De Jong met Sydney FC kampioen van Australië

NielsOpdam, 19-05-2019 om 14:20, 4538 views, AS |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Siem de Jong is met Sydney FC kampioen van Australië geworden. De Ajax-huurling won in de Grand Finale van de A-League na strafschoppen van Perth Glory. Terwijl Sydney FC in de reguliere competitie tweede werd, op acht punten van Perth Glory. 

Na 120 minuten spelen was de stand in Perth nog steeds 0-0. Daardoor werden er strafschoppen genomen. Perth Glory miste twee van de drie strafschoppen, terwijl de ploeg van De Jong vier keer scoorde, daardoor is Sydney FC kampioen van Australië. Nadat de ploeg in 2006, 2010 en 2017 al kampioen werd, is dit de vierde titel. Hierdoor is de ploeg uit Sydney gedeeld recordkampioen. 

De Jong stond zondag de eerste 78 minuten op het veld in Perth. Dit seizoen speelde de Ajacied zeventien competitieduels, waarin hij vier doelpunten maakte en twee assists gaf. Voor De Jong is het zijn vijfde kampioenschap uit zijn carrière. Eerder werd hij in 2011, 2012, 2013 en 2014 landskampioen met Ajax.

 

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxiscruijff
Zou mooi zijn als Siem volgend jaar gewoon weer terug is bij Ajax. Kan op meerdere posities spelen. En, net als zijn broer, gewoon een goede speler met een juiste instelling.
0 -2
Stroeve
Lekker trollen.
0 0
iammike
Wat is dat dan voor een kut systeem haha.
0 0
Middenweg401
Lekker systeempje zeg. Ik kan niet zeggen dat je dan het gevoel hebt dt er een terechte kampioen is. 8 punten los, en waar doe je het voor het hele jaar?
En de recordkampioen is 4 keer kampioen? Nou nou. :)
1 0
AFCAjax
op 8 punten afstand staan in de competitie en dan op 1 pot laten beslissen wie er kampioen word? vreemd systeem.. of gaat er nog meer aan vooraf?
1 0
WZAWZDB14
Spanning van het hele jaar in 1 wedstrijd stoppen
0 0
afcas
Nummer 3 tm 6 spelen kwartfinales, winnaar daarvan spelen halve finale tegen nr 1 of 2 en winnaars daarvan spelen finale
0 0
Ajax-4-ever
6e worden in de competitie is dus in feite goed genoeg om kampioen te worden. Niet heel moeilijk ook aangezien ze maar 10 teams hadden (nu 11 geloof ik).
1 0
ck69
wat een systeem, kampioen worden na penalties..
2 0