Scherpen verkozen tot FC Emmen-speler van het Jaar

ThijsZwagerman, 18-05-2019 om 20:55, 3626 views, RTV Drenthe |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Toekomstig Ajacied Kjell Scherpen is in het jaar-klassement van RTV Drenthe verkozen tot Speler van het Jaar van FC Emmen. De 19-jarige doelman hield zijn aanvoerder, Anco Jansen, op gepaste afstand achter zich.

Scherpen behaalde 131 punten in de strijd om de 'Bartjes Bruinen Bonen Bokaal', zoals de naam van de ereprijs luidt. Jansen werd tweede met 100 punten. Middenvelder Glenn Bijl completeerde de top drie met 53 punten. In de winterstop voerde Scherpen het klassement al aan met tweemaal zoveel punten als Jansen en die voorsprong gaf hij in de tweede helft van de competitie dus niet meer weg.

Scherpen speelde afgelopen woensdag zijn laatste wedstrijd voor FC Emmen. In het duel met FC Groningen werd de boomlange doelman een kwartier voor tijd een publiekswissel gegund door FC Emmen-trainer Dick Lukkien. Komende zomer maakt Scherpen de overstap naar Ajax, waar hij eind april voor vier seizoenen tekende.

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCAMM
Mensen, hij had voor de winterstop al twee keer zoveel punten gehaald. Toen was dat drama nog niet eens gebeurd. Daar heeft het weinig mee te maken. Hoeveel van jullie kijken in het stadion naar wedstrijden van Emmen?
3 0
Dennisjez
Ik zie op tv ook wel dat deze jongen niet goed genoeg voor Ajax is. Helaas maar waar
1 -3
AFCAMM
Dat weet ik niet. Maar daar gaat dit artikel ook niet over.
1 0
mvdk
Ondanks wat die jongen heeft meegemaakt is hij toch gewoon doorgegaan. Het getuigt in ieder geval van karakter! Ik ken namelijk een hoop mensen die al om een klein dingetje thuis gaan zitten jammeren. Deze jongen verloor plotseling zijn broer, een verschrikkelijk familiedrama, maar stond er! Daarvoor verdient hij een groot compliment! Op zo'n moment en zeker op zo'n jonge leeftijd is het niet makkelijk om meteen weer door te gaan, maar hij deed het gewoon. Daar heb ik respect voor, want ik weet hoe het is om zoiets op jonge leeftijd mee te maken.
6 0
Simpelishetmoeilijkst
Dat hrb jr mooi verwoord, en sorry dat het jou ook gebeurd is.
Hopelijk gaat deze jongen het goed doen bij Ajax.
2 0
Murtagh
Totaal onterecht alleen maar om zijn zielige verhaal verkozen
2 -7
Mocrodammerr
hahha ze hebben wel humor in Emmen. Die Anco had het natuurlijk moeten worden.
4 -11
didierajax020
Niet lullig bedoeld maar uiteraard had die Anco Janssen 'm moeten winnen. Die speelde prima potten de tweede seizoenshelft.
1 -5
Ajax114
Dan moet de rest wel heel slecht zijn geweest, LOL. Hele aardige jongen maar hopeloos slecht.
3 -10
Van Reenen
Sorry hoor, maar ik hecht meer waarde aan de kennis van de scouts van Ajax dan aan die van jou. Deze doelman speelt ook bij Oranje en als je er niets van kan, word je niet geselecteerd. Dus: onzin bijdrage.
7 -4
Ajax114
Heb je het over dezelfde scouts die Lamprou, Kristensen en Magallan hebben gescout :-) ?
0 -2
KleinMiljoen
Zeer benieuwd naar deze jongen. Op je 19e al een heel seizoen Eredivisie keepen is echt heel knap
6 -1
Joseph
Als ik sommige reacties moet geloven ben je als 19 jarige keeper die nog geen Champions League heeft gewonnen al kansloos voor een plekje onder de lat bij Ajax..
1 0
JariHeijden
Idd. Van der Sar keepte op zijn 19e nog bij Noordwijk. Deze jongen heeft al een jaar Eredivisie in de benen. Dat ging met vallen en opstaan. Net zoals bij Sar toentertijd in het eerste van Noordwijk.
1 0
insectenverdelg
Ach ik ken ook een 19 jarige verdediger die al finale EL en halve finale CL heeft gespeeld, 2 jaar aanvoerder is van de grootste club van Nederland. Als jongste aanvoerder de schaal heeft gewonnen, Als jongste de beste speler van de eredivisie heeft gepakt als jongste gedebuteerd heeft in Oranje. en wereldwijd de golden boy award heeft gepakt. en de jongste bodyguard ooit is geweest voor de burgemeester van Amsterdam.

Dat is een lijst die ik voor een tiener echt bijzonder vind. Wat Kjeld heeft gedaan is een heel aardig seizoen gekeept bij Emmen met ups en downs. Maar t zal mij benieuwen of hij t gaat redden bij Ajax. Ik wens m natuurlijk t beste toe.
2 -3
Hziyech14
De ligt is iets meer dan een jaar aanvoerder.
2 0
AjaxCitizen
Niet iedereen is dan ook een wereldtalent als De Ligt. Dat De Ligt zoveel heeft bereikt op dezelfde leeftijd, doet niks af aan het seizoen van Kjell Scherpen. Heeft een moeilijke tijd gehad nadat hij zijn broer verloor en moet keepen bij een net gepromoveerde club. Daar is de kwaliteit gewoon minder, waardoor je als keeper veel meer schoten op je af krijgt. Zet daar een redelijk ervaren keeper neer en hij zou het er ook lastig krijgen. Misschien had Scherpen wel een heel sterk seizoen gedraaid met betere spelers voor zich.

Ondanks een paar blunders heeft hij het gewoon prima gedaan bij FC Emmen voor zijn eerste seizoen Eredivisie. Keepers ontwikkelen zich doorgaans wel langer dan een veldspelers, dus hij heeft nog genoeg tijd om zich door te ontwikkelen.
6 -1
Jelephi
Sentiment.
0 -8