Neres opgenomen in Copa-selectie Brazilië

JesseTH, 17-05-2019 om 16:30, 4533 views, CBF Futebol |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

David Neres is opgenomen in de selectie van Brazilië voor de Copa América, zo maakt de voetbalbond bekend via Twitter. Na zijn eerdere oproep, officieuze debuut én glansrol die hij vervulde in de oefenwedstrijd tegen Tsjechië lonkt nu ook de Copa voor de Ajacied.

Tijdens de periode vóór Neres' eerste oproep was Vinicíus Júnior vaak onderdeel van de Seleção, maar zijn situatie is veranderd. Tegen Ajax raakte de Braziliaan geblesseerd en Zinedine Zidane besloot het na zijn terugkeer rustig aan te doen met het nog maar jonge talent. Mede om die reden is Neres nu onderdeel van een zestal Braziliaanse aanvallers.

De startdatum van de Copa América is 14 juni 2019, waarna de finale afgewerkt wordt op 7 juli. Brazilië is opgenomen in Groep A, waarin het de strijd aan moet gaan met Bolivia, Venezuela en Peru. Maakt Neres tijdens het toernooi minuten, dan betekent dat zijn debuut in een officiële wedstrijd.

Selectie Brazilië:

Alisson, Cássio, Ederson; Sandro, Alves, Militão, Fagner, Luis, Marquinhos, Mirando, Silva; Allan, Arthur, Casemiro, Fernandinho, Paquetá, Coutinho; Neres, Everton, Firmino, Jesus, Neymar, Richarlison.

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mgtow
En weer 10 miljoen erbij :)
0 0
AnsB
Voor Ajax minder fijn misschien maar geweldig leuk voor Neres zelf.
0 0
Dexy
Ook weer niet heel dramatisch voor Ajax. Wanneer Brazilië de finale van 7 juli haalt, dan mist Ajax Neres alleen in (het eerste deel van) de voorbereiding. Voor de eerste vCL-wedstrijd op 6 of 7 augustus is hij dan weer op tijd terug.
0 0
Dexy
Dik verdiend!

Betekent wel dat we behoorlijk wat spelers gaan krijgen die mogelijk pas later instromen bij Ajax:

- Onana (Afrika Cup)
- Ziyech (Afrika Cup)
- Mazraoui (Afrika Cup)
- Neres (Copa America)

Een en ander is natuurlijk helemaal afhankelijk van hoe Marokko en Brazilië op deze toernooien gaan presteren. Als Ajacied hoop ik dat deze landen er snel uit vliegen, zodat deze spelers weer zo snel mogelijk kunnen aansluiten bij Ajax. Maar een dingetje is het wel.
0 0
Sampaoli
Daar kun je Tagliafico en wellicht Martinez ook nog bij zetten.
0 0
Dexy
Gaan die ook naar de Copa America?
0 0
RaynoFischer
Argentinie doet ook mee, alleen de selectie is nog niet bekend
Maar ik denk dat Martinez ook wel geselecteerd gaat worden, interessant dus
0 0
Dexy
Zeker interessant. En Nico gaat sowieso zeker mee met Argentinië.

Maar goed, betekent wel dat we een aantal basisklanten gaan missen in de eerste paar weken van de voorbereiding. De finale van de Copa America is op 7 juli en die van de Afrika Cup op 19 juli.

Met een vakantie erbij gerekend heb je Neres waarschijnlijk dus weer net op tijd terug (maar even voor het gemak ervanuit gaande dat hij niet vertrekt) voor die belangrijke eerste vCL-wedstrijd. Voor Onana, Hakim en Nous wordt het wel een race tegen de klok, mochten ze alle drie de finale van de Afrika Cup halen. Van 19 juli tot 6 of 7 augustus is echt heel kort dag als daar ook nog vakantie tussen zit. In dat geval mis je hen dus in de eerste vCL-wedstrijd.

Als Ten Hag verstandig is houdt hij in de voorbereiding rekening met dit worst-case scenario, waarbij Onana, Hakim en Nous allemaal ver komen in de Afrika Cup. In dat geval moet hij naar een basiself toe werken waarbij je hen opvangt. Zomaar een eerste idee:

Tadic-------Huntelaar-------Neres
------Marin------Van de Beek------
----------------Schöne------------------
Sinkgraven-Blind-De Ligt-Veltman
----------Scherpen/Varela-----------

Wanneer De Ligt vertrekt, dan Schuurs op zijn plek.
0 0
iammike
Maar bij de Afrika cup spelers zo laat pas kan je ze wel nu al op vakantie sturen
0 0
Dexy
Dat zou ook nog kunnen inderdaad. Want de Afrikanen en Zuid-Amerikanen hoeven toch geen interlands te spelen rond de maandwisseling mei/juni?
0 0
RaynoFischer
Lekker, dik verdiend :)
Dat wordt de Copa America volgen deze zomer, met Neres en Nico
1 0
Aad82
Hahaha, geen Vinicius! Als hij weg was gegaan in de winter, zou dit nooit zijn gebeurd.

Ajax bedankt!

Alle gekheid, echt leuk voor die jongen.
0 0
AjaxCitizen
Terecht ook. De 2e seizoenshelft was hij erg goed op dreef en bij zijn officieuze debuut voor Brazilië speelde hij lekker. Dus begrijpelijk dat de bondscoach het in hem ziet zitten.

Toch mooi om te bedenken dat hij niet zolang geleden bijna in China speelde voor het geld, maar gewoon bleef vechten voor z'n plek en uiteindelijk belangrijk was voor ons. Hoop dat we nog een seizoen van hem kunnen genieten.
2 0