Vertrekkende Schreuder: 'Ben een gelukkig mens'

BartVeenstra, 16-05-2019 om 11:45, 3897 views, Ajax TV |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Alfred Schreuder heeft woensdag op prachtige wijze afscheid genomen van Ajax. De assistent-trainer vertrekt naar Duitsland, waar hij hoofdtrainer wordt van TSG 1899 Hoffenheim. 'Mijn eerste titel met Ajax, het voelt geweldig', zegt hij in een eerste reactie tegenover Ajax TV.

Schreuder spreekt over een mooi seizoen waarin het maximale uit de groep is gehaald. 'We kunnen enorm trots zijn op de spelers en de club. Terecht? Zeker. Kijkend naar het aantal punten en de manier waarop we willen spelen....PSV heeft het goed gedaan, zo eerlijk moeten we zijn, maar wij zijn dit seizoen de beste. Dat hebben we laten zien met mooi voetbal. Een geweldig seizoen.'

Voor de oefenmeester komt er zo een einde aan zijn avontuur bij Ajax. Dat vindt hij eigenlijk 'best wel apart'. 'Zondag had ik dat gevoel al een beetje. Met het kampioenschap, de bekerwinst en de halve finale van de Champions League weggaan bij Ajax maakt me een gelukkig mens', aldus Schreuder, die de teamgeest van Ajax prijst. 'Als de Graafschap gelijkmaakt, zie je toch weer een reactie. Dat is kenmerkend voor de groep.'

Schreuder is trots dat hij anderhalf jaar bij Ajax heeft mogen werken. Nu vertrekt hij naar TSG 1899 Hoffenheim. 'Voor Ajax is het een en al positiviteit. Dat hebben we nodig, voor Ajax in de toekomst. Dat kun je Marc Overmars en Edwin van der Sar wel toevertrouwen.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
lm
Hoop dat ze deze man ooit weer aantrekken maar dan als hoofd trainer
0 0
Kokakola
Alfred bedankt
0 0
Caparzo
Laat de boertjes uut de provincie (Marc, Erik en Alfred) maar schuiven, haha.. Veel succes iig daar, bedankt en wie weet tot ziens! Gladde kop heb je al, dat is voorwaarde één naar het schijnt :)
0 0
Biss
Bedankt Alfred!

Ondanks al het succes heb ik, net zoals toen bij Bosz, het gevoel dat je nog niet klaar bent bij Ajax.
Ik wens je het allebeste in Duitsland, maar zie je graag weer snel terug komen. Bedankt voor dit geweldige seizoen!
1 0
timot1
Vind het nog steeds apart dat het vertrek van een ervaren assistent als Schreuder opgevangen gaat worden door iemand zonder ervaring, Christian Poulsen. Waarom dan ook niet weer een ervaren jongen erbij gehaald?
1 -1
Ozymandias
Ten Hag heeft meer ervaring dan Schreuder dus het lijkt me
niet zo dat er een ervaren vervanger nodig is. Er is denk ik vooral iemand nodig die als brug tussen Ten Hag en de spelersgroep kan fungeren en Poulsen lijkt me wel zo’n persoon.
0 0
timot1
Aparte redenatie, dit jaar heeft Schreuder in ieder geval zijn bijdrage geleverd dus waar baseer je op dat er geen ervaren vervanger nodig is? Denk niet dat Schreuder alleen de brug tussen Ten Hag en spelersgroep heeft gevormd, daarvoor word je geen hoofdtrainer bij een van de modernst voetballende clubs in Europa samen met Ajax (Hoffenheim).
0 -1
Ozymandias
"Aparte redenatie, dit jaar heeft Schreuder in ieder geval zijn bijdrage geleverd dus waar baseer je op dat er geen ervaren vervanger nodig is?"

Waar baseer je op dat er wel een ervaren assistent nodig is? Natuurlijk heeft Schreuder zijn bijdrage geleverd maar dat betekent niet dat een onervaren assistent niet een vergelijkbare bijdrage kan leveren. Ten Hag heeft zelf meer ervaring dan Schreuder dus het is niet zo dat Schreuder ervaring toevoegde die Ten Hag zelf niet had.

Ik schreef ook niet dat er “alleen” een brug tussen de hoofdtrainer en spelersgroep nodig is. Ik schreef dat er “vooral” zo’n brug nodig is. Dat is namelijk iets waar Ten Hag volgens mij meer hulp bij nodig heeft dan dat hij extra ervaring naast zich nodig heeft. Laten we ook niet doen alsof Schreuder zelf enorm veel ervaring had.
0 0
Schwalbino
Je ziet wat er gebeurt als je een ervaren assistent hebt.

De lijst met clubs waar Poulsen heeft gespeeld mag er zijn. Liverpool, Juventus, Sevilla, Schalke, Ajax. Dan heb je toch wel het nodige meegemaakt en in menige keuken gekeken.
2 0
DerOpenDerOver
Huh !
Kan hij ook praten.
1 -3
Mikee
Ik vraag me af hoe groot zou zijn invloed is geweest op het spel
0 0
Ajacied33
Ik denk best groot hoor. Groter als wij denken zegt mijn gevoel. Omdat ik veel teksten van spelers lees waarin ze Schreuder heel erg prijzen. En die Nagelsmann wilde niet voor niets Schreuder zo graag als assistent hebben
1 0
Tyronetjonaloi
Als Ten Hag 1/2 seizoenen vertrekt zie ik ze Schreuder wel weer terughalen voor zijn positie.
0 -1
7172AFCA7395
Viel Erfolg.
0 0