Bosz: 'Dolberg een speler die veel moet spelen'

JesseTH, 17-05-2019 om 22:55, 15332 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Peter Bosz is zeer te spreken over de stappen die Frenkie de Jong heeft gemaakt als voetballer sinds Bosz vertrok bij Ajax. In zijn tijd viel de jongeling net buiten de boot, maar dat had vooral met de balans op het middenveld te maken. Aan zijn voetballende kwaliteiten twijfelde de trainer niet.

'Het was een ramp als we elf-tegen-elf wilden spelen, met de basis tegen de wissels, en Frenkie zetten we centraal achterin bij de wissels', begint Bosz tegenover Voetbal International over De Jong te vertellen. 'Dan liep hij ook gewoon zo vier of vijf man voorbij. Zonder bal, in verdedigend opzicht, heeft Frenkie flinke stappen gemaakt. Hij is duelkrachtiger geworden, is veel slimmer, kan situaties veel beter inschatten. Het risico in zijn spel, dat moet hij absoluut behouden.'

Een andere middenvelder die wordt besproken, is Van de Beek. De afgelopen tijd werd hij al vaak in het licht gezet door zijn stormachtige ontwikkeling en dat ziet ook Bosz. 'Hij is vooral een radar geworden, die noodzakelijk is om in je ploeg te hebben. Donny maakt zo veel vuile meters, maar hij komt altijd voor het doel, hij scoort makkelijk, heeft een prima basistechniek. Donny is de speler die het meeste gevoel heeft voor tijd en ruimte.'

Tot slot komt Kasper Dolberg on de loep te liggen. De spits kwakkelt met zijn vorm in Amsterdam. Bosz denkt er hardop over na. 'Hij is in het seizoen onder mij niet geblesseerd geweest. Kasper heeft heel veel gespeeld, en we zijn voorzichtig met hem omgegaan. Door hem vroegtijdig te wisselen, bij trainingsvormen even eruit te halen. Na mijn seizoen is hij gaan kwakkelen met blessures. Kasper is een speler die fit moet zijn, veel moet spelen, vertrouwen moet hebben.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ST
Kopen? Je mag hem hebben samen met Sinkgraven voor een totaalprijs van 20 miljoen euro.
0 0
Bocarra
Bosz, ik zou zeggen; verlos Ajax van Sinkgraven en Dolberg. 30meuro moet genoeg zijn. Deze spelers hebben toch aangetoond dat ze het huidige niveau niet aankunnen. Wellicht is een trapje lager onder Bosz het niveau wat ze wel aankunnen.
2 -9
Bky
Volgens mij is gewoon iedereen hier vergeten dat Sinkgraven een geweldige pot tegen Juve speelde. Een van de zwaarste potten die we hebben gehad dit jaar.
6 0
Dapperestrijders81
Heerlijk om Bosz over dit soort onderwerpen te horen praten. Zie hem graag terug als opvolger van ten Hag. Miste de routiniers in zijn ajaxteam die we nu hebben. Veel in het proces betrekken (interviews,etc) komende jaren zodat hij makkelijk terug kan keren.
4 -7
Ajaxadept
Met ten Hag heeft dit bijzonder talentvolle groepje spelers van Ajax bijna het onmogelijke bereikt, de landstitel, de Denneappel en op een haar na de finale van de CL. Iedereen heeft genoten dit jaar van Ajax en hun uitstraling, met voetbal zoals Johan Cruijff altijd voor ogen had. En toch zijn er altijd lieden die ten Hag liever inruilen. De wijze waarop ten Hag dit team liet spelen is de basis voor dit succesvolle jaar, om dan toch weer te zeiken over de komst van een andere trainer is echt bespottelijk. Grow up man...!
4 -1
JSF
Sluit ik mij graag bij aan
2 0
Thymo10
Destijds vond Bosz dat hij te veel risico’s nam. Er waren zat wedstrijden waarin een minder verdedigende Frenkie van waarde had kunnen zijn maar Bosz het niet aandurfde.
4 -3
ETM
Bosz vond Sinkgraven als verdediger en Schone op 6 ook niet te riskant.
Maar bij het voetbal van Bosz was er wel een hele grote nadruk op spel bij balverlies. Dat de nog erg groene Frenkie erbuiten viel is gewoon logisch. Vergeet niet dat Frenkie nog een heel seizoen voor afgelopen seizoen in zn ontwikkeling verder is. Vaak als CV. Wat ik overigens wel dapper heb gevonden van Keizer.
1 0
Joseph
Had zeker gekund, maar Ajax draaide goed en dat was een wonder na de jaren van Frank. Snap best dat hij daarin niet te veel wildr veranderen en dat doet Frenkie wel, net als Nouri overigens. 2 geweldige spelers die er toen nog niet klaar voor waren. Angst had Bosz zeker niet, met de Ligt stond er een jongen van 17 centraal achterin.
3 0
Ajacied33
Behalve Sinkie mag je Dolberg ook overnemen hoor Peter
3 -7
3*stars*3
Als Ajacied en Dolberg fan, was ik natuurlijk zwaar teleurgesteld nadie CL pot maar extra teleurgesteld in hem na zijn kans in de basis, in een fucking halve finale CL en er dan zo laks bijlopen...
Toch wil ik hem nog niet afschrijven.
Echt, het ligt niet aan zijn talent maar puur mentaliteit.

Aan de andere kant, mentaliteit is ook kwaliteit.
Laten we hopen dat het er weer uitkomt want is wel pijnlijk als het als een nachtkaars uitdooft en iedereen alleen maar over zijn seizoen 16/17 heeft...

Owja, hij moet snel wakker worden want Traoré komt eraan...
0 0