Voetballer van het Jaar wordt vrijdag bekend

BartVeenstra, 16-05-2019 om 12:00, 4812 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De Telegraaf maakt vrijdag bekend wie zich Voetballer van het Jaar 2019 mag noemen. Ajax-verdediger Matthijs de Ligt scoorde tegen De Graafschap een 7, terwijl zijn concurrent PSV-spits Luuk de Jong woensdag een 6 scoorde in het duel met Heracles Almelo.

De reglementen voor het eindklassement schrijven voor dat 29 wedstrijden meetellen in plaats van alle 34 duels. Deze regel is ontstaan om te voorkomen dat spelers die door een blessure enkele wedstrijden moeten missen niet mee kunnen doen. Als een speler bijvoorbeeld 33 duels zou spelen, vervallen zijn vier laagste cijfers, enzovoorts.

De spelers van Ajax werden, door rapporteur Peter Boeve, tegen De Graafschap voor het laatst beoordeeld. Met een 7,5 was Frenkie de Jong de best beoordeelde Ajacied. De Ligt en Dusan Tadic scoorden een 7. Met een 5,5 kreeg Noussair Mazraoui het laagste cijfer.

Cijfers Ajax:

Onana 6; Mazraoui 5,5, De Ligt 7, Blind 6,5, Tagliafico 6,5; Schöne 6,5, Van de Beek 6, De Jong 7,5; Ziyech 6,5, Huntelaar 6, Tadic 7;

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
SPLNDD
Voetballer van het Jaar - gebaseerd op de mening en stemming van de dag van één journalistje van de Telegraaf.

Sowieso niet serieus te nemen, ongeacht de uitkomst.
0 0
Ron75
Kan niet anders dan De Ligt worden.
0 0
arigold
Als dit Luuk wordt, dan maken ze zichzelf totaal belachelijk. Ik las al met verbazing afgelopen week dat hij bovenaan stond/staat, hoe dan?
1 0
Biornha
Ik denk dat... de verwachtingen van ajax spelers zijn beïnvloed door de CL successen. Hierdoor blijf ik volharden in het feit dat ze mindere 'punten' krijgen voor goede wedstrijden. En de Jong heeft gewoon 1 jaar boven zijn kunnen gepresteerd en dan krijg je meteen goede punten, ook al maak je 3 goals in een wedstrijd en raak je daarna geen pepernoot. Zo vind ik bijvoorbeeld de 7 van de Ligt hierboven ook niet terecht. Vond hem namelijk niet zo foutloos spelen.. Heb zelfs het idee dat dit een poging is van de telegraaf om de Ligt toch op 1 te krijgen tov de Jong.
Verder neem ik deze verkiezing al niet meer serieus, want ben je 6 weken geblesseerd dan kan je hem al bijna niet meer winnen, want dan mis je 1 wedstrijd tov de rest. Zo heeft Ziyech 5 wedstrijden gemist, dan vervalt er 1 wedstrijd, waar de slechte wedstrijden die door andere gespeeld worden dus ook vervallen. Het is maar een raar systeem, en ach ja waarom maak ik er zo veel woorden aan vuil, Ziyech is met kop en schouders de beste van de eredvisie dit seizoen, wij zijn kampioen hebben de beker..
0 0
Bocarra
Dat kan toch alleen maar Tadic zijn.... maar de Televaag zal zijn chauvinistische en nationalistisch sausje er wel overheen gooien.
1 -3