[Update] Halsema bedankt tweetal van Ajax

FinnDekker, 16-05-2019 om 22:20, 21862 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Matthijs de Ligt verdedigde donderdag niet het Ajax-goal maar burgemeester Femke Halsema. De aanvoerder van Ajax ving een biertje dat vanuit het publiek naar Halsema werd gegooid. 'Als verdediger moet je je taak vervullen', lacht De Ligt bij de NOS.

Verder geniet het talent vooral van de festiviteiten. 'We stapten de bus in (woensdag na De Graafschap, red.) en werden bij de ArenA zó mooi ontvangen. Geweldig. Dan ga je feestvieren met z'n allen, slaap je slecht en weinig en ga je naar zo'n huldiging. Ik heb nog nooit zoiets gezien, niet normaal.'

Nu is het tijd voor vakantie, al moet De Ligt nog wel opdraven voor het Nederlands elftal. 'Waar ik op vakantie ga? Dat ga ik niet vertellen, anders komen mensen ons opzoeken.' Wel wordt duidelijk dat een groepje Ajacieden samen op reis gaat, waaronder De Ligt en Donny van de Beek.

Update - 22.15 uur (16 mei 2019) - Halsema bedankt tweetal van Ajax

Burgemeester Femke Halsema heeft Matthijs de Ligt en Edwin van der Sar in een officiële verklaring bedankt voor het opvangen van de blikjes bier die naar haar werden gesmeten tijdens de huldiging van Ajax. Dit valt te lezen op de site van AT5. De burgemeester schreef ook de hashtag 'helden' bij haar eigen post op Instagram aangaande het moment.

Bestel nu het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxtrouw
Heb helemaal niks met Halsema of GL, maar mensen snappen niet dat je door dergelijke stomme acties juist sympathie voor haar creëert bij anderen.
3 -1
WeerDinges
Als een soort toenadering op het museamplein wat al minder is dan het Leidse en volgend jaar staan we helaas weer op het Arena Park. Super dit.
3 -1
VoorMokum
Waarom zouden ze het hierom verplaatsen naar arena park. Alsof je daar niet met bier kan gooien. Verder is alles netjes verlopen.
1 -1
ram
Wat een extreme mongool ben je als je zo'n blik gaat gooien. Mag wat mij betreft een paar dagen opgesloten worden.
12 -2
Ajax412
Extreem links is net zo erg als extreem rechts en de middenweg werkt ook niet. De grote bedrijven hebben de macht. De burger is maar een speelpop van het grote geld, we denken dat we kiesrecht hebben, maar het stelt niks voor.
1 -8
suske
En wat heeft deze onzin die je nu uitkraamt hier nu mee te maken. Hoe dom kun je zijn om met bierblikjes te gaan gooien. het ging hier om een huldeging van KAMPIOEN!!!!!!!! Ajax. Dus hou alstublieft de politiek hier buiten dank zij Halsema stonden we weer op het museumplein met 100,000 mensen.
3 -1
Ozymandias
Alsof GroenLinks "extreem links" is of daar zelfs ook maar in de buurt van komt...
1 -3
Deepblue
Eh.. een volmondig JA!
1 -1
Nieuwelichting
Edwin en Matthijs hebben het goed opgevangen. Nette jongens. Be like Edwin and Matthijs.
6 -1
AFCACBS1900
Ik blader nu door die reacties, maar het is nog erger dan ik dacht. Dat mensen nog die bakfietsjup verdedigen, het is ongelofelijk.
7 -19
Ajax2020
Het gaat helemaal niet om haar. Het gaat erom dat je je als Ajax fan moet gedragen en geen blikken bier naar de burgemeester moet gooien. Vraag andrrs maar aan de spelers van Ajax wat ze ervan denken.
11 0
Odin
Ik heb eens door jouw reacties gebladerd, maar het is nog erger dan ik dacht. Zit niet één fatsoenlijke tussen :D

(En nee, ik ben geen GroenLinks-stemmer)
8 -1
AFCACBS1900
Laat me raden, D66 zeker? Of die engnekken van Denk? Of het gedateerde Pvda? Maakt eigenlijk niet uit, het is allemaal dezelfde kul.

Maar inhoudelijk op mijn "onfatsoenlijke" reacties reageren lukt dus niet, begrijp ik?
2 -10
Odin
Leuk hè, zo’n raadspelletje :D

Wat valt er inhoudelijk te reageren op een post die begint met “kutwijf”? Of dat je het jammer vindt dat Halsema niet geraakt is door zo’n blikje? Of dat het biergooien destijds bij Van der Laan ook terecht was? Nee, dat heeft weinig zin. En wat ik hier doe eigenlijk ook niet, maar ik kon het niet laten :D
7 -1
mgtow
Jup. Je blijft altijd mensen houden die niet voor zichzelf kunnen nadenken. Er is een reden dat het algemeen kiesrecht zo lang op zich heeft laten wachten.
0 0
AFCACBS1900
Kutwijf!! Al die Groenlinks- stemmers op AS moet je niet eens serieus nemen. Allemaal een (positieve) mening over Halsema maar zelf niet uit Amsterdam komen of er in wonen. Wij hebben geen behoefte aan provinciaaltjes die het hier voor mij gaan bepalen. Halsema rot op en laat mijn stad in zijn waarde!!!
7 -21
wladimir
PVVert? Rot op uit Amsterdam dan! PVVerts wonen in Purmerend of in Almere.
1 -4
suske
Ik kom uit Brabant volgens jou een provinciaal dus en ben al 60 jaar Ajax supporter. Omdat ik van voetbal hou het voetbal van Ajax. Politiek interesseert mij niet. en politiek staat trouwens los van voetbal Ajax dus. En voor de goede orde ik stem PVDA!!. het is dat je dat weet.
2 0
Nieuwelichting
Ik ga bijna denken dat je dat blik bier zelf hebt gegooid.
1 0
ram
Jij bent gewoon nogal een Tokkie. Dat is het enige probleem. En dat soort volk moet je niet serieus nemen...
5 -4
rafael32
GL is de grootste partij in Amsterdam.
0 -1
AFCACBS1900
Omdat al dat bakfietsvolk er op stemt. En dat komt niet uit Amsterdam.
2 -8
Murtagh
Ik zag dat in 2011 ook naar van de laan bier werd gegooid
5 -2
AFCACBS1900
En ook toen was het terecht.
5 -12
Pure
Ohw oke dan maakt het niet uit.
5 -3
betonkopper
'de harde kern' moet zich kapot schamen. Altijd maar die stempel willen drukken zodat ze aandacht krijgen. walgelijk
11 -9
Co1900
bla bla bla
2 -3
ajax4ever01
Aandacht op een verkeerde manier ja idd
7 0
Labrador
Goed man dat jij al weet wie er heeft gegooid. Internethooligan
4 -4
Ajax#1900
En dan nog, dan gaat het om maximaal 2 personen.
3 -4
OKP-AFCA
Ah jij weet precies dat de gooiers uit de harde kern komen?

Weer lekker makkelijk roepen vanachter je toetsenbordje, er staan daar duizenden mensen maar jij weet zeker dat het die van de harde kern weer waren.
3 -3
Cupmetgroteoren
Het mooiste is nog wel het gehakkel en gestuntel van van der sar. Het zal nooit helemaal wat worden met spreekstalmeester van der sar. Hij heeft uren op die speech geoefend en toen hij de naam Halsema afriep liep hij vast, waarmee hij het fluitconcert eigenlijk heel mooi inleidde. Als van der sar de controle verliest gaat het helemaal mis met z'n betogen. Dan raakt ie de kluts kwijt. Dat is ook wel de charme van van der sar. Het zal nooit een gelikte babbelaar worden. Misschien moet ie gewoon de papiertjes thuis weggooien en gewoon maar zeggen wat er in hem opkomt, ook al is het onzin :D
1 -15
PetrusKeizer
kul met grote oren. en dan heb ik t niet over vd Sar.
2 0
stefanwillem
Wel slim, heb je eindelijk weer een feest in de stad ga je blikken naar de persoon gooien die beslist of het wel of niet plaats mag vinden.
19 -5
AFCACBS1900
Who cares. Halsema uit haar ambt is belangrijker voor Amsterdam dan een huldiging op het museumplein.
5 -14
vdhaas
Ja, dat is namelijk de regel: wie de burgemeester raakt met een blik bier mag de volgende kiezen
9 -1
RusselWestbrook
Haha
0 0
AFCACBS1900
Zucht... ga op dit soort suggestieve opmerkingen niet eens meer inhoudelijk in. Als je het niet snapt dat ligt dat gewoon aan beperkte herseninhoud of een overschot aan tunnelvisie.
2 -6
Ozymandias
Hahaha, AFCABS1900 die over een ander schrijft dat hij een "beperkte herseninhoud" heeft... Zou hij serieus niet doorhebben wat voor een idioot hij is?
3 -1
Aeter
Jij bent zelf vrij dom en zielig door dit zo te interpreteren. Dat jij niet inziet hoe extreemlinks GroenLinks is, dat wekt bij mij de impressie dat jij niet bijster snugger bent.
0 0
stefanwillem
Waarschijnlijk voorlopig ook de laatste op het Museumplein door die zwakbegaafden.
4 -4
GvanderK
Vd Sar is het keepen nog niet verleerd
1 -1
AFCA-B93
Ik keur het zeker niet goed, maar in de tijd van bier gooien naar artiesten als Lil Kleine, Ronnie Flex en weet ik veel wie nog meer, was dit echt wel te verwachten. En ergens snap ik de frustratie van sommigen wel naar aanleiding van het gebeuren met die entrada etc, maar dit is niet de manier om dat te tonen.

Overigens hoorde ik veel gekanker en van alles en nog wat over Halsema, waarschijnlijk door mensen die niet eens in Amsterdam wonen. Echt ronduit belachelijk.
4 -5
Sterspeler
Ik kom niet uit Amsterdam en ik vind het een compleet idioot kreng. Moet niks van de hebben als het gaat om politieke opvattingen en als persoon vind ik haar naar en gehaaid. Daar hou ik niet van.

Je hoeft geen Amsterdammer te zijn om een hekel aan dr te hebben. Een hekel aan GL is genoeg.
4 -3
AFCACBS1900
Als je wel uit Amsterdam komt en Halsema steunt dan ben je gewoon niet goed bij je hoofd. Absoluut wereldvreemd.
4 -8
stefanwillem
Dus als je ergens tegen bent moet je maar proberen iemand letsel toe te brengen want anders ben je voor die persoon? Jij mist er ook een paar of niet?
4 -4
wladimir
AFCACBS1900 heeft ze niet alle 24 in het kratje, zoveel is duidelijk.
1 0
AFCACBS1900
Van wat bier naar je hoofd krijg je geen letsel. Stel je niet aan, het gaat om het gebaar.
2 -9
stefanwillem
wauw, jij bent niet het scherpste potloodje uit de doos hè?
6 -2
AFCACBS1900
En jij niet het helderste licht, toch?
2 -8
Tha
Kan me niet aan de aandacht onttrekken dat je maar blijft goed praten dat er BLIKJES bier naar mensen gegooid worden. Ik probeer in mijn hoofd te rijmen waarom je zoiets goed zou kunnen praten, en zeker de manier waarop jij het doet... Maar ik kom er niet op, je moet echt een ander slag volk zijn wil je dit normaal vinden. Bij het zieke af vind ik
5 0
Maxwell5
Hij zijn regelrechte schooiers die altijd maar rotzooi willen trappen. Gelukkig zijn er in Amsterdam e.o. er niet zoveel van.
1 0
glob
Van der Sar pakt hem efkes soepeltjes met 1 hand. Lekker hoor.
2 0
Mokum31
Geweldig dat huldiging weer terug is in de stad.
Feesten, herhaling heel graag en vooral geen domme dingen doen dan is dit een blijvertje
0 0
HenryVakH1972
Misdadig dit
3 -5
JesperOlsen74
Jammer dat het gebeurd is, zeker. Maar niet te veel bij stil blijven staan. 2 mensen met een zonnesteek tegenover 100.000 feestende supporters die er een onvergetelijk feestje van hebben gemaakt.
Ajax, geweldige club, geweldig team en geweldige supporters.
Voor de mensen die het nog niet wisten, deze dag toont aan dat Ajax de beste supporters heeft. Geen discussie meer over mogelijk.
9 -2
ajaxwestland09
Jammer ?? Dit vind ik geen supporters , dit zijn raddraaiers die het voor de mede ajacieden verpesten. Hoop ook echt dat diegene opgepakt wordt
7 -5
JesperOlsen74
Volgens mij probeer ik dat ook aan te geven dat dit geen supporters zijn. Maar vind het zonde dat deze twee idioten deze aandacht krijgen. Dat verdienen ze niet. Er waren 100.000 mensen die zich normaal hebben gedragen en er een prachtig en onvergetelijk feest van hebben gemaakt. Dat moet blijven hangen.
4 -1
ajaxwestland09
Triest voor woorden dat iemand dit doet en met onderstaande mee eens bierblikjes gooien naar medesupporters hoe triest ben je, had bijna een brandwond omdat iemand zat te zwaaien met vuur levensgevaarlijk.
4 -3
AFCACBS1900
Voortaan dan maar niet meer naar de huldiging. Thuis op je bank ben je lekker veilig voor fakkels en ander levensgevaarlijk spul!
4 -6
Ozymandias
Wat een lafbekken om van een afstandje een blik bier naar iemand te gooien.
12 -3
ajaxwestland09
Mee eens iemand die ik dat zag doen die had zijn gezicht bedekt hoe zielig ben je dan
8 -2
TheTruth
Jammer dat hij haar niet geraakt heeft. Zou alleen maar rechtvaardig zijn na alle onnodige gewonden die zij veroorzaakt heeft.
5 -25
AFCACBS1900
Eens. De schade op Halsema is 0,0 vergeleken met wat zij met Amsterdam doet. Wij in Amsterdam hebben geen verdedigers of keepers die haar bestuurlijke fouten nog net kunnen tegenhouden.
2 -7
stefanwillem
Nou capuchon af, bivakmutsje in de kast, mama een kusje geven en naar je nest jij.
4 -2
AFCACBS1900
Zit je lekker in je dorpje te praten over de burgermeester van het almachtige Amsterdam, waar je dan ook helemaal niets mee te maken heb? Of zit je nog in de trein terug?
1 -5
Tha
Wat doe jij veel Amsterdammers toch tekort met je onwijze zielige reacties en je misplaatste arrogantie. Je bent zeker later in je "leven" verhuisd naar Amsterdam? Amsterdammer onwaardig je geouwehoer. Klein kind dat je der bent
3 0
ajax4ever01
Doe normaal man, wat schiet je hiermee op? Door dit soort idiote acties verpest je een feest voor de rest.
1 -3
Schwalbino
Dit is een van de domste dingen die je online kunt zeggen. Dit is ook een van de domste dingen die je offline kunt zeggen.
8 -3
johan_afca
Je weet niet eens of zij daar opdracht voor gegeven heeft. Het onderzoek loopt nog. Ze was destijds niet eens in het land. Richt je woede op de politie en ME die al zo vaak aantoonbaar de fout in zijn gegaan.
Sowieso behoorlijk idioot dat je iemand letsel toewenst, je bent dus niets beter.
7 -6
AFCACBS1900
Mede Groenlinkser en Antifa-gekkie Groot Wassink viel voor haar in. Halsema alsnog eindverantwoordelijk.
3 -2
Godenzoon24
Dat is net zo dom om te zeggen richt je op de politie. Water kanon mag overigens alleen ingezet worden op last van de burgemeester. Is namelijk het bevoegde gezag over de openbare orde.

Overigens vind ik het een verschrikkelijk mens maar vind ik dit niet goed te praten. Maar ook Naar de politie toe niet. Dat is net zo triest!
2 -1
Babangida83
In ieder geval niet naast het stadion kampioenschapje vieren. Want na die half miljoen schade van vorige keer heeft Halsema best een risicootje genomen met ons. Die vrouw zou een bedankje moeten krijgen. Van de entrada staat niet vast dat zij daarachter stond.
6 -5
johan_afca
Echt prima als je het als Amsterdammer of supporter niet eens bent met het beleid van deze vrouw en het fiasco rondom de entrada, maar dat uit je dan maar verbaal. Als je van die afstand een blik tegen je hoofd krijgt ga je echt onderuit hoor. Waarom zou je dat iemand aan willen doen? Fijn dat de ligt dat scenario kon voorkomen. En dan te bedenken dat hij waarschijnlijk een stuk jonger is dan de gooiers...
10 -1
MrPink
zonde van het bier. is ze niet waard
4 -10
Rdk1983
Wat een losers beetje dingen gooien naar die vrouw. Zonde vh bier ook.
9 -2
Woodenshoe1
Wat een achterlijke ben je als je een vol blik bier naar iemand gooit.... Zouden ze moeten arresteren. Verder fantastisch feest!
19 -3
SPLNDD
Dat gaat ook echt nog wel gebeuren, via de camerabeelden.
6 -1
Kaatje
Wat heb ik genoten van deze prachtige huldiging. (niet live ter plaatse, wel live bij de thuis tv;-))
Al die beelden, de gesproken worden, het zingen, alles. De hele sfeer vooraf van al die duizenden!! supporters. De sfeer, het weer, de prachtige beelden vanuit de helicopter. Wat was en ben ik trots. Wat hebben wij geweldige spelers en wat hebben wij geweldige supporters. Voor Halsema wat bier, maar als wij het goed doen en blijven doen en zij gaat het misschien ook begrijpen, dan kan een volgende keer niet stuk en is het Museumplein gewoon weer terug als Ajax locatie...
De komende niet voetbaltijd maar eens alle foto's en filmpjes gaan omzetten in een fotoalbum. En er komende zomer nog maar eens een aantal keer goed voor gaan zitten.
Hulde aan iedereen en natuurlijk de organiserende organisaties. Bedankt allemaal!
1 0
Gonzalez75
Jammer dat er weer zgn. fans zijn die vuurwerk moeten afsteken en bierblikjes gooien. Doe dat lkkr thuis.
17 -4
VoorMokum
Als je bang bent voor een beetje vuurwerk moet je zeker niet naar zo'n huldiging komen.
2 -1
AFCACBS1900
Een huldiging zonder vuurwerk is als een BH zonder tieten. Kan je hier niet tegen? Blijf dan gewoon lekker heel ver weg.
1 -5
ajaxwestland09
Dit zijn ook fans die hun gezicht bedekken
2 -1
afca_sittard
Ach stel je toch niet zo aan man, als dat alles is is het toch prima verlopen?
4 -11
Gonzalez75
Trieste reactie. Zou wat zijn geweest als dat vuurwerk of bierblikje echt iemand had geraakt. Maarja, volgens mij vindt jij het normaal om in het openbaar zo iets dergelijks te doen en te accepteren. Mocht je nog eens een soortgelijk feestje willen meemaken, laat me wat weten svp, proberen we het uit.
5 -2
Gonzalez75
Trieste reactie. Zou wat zijn geweest als dat vuurwerk of bierblikje echt iemand had geraakt. Maarja, volgens mij vindt jij het normaal om in het openbaar zo iets dergelijks te doen en te accepteren. Mocht je nog eens een soortgelijk feestje willen meemaken, laat me wat weten svp, proberen we het uit.
2 -1
NUL20
zal jou es een vol blikje over 20 meter op je poffert gooien... kijken wie er zich dan aan stelt!
7 -2
Keizer020
Het was een plastic bekertje toch?
1 -4
Habalaski
Er werden ook volle blikjes bier willekeurig de lucht in gesmeten. Ik kreeg er eentje vol op m'n dak en heb daar nu dus een mooie bult en een wond zitten. Vond dat ook echt belachelijk dat iemand dat doet. Fakkels en vuurwerk vond ik aan de andere kant dan wel weer sfeerverhogend dus dat was top.
5 -1
afca_sittard
Als er zo een menigte ergens op af komt gebeuren dat soort dingen nu eenmaal, het is zeker nergens voor nodig maar zo is het gewoon. Dus als dit dan alles is.
1 -8
Tinus
Nee dus, dit is niet prima of valt wel mee. Het is gewoon laf om met blikjes en voorwerpen te gooien, zeker naar het podium of medesupporters. En het wordt van kwaad tot erger sinds dit seizoen. Je staat daar met zn allen een feestje te vieren. Er is echter weinig aan als je zeiknat bent van cola of bier of als je een blik op je kanis krijgt.
4 0
niquedegraaff
Dat is niet alleen van dit seizoen hoor. Het is iets dat altijd al zo geweest is en altijd zal blijven. Er staan 100.000 dronken mensen, dus er zit vast wel een rotte appel tussen.
0 0
Tinus
Ik doelde eigenlijk nog meer op het gooien met bier in het stadion. Dat gebeurde heel af en toe, maar sinds dit seizoen zie je bij elke goal veel bier door de vakken vliegen. Heeft dus letterlijk en figuurlijk een vlucht genomen. De gooiers vinden het erbij horen, de 'ontvangers' druipen zeiknat af.
Op het museumplein wordt de trend nu doorgezet met blikjes. Het zijn gewoon leeghoofden die dit doen, want naast het feit dat je iemand kan verwonden, bestaat ook de kans dat blikjes ook verboden gaan worden. Terwijl ik het echt heel soepel vond dat iedereen een six-pack mee mocht nemen op het veld.
5 0
Tinus
Blikjes bier gooien, wat een leeghoofd ben je dan.
12 -1
Gonzalez75
Zonde ook van het bier, hihi.
1 -2