze de club overal volgen etc.
5 -1
Westerpark1982
Ze denken dat ze stoer zijn, maar in werkelijkheid zetten ze Ajax gigantisch voor lul. Zo kansloos dit. De tering...
24 -2
Ajaxio
De Graafschap, dat is die club toch waar alle supporters uit Respect bleven zitten op een woensdagavond toen wij daar kampioen werden?

Dat is toch die club waar we vriendelijk ontvangen werden met een gratis koffie diezelfde woendagavond?

Je moet echt de herseninhoud hebben van een Kakapo wil je zoiets doen... ongelooflijk!

Zelfs als er iets door de fanatieke aanhang van de Graafschap is gedaan, zoek het dan ergens anders uit dan in het stadion van die sympathieke club die zich fantastisch hebben opgesteld naar ons toen we daar kampioen werden. Op deze manier worden wij, als echte supporters, ook steeds minder hartelijk ontvangen.
43 -1
Jaridebeste
Ben het 100% met je eens! Stelletje kanslozen.
0 0
Pure
De kakapo is een vogel, maar kan helemaal niet vliegen. Het dier weegt ongeveer 4,5 kilogram en hun vleugels kunnen dit gewicht helemaal niet dragen. Deze vogel beseft dit echter niet altijd. Soms stijgt de vogel op waardoor het steevast terug op zijn bek belandt. Je kunt ze dus gerust als dom omschrijven. Daarnaast lopen ze ook niet weg van een vijand. Ze denken dat hun kleuren zodanig camoufleren dat ze door andere dieren niet gezien worden.

Niet echt slim idd maar.... Ik hoop dat die kneuzen die dit gedaan hebben niet zo oud worden als de Kakapo :P
3 0
Ajaxio
Ik zag ook dat ze 95 kunnen worden... ik kan me niet voorstellen dat deze jongetjes in het stadion het leefpatroon hebben om dat ook te gaan halen....
1 0
Labrador
Mooie reactie. Ik snap dit soort acties niet.
4 0
Remark
Je hebt gelijk, maar om nou Kakapo's te gaan beledigen...
3 0
vdhaas
Moest het googlen, blijkt een vogel te zijn. Iedere dag leer ik hier wat nieuws
2 0
Ajaxio
Voor zover ik weet gezien als het domste dier ter aarde... sinds ik dat weet vind ik het leuk om te gebruiken :-p

Ik ben het eens dat deze mensen aantonen dat sommige dieren van het menselijke ras nog veel dommer zijn :-)
1 0
Hup
Na zoveel positieve berichtgeving de laatste tijd is dit gewoon weer een simpele, bedenkelijke actie en schaadt het alleen maar het imago van Ajax. Bedankt jongens.
16 -1
Ajacied33
Vooral als je hoort en ziet hoe Ajax ontvangen is afgelopen woensdag, dan schaam je je voor deze actie. We vonden het met zn allen nog zo mooi hoe groot het respect was van de Graafschap supporters naar ons toe door te blijven zitten tot de schaaluitreiking. En dan krijg je zulke gasten die alles teniet doen..
5 0
De Nees
Zielige ventjes. Ik denk stoere pubertjes. Hebben vanmorgen weer hun puistjes staan uitknijpen voor de spiegel...
10 0
Bjorn
Er heeft vast iets plaatsgevonden tussen de twee groeperingen, maar dat mag geen excuus zijn. Ik vind het jammer, want De Graafschap is een sympathieke club waar totaal geen Ajax-haat leeft.
15 -1
Kokakola
Totaal geen Ajax-haat? Ze floten de liederen uit die het uitvak zong, ze zongen ook helemaal niets in Amsterdam en ze vonden het geweldig dat PSV en niet Ajax kampioen werd in 2016.
1 -10
Bjorn
Er bestaat geen beter vermaak dan leedvermaak. Wij klopten ons op de borst als aanstaande kampioen die het wel even kwam binnenhalen. Het was al binnen want het was 'maar' De Graafschap waar we tegen moesten. Als je het vervolgens zo gruwelijk verkloot daar kun je geen medelijden verwachten van hen. Dat zou overigens nog erger geweest zijn.

Net als bij clubs als Heerenveen, Venlo, Sparta, Willem ll en NAC leeft er onder het gros van de supporters totaal geen massaal anti-Ajax gevoel.
1 -1
vdhaas
Als ze 'helemaal niets in amsterdam' zingen op het moment dat ajax de dubbel binnenhaalt op hun veld, dan moet je daar gewoon om lachen man. Wat een gebrek aan creativiteit
0 -1
Bjorn
Hij doelt op 2016 toen we het daar verspeelden.
2 0
driesterren***
Waarom? Dat is wat ik me afvraag? Zo zinloos dit!
4 0
RuffRhythim
Je zal maar geen leven hebben....
5 0
Odin
Wat een ongelofelijke losers, deze “supporters”...
14 0
AFCA-B93
Wat een stel losers zeg. Geen andere woorden voor.
14 0
Odin
Lol, zelfde gedachte :)
7 0
UltimateKaos
Waar komt dat IMIS crew de laatste tijd ineens vandaan? En waar staat het voor?
2 0
Ajacied33
IMIS, nooit van gehoord. Ja, waar staan ze voor.....In Mei irritante sukkels of zo.?
5 -1
Murtagh
stumperds
11 0
Ajaxxxisdebeste
Zo onnodig, tegen dat arme kleine clubje... Zijn altijd weer klein aantal die het verpesten voor het geheel
20 -3
Kokakola
Arme kleine clubje dat liever PSV de titel zag winnen dan Ajax.
1 -12
Nicoonzeredder
Poe poe hoe durven ze!
3 -1
Kokakola
Van mij mogen ze, maar ga dan niet mensen wijsmaken dat ze geen afkeer tegen Ajax hebben.
1 -10