De Jong de Beste Speler volgens statistieken

FinnDekker, 16-05-2019 om 17:55, 4047 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Frenkie de Jong is volgens FOX Sports op basis van statistieken de Beste Speler van het Seizoen. Donderdag kreeg de middenvelder van Ajax de trofee uitgereikt na de huldiging van de Amsterdammers op het Museumplein.

'Statistieken zeggen ook niet alles. Maar het is heel mooi, zeker.' De Jong wordt herinnerd aan zijn langdurige blessure in het seizoen 2017-2018. De middenvelder was niet bang dat zijn goede spel niet terug zou komen. 'Maar het schiet wel door je hoofd. Het duurde langer dan ik had gehoopt.'

'Fantastisch, we genieten er heel erg van', antwoordt De Jong op een vraag over de huldiging. Woensdagavond begon het feest al en dat zal nog even doorgaan. 'Wie het gekste is? Neres is wel een feestbeest. Ik heb geen kater. Ik drink niet zoveel. Ik hou niet zoveel van alcohol.'

Bestel nu het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajax4ever01
We gaan je missen Frenkie
1 0
Aad82
Frenkie drinkt helemaal geen alcohol. Dit heeft zijn moeder verklaard in een interview met NRC een aantal weken geleden.
0 0
theflyingdutchm
Het blijft een gouden jongen. Totaal nuchter, hopelijk houdt hij die nuchterheid in het buitenland dan kan je nog ruim 10 jaar enorm van deze jongen genieten.

Ik heb een tijdje gedacht dit gaat nergens meer heen met NL voetbal na de halve finale op het WK in 2014. Iedere topspeler ging afbouwen en daarvoor kwamen spelers terug als Bruno Martens Indi, Affelay en Narsingh. Echter nu met Frenkie De Jong, De Ligt, v/d Beek, van Dijk, Wijnaldum, Depay, Blind en in potentie Kluivert, Bergwijn en Dumfries leuke spelers. Op de backs en voorin zou nog wel wat extra Nederlands talent door mogen komen, maar dat is een kwestie van tijd. Met deze spelers heb je toch al bijna een vol elftal die op het hoogste niveau geacteerd hebben en de helft is net 20 of nog niet eens.
1 0
Lazell
Mogen we ook nog weten welke statistieken, AS? Niet op goals en assists in ieder geval.
0 0
NaarCLbeker5
Volgens de website van Fox onder meer zijn dribbels - waarvan driekwart succesvol was - en zijn passnauwkeurigheid van ruim 91 procent.
Weinig verrassend.
Denkt dat Frenkie er wel blij mee is, want hij kijkt veel naar statistieken, hoewel hij hierboven met zijn kenmerkende bescheidenheid zegt ''dat statistieken ook niet alles zeggen''.
0 0